Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Nguyen Phan Que Mai

Boeken van Nguyen Phan Que Mai

Nguyen Phan Que Mai (Que Mai Phan Nguyen) werd geboren tijdens de Vietnamoorlog en groeide op met de verwoesting daardoor en de nasleep daarvan. Ze werkte als straatverkoper en rijstboerin, totdat ze een beurs won om in Australië naar de universiteit te gaan. In het Vietnamees schreef zij al acht boeken, waarvoor zij verschillende prijzen won. De bergen zingen is haar eerste roman die ze in het Engels heeft geschreven.

Meer over Nguyen Phan Que Mai

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Vietnam

Website: Nguyen Phan Que Mai


Overzicht

  • De bergen zingen - The mountains sing
  • De geheimen van de bodhiboom - Dust child

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bergen zingen

De jonge Huong groeit op tijdens de oorlog in Vietnam. Haar ouders en ooms hebben zich aangemeld bij het leger en vertrekken via de Ho Chi Minh-route om te vechten tegen het Amerikaanse leger. Huong blijft met haar oma achter in Hanoi.

Het dagelijks leven is moeilijk, maar haar oma, geboren in 1920, vertelt Huong haar eigen levensverhaal. Over de Franse bezetting van Vietnam, de Japanse invasie, haar leven op de boerderij en hoe ze die met haar zes kinderen gedwongen moest verlaten door de landbouwhervormingen.

Samen vormen de verhalen een ontroerend, persoonlijk portret van het leven in Vietnam tijdens de twintigste eeuw, dat verhaalt over de vier generaties van deze familie, en over hoe ieder lid gevormd is door de geschiedenis van Vietnam.

Schrijver: Nguyen Phan Que Mai
Oorspronkelijke titel: The mountains sing
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789056726720
Uitgever: Signatuur
De geheimen van de bodhiboom

1969. Zussen Trang en Quynh verlaten hun arme geboortedorp om werk te zoeken in Sài Gòn. Ze komen terecht in een van de vele bars van de stad, waar ze drinken, flirten en socializen met Amerikaanse soldaten. Trang wordt hartstochtelijk verliefd op een Amerikaanse helikopterpiloot, maar de oorlog komt steeds dichterbij.

2016. Phong, zoon van een zwarte Amerikaanse soldaat en een onbekende Vietnamese vrouw, besluit zijn ouders te zoeken. Hij hoopt zijn ellendige bestaan in Vietnam achter zich te laten en een nieuw leven in Amerika op te bouwen.

De Amerikaanse Dan, een Vietnamveteraan die nog steeds lijdt onder de verschrikkingen van de oorlog, reist met zijn vrouw terug naar Sài Gòn om zijn verleden onder ogen te zien.

Schrijver: Nguyen Phan Que Mai
Oorspronkelijke titel: Dust child
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789056727604
Ebook: 9789044935806
Uitgever: Signatuur