Boekenplank:
Kies

Boeken van Elinor Lipman

Meer over Elinor Lipman

Genre: Roman

Website: Elinor Lipman


Overzicht

  • Het geheim van mijn moeder - Then she found me
  • Zo'n mooie meid als ik - The way men act

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet geheim van mijn moeder
April houdt van wijde gebloemde rokken, platte schoenen en rust. Overdag geeft zij Latijnse les op een school in Boston. Haar avonden en nachten brengt zij alleen door. April probeert er niet te veel aan te denken dat zij als kind geadopteerd werd.
Bernice houdt van enorme oorbellen en roddel. Zij is een op sensatie beluste presentatrice van een televisie-talkshow en ze vindt zichzelf een ster. Haar conversatie in restaurants is bedoeld voor de tafels naast haar.
Plotseling dendert Bernice op volle kracht Aprils kalme leventje binnen en met haar flamboyante verschijning brengt zij verontrustend nieuws: Bernice is Aprils echte moeder!
Nu is het afgelopen met de rust. Bernice gaat zich overal mee bemoeien. Al spoedig heeft April niet alleen nieuwe kleren, maar ook een nieuwe vriend en een geheel nieuw leven. Maar Bernice gaat te ver met haar bemoeizucht en haar hardnekkige pogingen meer dan dertig jaar gemist moederschap goed te maken. April krijgt steeds vaker ruzie met haar prima-donna moeder.
Dan duikt Aprils echte vader op. Behoorlijk zenuwachtig verschijnt hij in de televisieshow van Bernice en begint te praten...
Schrijver: Elinor Lipman
Oorspronkelijke titel: Then she found me
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6790-317-5
Uitgever: Kadmos
Zo'n mooie meid als ik
De dingen in het leven zijn niet altijd gegaan zoals Melinda LeBlanc (bijna dertig) zich had voorgesteld. Waarom zijn haar ex-klasgenoten wel allemaal getrouwd, terwijl zij toch het populairste meisje van de klas was? Waarom is haar agenda leeg, terwijl al die stralende bruidjes het grote geluk hebben gevonden?
Na een aantal jaren van rusteloos rondzwerven keert Melinda terug naar haar geboortestad, waar ze werk vindt als bloemiste, 'veroordeeld' tot het samenstellen van trouwboeketten - voor degenen die haar vroeger haatten. Gelukkig heeft Melinda aardige buren in de chique winkelstraat. Aan de ene kant zit Libby Getchel, die dure flodderjurken ontwerpt. Met haar kan Melinda vertrouwelijkheden uitwisselen, roddelen en speculeren over Dennis Vaughan, hun aantrekkelijke andere buurman, eigenaar van een winkel vol met zelfgemaakte hengelsportspullen, en vrijgezel...
Melinda vindt Dennis leuk, maar ook Libby is driftig bezig zijn aandacht te trekken. Terwijl de vriendschap tussen Melinda en Libby danig afkoelt en zelfs leidt tot een ware koude oorlog, doet Dennis of zijn neus bloedt... Wil hij wel kiezen, en wie dan?
Schrijver: Elinor Lipman
Oorspronkelijke titel: The way men act
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-5112-415-5
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.