Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Elizabeth Macneal

Boeken van Elizabeth Macneal

Elizabeth Macneal is geboren in Schotland. Ze studeerde Engelse literatuur aan Oxford University en creatief schrijven aan de University of East Anglia. Behalve schrijfster is Macneal fervent keramiste, beide beroepen oefent ze uit in een kleine studio in haar achtertuin.

Meer over Elizabeth Macneal

Genre: Roman

Geboren: 1988

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Elizabeth Macneal


Overzicht

  • Circus der wonderen - Circus of wonders
  • De poppenfabriek - The doll factory

gedetailleerd overzicht

OverzichtCircus der wonderen

Een wonderbaarlijk verhaal over macht, zelfbeschikking en roem, en de angst om het allemaal te verliezen...

Komt dat zien, komt dat zien! Het is 1866 en Engeland is in de ban van het circus. Menigten verdringen zich om een glimp op te vangen van leeuwentemmers, trapezeartiesten en andere wonderen.

Wanneer Jasper Jupiters Circus der Wonderen in een kustplaatsje in Zuid-Engeland arriveert, verandert het leven van Nell voorgoed. Haar vader verkoopt haar aan de circusbaas als luipaardmeisje, vanwege haar vele moedervlekken. Nell leeft gedwongen verder als deel van het circus, maar wanneer haar roem groeit en ze vriendschap sluit met Jaspers zachtaardige broer Toby, vindt ze haar levenslust langzaam terug.

Het duurt niet lang voordat de kranten Nell omschrijven als het achtste wereldwonder. Maar wie vertelt haar verhaal eigenlijk? En wat gebeurt er als ze Jasper en het circus dreigt te overschaduwen?

Schrijver: Elizabeth Macneal
Oorspronkelijke titel: Circus of wonders
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044355024
Ebook: 9789044355031
Uitgever: The House of Books
De poppenfabriek

Londen, 1850. Iris werkt in een poppenfabriek. Silas is taxidermist en een verwoed verzamelaar van morbide curiositeiten. De man en het meisje ontmoeten elkaar toevallig in Hyde Park, tijdens de bouw van de wereldtentoonstelling. Voor Silas betekent deze ontmoeting een nieuw begin. Hij besluit dat zijn leven zonder de mooie Iris geen enkele zin heeft.

Wanneer Iris wordt gevraagd als model door de beroemde kunstschilder Louis Frost, stemt ze in op voorwaarde dat hij haar les zal geven. Het leven in het bohemien milieu bevalt haar steeds beter. En natuurlijk worden Iris en Louis verliefd.

Ondertussen probeert ook Silas haar hart te veroveren. Zijn duistere obsessie wordt levensgevaarlijk voor Iris...

Schrijver: Elizabeth Macneal
Oorspronkelijke titel: The doll factory
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044355000
Ebook: 9789044355017
Uitgever: The House of Books