Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Anthony McCarten

Boeken van Anthony McCarten

Anthony McCarten is auteur, toneelschrijver, producer en scenarist (hij schreef onder andere het scenario van de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody, een biografische film over het leven van Queen frontman Freddie Mercury).

Meer over Anthony McCarten

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Nieuw-Zeeland


Overzicht

  • Deadline - Going zero
  • De dood van een superheld - Death of a superhero
  • Spinsels - Spinners

Non-Fictie

  • De twee pausen - The two popes
  • In duistere tijden - Darkest hour

gedetailleerd overzicht

OverzichtDeadline

Dertig dagen om te overleven in een miljoenenspel...

Tien kandidaten worden geselecteerd om een nieuw soort spionagesoftware te testen. Software waarmee iedereen overal ter wereld opgespoord kan worden. Als ze dertig dagen uit handen van de opsporingsdiensten kunnen blijven, winnen de kandidaten drie miljoen dollar.

Maar voor bibliothecaris en kandidaat Kaitlyn Day is de inzet veel hoger dan alleen het geld. Haar reden om mee te doen is zeer persoonlijk...

Deadline van Anthony McCarten combineert een meeslepende plot met een ongelooflijk sympathieke hoofdpersoon, hightechelementen en een verbluffend einde. Wat overblijft is de vraag: hoe ver ga je om de macht te krijgen, en om hem te houden?

Schrijver: Anthony McCarten
Oorspronkelijke titel: Going zero
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401619356
Ebook: 9789401619370
Uitgever: Xander
De dood van een superheld

Donald Delpe is veertien. Magere kerel, rare vogel. Banjert met schoenen in maat 46 door Londen. Wollen muts tot vlak boven zijn ogen, iPod op volle sterkte, geen enkele kans bij de vrouwen. Zeurende ouders en een vervelende broer op de koop toe. Maar het ergste: Donald heeft kanker - en het ziet er niet goed uit.

Hoe lang Donald nog te leven heeft weet hij niet. Hij weet alleen dat hij niet als maagd wil vertrekken. De verkrampte psychiater Adrian en de mooie callgirl Tanya schieten hem te hulp. Maar of ze Donalds droom kunnen verwezenlijken?

Death of a Superhero - 2011
Regisseur: Ian Fitzgibbon
Cast: Thomas Brodie-Sangster, Lilly Forgách, Ian Fitzgibbon, e.a.
Schrijver: Anthony McCarten
Oorspronkelijke titel: Death of a superhero
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021433448
Uitgever: Querido
Spinsels

Het rustige Nieuw Zeelandse stadje Opunake wordt op een dag twee keer opgeschrikt: door de waarneming van buitenaardse wezens en door de komst van een aantrekkelijke jongeman, Philip, die de plaatselijke bibliotheek nieuw leven komt inblazen.

De geruchtenstroom komt op gang wanneer achtereenvolgens Delia, zestien jaar oud en maagd, ontdekt dat ze zwanger is - volgens haar het gevolg van haar ontmoeting met de ruimtewezens - er een koe wordt gevonden in een graancirkel en twee andere fabrieksmeisjes ook menen te lijden aan buitenaardse zwangerschappen. De roddels spinnen het stadje steeds verder in, zelfs voor Philip is er geen ontkomen aan.

Schrijver: Anthony McCarten
Oorspronkelijke titel: Spinners
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789032507619
Uitgever: De Kern

Non-FictieDe twee pausen

In februari 2013 deed de conservatieve Paus Benedictus XVl een opmerkelijke aankondiging: hij wilde terugtreden. Daarmee werd hij de eerste paus sinds 700 jaar die vrijwillig zijn ambt neerlegde. Kardinalen van over de hele wereld kwamen bij elkaar om zijn opvolger te kiezen. Hun onverwachte keuze: Franciscus, de eerste niet-Europese paus in 1200 jaar. Een man die ooit danste in een tangoclub, niet van luxe houdt en een fervent voetballiefhebber is.

Waarom liep Benedictus weg uit het centrum van de macht, wetend dat zijn opvolger wellicht zijn erfenis zou verkwanselen? Hoe kon Franciscus - die gewend was om met de bus naar zijn werk te gaan in Buenos Aires - wennen aan het leven als leider van een miljard volgelingen? En als de kerk claimt dat de paus onfeilbaar is, hoe kunnen dan twee nog levende pausen het over vrijwel alles oneens zijn met elkaar?

De twee pausen vertelt de geschiedenis van twee zeer verschillende mannen, die beiden leven in het Vaticaan. McCarten weet hun beider levens te verweven tot een boeiend verhaal. Het laat iets zien van de tragische, maar ook komische situaties in het Vaticaan, en biedt ruimte aan zowel de donkere als lichte details van 's werelds meest ondoorzichtige, maar belangrijkste instituut.

The Two Popes - 2019
Regisseur: Fernando Meirelles
Cast: Jonathan Pryce, Anthony Hopkins, Juan Minujín, e.a.
Schrijver: Anthony McCarten
Oorspronkelijke titel: The two popes
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789033802485
Uitgever: Ark Media
In duistere tijden

Hoe Churchill de Britten van de afgrond redde...

Mei 1940: Groot-Brittannië is in oorlog. Europese democratieën vallen in rap tempo uiteen en het volk verkeert in een staat van onwetendheid over deze gevaarlijke nieuwe wereld.

Slechts enkele dagen na zijn onwaarschijnlijke benoeming tot premier staat Winston Churchill tegenover zware beproevingen, met een sceptische koning en een partij die hem tegenwerkt. Hij vraagt zich af hoe hij de publieke opinie aan zijn zijde kan krijgen en krijgt het op meesterlijke wijze voor elkaar zijn land vervolgens naar de overwinning te loodsen.

Anthony McCarten legt deze fascinerende periode vast in een grondig onderzochte, meeslepende dag-na-dag (en vaak uur-na-uur) vertelling. Hiermee herziet hij het beeld dat we van Churchill hebben - hoewel hij bekend staat als een iconisch figuur die het verloop van de geschiedenis volledig veranderde, werd hij tijdens de turbulente en gevaarlijke weken geplaagd door twijfel en onderzocht hij zelfs de mogelijkheid tot een vredesakkoord met Nazi-Duitsland. Een angstaanjagender, en menselijker, verhaal dan ooit tevoren.

Darkest Hour - 2017
Regisseur: Joe Wright
Cast: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas, e.a.
Schrijver: Anthony McCarten
Oorspronkelijke titel: Darkest hour
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000359561
Ebook: 9789000359578
Uitgever: Spectrum