Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Elizabeth McGregor

Boeken van Elizabeth McGregor

Meer over Elizabeth McGregor

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Elizabeth Cooke, Holly Fox

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Elizabeth McGregor


Overzicht

  • Een weg door de bergen - A road through the mountains
  • Eiland van licht - Learning by heart
  • Het meisje in de groene spiegel - The girl in the green glass mirror
  • Het ijskind - The ice child
  • Leugens om bestwil - Little white lies

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen weg door de bergen
Anna Russell (29), kunstenares en alleenstaande moeder van Rachel (10) is met haar dochtertje op weg naar een afspraak in Boston die haar leven moet veranderen. Ze krijgt echter een ernstig auto-ongeluk. En terwijl Rachel slechts lichtgewond raakt, loopt Anna hersenletsel op en raakt in coma.

In Engeland heeft David Mortimer (30) zijn baan als leraar opgezegd, zijn vijfde in acht jaar. David is een in zichzelf gekeerde man en een gedreven botanicus, met een voorliefde voor de davidia involucrata, de exotische vaantjesboom. Zijn grote voorbeeld is de ontdekker van deze boom, Ernest Wilson, die in de 19e eeuw door China zwierf en duizenden kilometers aflegde door barre en onherbergzame streken om deze boom te vinden.

Anna en David werden 11 jaar geleden in Oxford verliefd op elkaar. David was in die tijd bezeten door Wilson, over wie hij een proefschrift wilde schrijven en in wiens voetsporen hij, samen met Anna, door China wilde reizen. Maar dan verdwijnt Anna plotseling uit zijn leven. Uit zijn hart is zij echter nooit verdwenen.

En nu vraagt Anna's moeder hem dringend om naar Boston te komen, waar hij wordt geconfronteerd met een verbijsterende werkelijkheid waarin Anna in levensgevaar is en hij een tienjarige dochter blijkt te hebben. David vecht met vragen, twijfels en tegenstrijdige gevoelens.

Na het vinden van Anna's tekening van 'zijn' vaantjesboom, besluit hij om voor haar leven te vechten. Vastbesloten om haar uit haar coma terug te halen, begint hij Anna te vertellen, net als vroeger, over Wilson's zoektocht door China.
Schrijver: Elizabeth McGregor
Oorspronkelijke titel: A road through the mountains
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026982620
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Eiland van licht
Een klein dagboek van versleten rood leer. Een foto in een krant. Twee schijnbaar onbelangrijke dingen die het leven van moeder en dochter voorgoed zullen veranderen.

Net wanneer de man van Zeph eindelijk succes heeft als schrijver, ontdekt ze dat hij een affaire heeft. Boos en verdrietig vertrekt Zeph naar het huis van haar moeder Cora. Maar in plaats van rust vindt ze er nog grotere verwarring.

Ze krijgt het bewijs in handen dat haar eigen moeder ook een affaire heeft gehad, terwijl ze samen met haar man het eiland Sicilië bezocht. Een heftige, kortstondige affaire met een man die later een beroemde schrijver is geworden, een man die haar aanbad en haar nooit is vergeten...
Schrijver: Elizabeth McGregor
Oorspronkelijke titel: Learning by heart
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026985362
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het meisje in de groene spiegel
Catherine is door haar echtgenoot in de steek gelaten, zonder waarschuwing of uitleg. Ze klampt zich vast aan haar werk als specialist in vroeg-Victoriaanse schilderwerken bij een veilinghuis.

Richard Dadd (1819 - 1886) is haar favoriete schilder. Helaas sloeg zijn virtuositeit om in schizofrenie en werd hij op 27-jarige leeftijd opgeborgen in een inrichting. Maar juist in deze jaren maakte hij zijn mooiste schilderijen, waarvan The Fairy Feller's Master Stroke het meest intrigerende en beroemdste is.

Als Dadd wordt verhuisd moet hij zijn geliefde verzorger Brigham achterlaten. Hij belooft hem nieuwe schilderijen als afscheidsgeschenk. Hiervan is echter nooit een spoor gevonden. Zou hij zijn belofte gehouden hebben?

Catherine moet een kast taxeren bij ene John Brigham, een verzamelaar. Zijn prachtige huis, diep verborgen in het glooiende landschap van Dorset, herbergt een grote hoeveelheid kunstschatten. Heeft Catherine het goed gezien, was daar ook een miniatuur van Richard Dadd bij?

Catherine raakt gefascineerd door dit mysterie maar wordt ook onweerstaanbaar aangetrokken door de spirituele en gepassioneerde man die John Brigham is.

Maar terwijl Catherine het mysterie rond de schilderijen van Richard Dadd verder probeert te ontrafelen, wordt hun geluk bedreigd...
Schrijver: Elizabeth McGregor
Oorspronkelijke titel: The girl in the green glass mirror
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026983405
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het ijskind
Jo Harper, een succesvolle jonge journaliste, heeft slechts haar tweejarige zoontje Sam als tastbare en zeer geliefde herinnering aan haar relatie met Douglas overgehouden.

Wanneer Sam ernstig ziek wordt, is er niet veel hoop voor hem: alleen een beenmergtransplantatie met als donor zijn volwassen halfbroer John zal hem kunnen redden. Maar John is onvindbaar. Hij geeft zichzelf de schuld van het dodelijk ongeluk van zijn vader Douglas en heeft zich teruggetrokken uit de bewoonde wereld.

Terwijl de ziekte zich bij Sam steeds verder openbaart, vecht Jo in een wanhopige race tegen de klok om het leven van haar zoon en dat van haar stiefzoon te redden.
Schrijver: Elizabeth McGregor
Oorspronkelijke titel: The ice child
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789051084559
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Leugens om bestwil
Twee uur nadat haar man David naar zijn werk is vertrokken staan twee politieagenten aan Beths deur met Davids paspoort en koffer en hoort zij dat haar man dodelijk is verongelukt.

In eerste instantie denkt Beth dat er een vreselijke vergissing is begaan omdat David haar niet had gezegd dat hij naar het buitenland vertrok er er dus geen koffer en paspoort in zijn auto kan liggen.

De werkelijkheid komt hard aan als ze zich realiseert dat hij echt van plan was haar te verlaten. Maar haar nachtmerrie wordt erger als zij de draad van gebeurtenissen die voorafgegaan zijn aan Davids dood probeert te ontrafelen.

En plotseling bevindt Beth zich in een wereld waar leugens om bestwil hebben plaatsgemaakt voor angst, verraad en ziekelijke obsessie, en waarin zelfs je beste vriendin verdacht wordt...
Little White Lies - 1998
Regisseur: Philip Saville
Cast: Tara Fitzgerald, Gerard Butler, Martin Wenner, e.a.
Schrijver: Elizabeth McGregor
Oorspronkelijke titel: Little white lies
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789026974489
Uitgever: Van Holkema & Warendorf