Boekenplank:
Kies

Boeken van Tim Lott

Meer over Tim Lott

Genre: Roman

Website: Tim Lott


Overzicht

  • De leugenmakelaar - White City Blue
  • De liefdeslessen van Don Juan - The love secrets of Don Juan

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe leugenmakelaar
Het zal nu allemaal zo'n half jaar geleden zijn, maar ik herinner me het nog goed. Twee slaapkamers, een badkamer en suite, een klein dakterras, cv, kitchenette, vlak bij alle faciliteiten van King Street, Hammersmith. En wat een kutzooi was het. Toch zou ze er ingetrapt zijn als ik haar niet had tegenhouden. Ze zou de papieren zo getekend hebben.
De dertigjarige Frankie is makelaar. Niet omdat hij dat altijd al graag wilde worden, maar omdat hij daar na zijn studie toevallig ingerold is.
Londen in de jaren negentig is hip, snel, multiculturel en Frankie en zijn vrienden genieten dan ook met volle teugen van alles wat de wereldstad te bieden heeft. Maar dan ontmoet Frankie Veronica, 'Vronky', die een appartement van hem wil huren - en zij wil trouwen...
Schrijver: Tim Lott
Oorspronkelijke titel: White City Blue
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-351-2056-6
Uitgever: Bakker
De liefdeslessen van Don Juan
Daniel Savage is vijfenveertig, gescheiden en heeft meer mislukte relaties dan hij zich soms kan herinneren. Maar het tij lijkt te keren - volgende week heeft hij een afspraakje. Misschien wordt zijn leven door deze ontmoeting toch nog succesvol, als het een beetje meezit. Hij hoeft alleen maar te ontdekken waarom hij de afgelopen dertig jaar heeft gefaald.
Maar dan slaat de twijfel toe - is híj wel het probleem? Misschien ligt het wel aan hen. Aan vrouwen. Want vrouwen, zo weet Daniel, zijn een nachtmerrie waaruit je nooit meer ontwaakt.
Hij is vastbesloten om het uit te zoeken - door de geschiedenis van elke relatie die hij ooit is aangegaan te ontleden. Kan hij er de benodigde lessen uit trekken om het wrak dat zijn liefdesleven heet weer op gang te helpen? Of zal hij alles waar hij aan hecht verliezen - zijn baan, zijn dochter, zijn eigendunk?
Hij besluit zijn bevindingen kort en bondig op een overheadsheet te noteren:
Probleem: seks = macht.
Resultaat: hopeloze, infantiele woede.
Oplossing: salpeterzuur, ogen uitsteken, castratie. Verder niets.
Schrijver: Tim Lott
Oorspronkelijke titel: The love secrets of Don Juan
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-453-0115-6
Uitgever: BZZTôH