Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Audrey Erskine Lindop

Boeken van Audrey Erskine Lindop

Meer over Audrey Erskine Lindop

Genre: Roman

Geboren: 1920 / Overleden: 1986


Overzicht

  • De weg naar de lantaarn - The way to the lantern
  • Het begon op zondag - I start counting

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weg naar de lantaarn
De weg naar de lantaarn vertelt het avontuurlijke levensrelaas van de Engelse acteur Roberts, die niet alleen de kunst wil dienen, maar ook goed geld verdienen. Voor het een zowel als het ander vindt hij een niet te overtreffen leermeester in Lambert Smith, die grootse, zij het weinig nobele plannen met Roberts heeft.
Het is echter de liefde in de persoon van de adellijke Eliza Weldon, die een spaak in het wiel steekt. Tal van verwikkelingen zijn het gevolg en de acteur moet met Smith naar Frankrijk vluchten, waar zij betrokken raken bij de dramatische gebeurtenissen van de Franse revolutie.
Na allerlei opwindende belevenissen belandt Roberts tenslotte aan de lantaarn, waaraan hij zal worden opgehangen. En hoewel hij op het allerlaatste moment wordt gered, gebeurt dit op een manier die hem zich doet afvragen of hij toch maar niet beter had kunnen blijven hangen...
Schrijver: Audrey Erskine Lindop
Oorspronkelijke titel: The way to the lantern
Eerste uitgave: 1961
Uitgever: Amsterdam Boek
Het begon op zondag
Een kleine stad in Midden-Engeland ziet zijn rust verstoord door het optreden van een psychopaat, die meisjes en jonge vrouwen belaagt en reeds enkele moorden heeft gepleegd.
Wynne Kinch, een meisje van veertien jaar, meent aanwijzingen te ontdekken dat enkele van haar mannelijke huisgenoten iets met deze angstaanjagende zaak te maken hebben. Steeds duidelijker denkt ze verdachte sporen te vinden. Omdat die volgens haar leiden naar George Meakham, een oudere aangetrouwde neef, voor wie ze een haar zelf nauwelijks bewuste liefde voelt, tracht ze die sporen uit te wissen.
Als een vriendin van haar het slachtoffer wordt van de geheimzinnige misdadiger en zijzelf als bij toeval aan zijn handen ontkomt, stort heel haar wereld van verdenkingen ineen.
I Start Counting - 1969
Regisseur: David Greene
Cast: Jenny Agutter, Bryan Marshall, Clare Sutcliffe, e.a.
Schrijver: Audrey Erskine Lindop
Oorspronkelijke titel: I start counting
Eerste uitgave: 1966
Uitgever: De Fontein