Boekenplank:
Kies

Boeken van Amy McCulloch

Meer over Amy McCulloch

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Amy McCulloch


Overzicht

  • Ademloos - Breathless
  • Middernacht - Midnight

Jinxed

  1. Jinxed - Jinxed
  2. Bevrijd - Unleashed

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdemloos

Het is ijskoud. Je bent ver van de bewoonde wereld en er is een moordenaar op de berg...

De carrière van journaliste Cecily Wong zit in het slop, maar als ze wordt uitgenodigd voor een expeditie om een van de hoogste bergen ter wereld te beklimmen, grijpt ze die kans met beide handen. Vanaf het moment dat het kleine team aan de expeditie begint, gebeuren er vreemde dingen. Er vindt een diefstal plaats. Er gebeurt een ongeluk. En dan vindt Cecily een mysterieuze boodschap op haar tent: er is een moordenaar op de berg...

Hoe hoger ze komen, hoe gevaarlijker de klim wordt. En hoe meer ze op elkaar moeten vertrouwen. Maar dan vindt Cecily het eerste lichaam...

Schrijver: Amy McCulloch
Oorspronkelijke titel: Breathless
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044362541
Ebook: 9789044362558
Uitgever: The House of Books
Middernacht

Wanneer haar leven in Londen uit elkaar valt, wordt Olivia uitgenodigd voor een cruise naar Antarctica met haar vriend Aaron. Ze kan haar geluk niet op, niet eerder was Olivia op zo'n spectaculaire plek: enorme ijskliffen doemen voor het schip op, pinguïns duiken in de diepblauwe golven en de zon gaat nooit onder.

Maar dan verdwijnt Aaron. En aan boord wordt een lichaam ontdekt. Omringd door vreemden heeft Olivia geen idee wie ze kan vertrouwen. En als ze daar niet snel achter komt, zal ze niet levend terugkeren...

Schrijver: Amy McCulloch
Oorspronkelijke titel: Midnight
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789044362572
Ebook: 9789044362589
Uitgever: The House of Books

JinxedJinxed

Digitale huisdieren zijn de nieuwste uitvinding, maar die van Lacey lijkt soms wel... echt.

Laceys grote droom is om later bij Moncha te werken, het enorme technologiebedrijf dat de baku heeft uitgevonden, een digitaal huisdier waarmee je honderd keer meer kunt doen dan met een smartphone en die bovendien een echte vriend kan worden.

Om haar doel te bereiken wil Lacey naar Profectus, een eliteschool waar alles draait om hightech. Wanneer ze wordt afgewezen, omdat ze zich geen geavanceerde baku kan veroorloven - maar alleen een simpel insect: de Nokia onder de baku's - valt haar droom in duigen.

Dan vindt ze onder een struik de kapotte resten van een level 3 baku. Met engelengeduld weet ze het ding te repareren, en dan staat er een adembenemend mooie kat voor haar, die ze Jinx noemt. Tot haar vreugde krijgt ze met Jinx alsnog toegang tot Profectus. Maar dan beginnen de problemen. Jinx is anders. Hij lijkt soms wel... echt. En waarom is haar gezworen vijand Carter zo bovenmatig in hem geïnteresseerd?

Schrijver: Amy McCulloch
Oorspronkelijke titel: Jinxed
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402732306
Ebook: 9789402756968
Uitgever: HarperCollins
Bevrijd

Laceys bijzondere robotkat Jinx is verdwenen. Is hij soms ontvoerd?

Laceys robotkat, Jinx, heeft iets wat geen enkele robot heeft: een eigen vrije wil. Daardoor is hij naast het meest bijzondere robothuisdier ooit ook Laceys beste vriend. Tot hij op een dag spoorloos verdwijnt...

Wanneer Lacey wakker wordt in een ziekenhuisbed, zonder dat ze zich kan herinneren hoe ze daar gekomen is, weet ze dat er iets goed mis is.

Moncha, het bedrijf achter de baku’s - de populaire robothuisdieren die alles kunnen én ook nog eens goed gezelschap zijn - heeft duistere plannen, en alleen Lacey kan ze tegenhouden. Maar hoe kan ze het grootste technologiebedrijf van de hele wereld verslaan, zonder haar dierbare robotkat en met als enige hulp een goedkope level 1-keverbaku?

Schrijver: Amy McCulloch
Oorspronkelijke titel: Unleashed
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402705744
Ebook: 9789402760026
Uitgever: HarperCollins