Boekenplank:
Kies

Boeken van Tupla Mourits

Tupla Mourits is het pseudoniem van het schrijfduo Atie Vogelenzang (1955) en Wendela de Vos (1947).

Meer over Tupla Mourits

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Tupla M.

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Een kwestie van tijd
  • Meer dood dan levend
  • Schuld
  • Speeddate
  • Vrouwelijk naakt

Caro van Soerendonk

  1. Val
  2. Klem
Caro van Soerendonk

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen kwestie van tijd
Een brute straatroof. Een inbraak. Bedreigende teksten, geklad op de muur van de kinderkamer. Voor de Amsterdamse Hjørdis (Jur, voor vrienden) is dit het teken aan de wand dat haar man Camiel het leven van hun dochtertje Puck in gevaar brengt. Met het kind ontvlucht ze de stad, adres onbekend. Ze is vastbesloten een nieuw bestaan op te bouwen in de anonimiteit van een dorp. Veilig en onbereikbaar.

Maar de rust van het platteland is bedrieglijk en het onbekende vooral beangstigend. Hoe kan ze Puck beschermen in dit eenzame landschap? Wie is die man met de verrekijker, wie doorzoekt het huisvuil, gebruikt haar schuur? Waar komt die kruipende figuur voor haar auto ineens vandaan, en de zwerver aan de deur?

Met vallen en opstaan leert ze omgaan met hun nieuwe leven, de ritmes van het platteland en de spoken uit het verleden. Maar net als ze denkt haar leven weer onder controle te hebben, voltrekt zich een drama en wordt haar ergste nachtmerrie werkelijkheid.
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029564403
Ebook: 9789461090553
Uitgever: De Crime Compagnie
Meer dood dan levend
Rechtenstudente Luna Bisschop heeft een fantastisch leven, veel vrienden en een leuk bijbaantje in een erotiekwinkel in het centrum van Amsterdam. Dan wordt ze op een koopavond het slachtoffer van een gewelddadige overval. Meer dood dan levend wordt ze door de overvallers achtergelaten. Wat ze daarna ook probeert, haar leven wordt niet meer hetzelfde.

Wanneer ze de identiteit achterhaalt van een van de overvallers en de politie haar niet gelooft, besluit ze het recht in eigen hand te nemen. Alleen verloopt haar plan niet helemaal zoals ze had bedacht.
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029572262
Ebook: 9789461090546
Uitgever: De Crime Compagnie
Schuld
Evalien besluit samen met haar man Rik en dochter te verhuizen van Amsterdam naar Zeeland. Een traumatische gebeurtenis heeft hun dagelijkse leven op een afschuwelijke manier overhoop gegooid en Evalien wil graag opnieuw beginnen in het geboortedorp van Rik.

Maar zo eenvoudig werkt dat niet. De spoken uit het verleden laten zich niet zomaar wegjagen en bovendien wordt al snel duidelijk dat de bewoners uit het Zeeuwse dorp helemaal niet zitten te wachten op de terugkeer van de verloren zoon...
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789461090461
Ebook: 9789461090515
Uitgever: De Crime Compagnie
Speeddate
Sissela Kappetein, veertig, leuk leven, goede baan bij de Nederlandse ambassade in Riga maar nog altijd single, is wanhopig op zoek naar de ware liefde. In de cityhopper op weg naar huis komt er een aantrekkelijke man naast haar zitten. Om zichzelf interessanter te maken vertelt ze een leugentje, en het werkt.

Michael Ribnikovs overlaadt haar met attenties. Maar deze prille belofte blijkt het begin van een stroom bizarre, gewelddadige en angstaanjagende gebeurtenissen. Ten slotte wil Sissela nog maar één ding: dat het ophoudt!

Speeddate gaat over verlangen, lust, liefde, leugens en angst. Na dit verhaal bedenk je je wel tweemaal voordat je een leugen vertelt.
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029566445
Ebook: 9789461090539
Uitgever: De Crime Compagnie
Vrouwelijk naakt
Het is vlak voor kerst. Een psychisch gestoorde man dringt een museum binnen en beschadigt het schilderij 'De Gratiën' met een kruiskopschroevendraaier. Museumconservator Philo Bolt en restaurator Riitta Kekkonen plannen een experimenteel herstelplan waarmee moet worden gestart na de jaarwisseling. Riitta keert echter niet terug van haar kerstvakantie in haar geboorteland Finland. Philo maakt zich ongerust en is compleet ondersteboven als blijkt dat Riitta daar is overleden.

De gebeurtenis heeft een grote impact op Philo's leven. Een onderhuids sluimerende crisis, in gang gezet door de dood van haar zusje anderhalf jaar eerder, komt tot een uitbarsting. Haar gezin raakt steeds verder ontregeld als Philo zich niet kan neerleggen bij de feiten, want ze is ervan overtuigd te weten hoe de vork in de steel zit.

Vrouwelijk naakt is een psychologische misdaadroman over verwarring, verdriet en loslaten. Over gewone mensen die iets ongewoons overkomt.
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029562447
Ebook: 9789461090522
Uitgever: De Crime Compagnie

Caro van SoerendonkVal
Caro van Soerendonk was ooit een veelbelovende juriste, nu is ze een overwerkte echtscheidingsadvocaat die te veel drinkt, paniekaanvallen heeft en fouten maakt. Als er een officiële klacht tegen haar wordt ingediend, wordt ze tot nader order op non-actief gesteld.

Dan vraagt een onbekende vrouw om haar hulp. Haar dochter Valerie is verongelukt in een oude Belgische mijn, maar de verzekering wil niet uitbetalen.

In een poging haar gevoel voor eigenwaarde terug te winnen neemt Caro de zaak aan. Dan wordt duidelijk dat men niet zit te wachten op de inmenging van Caro. Wat in eerste instantie op een simpel klusje leek, verandert al snel in een levensechte nachtmerrie.
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789461090973
Ebook: 9789461091260
Uitgever: De Crime Compagnie
Klem
In een natuurgebied in het noorden van Nederland worden de bijna vergane resten van een man gevonden. Enige tijd later spoelt een ander dodelijk slachtoffer aan op de oever van de Maas in Zuid-Limburg.

Aanvankelijk worden de zaken niet met elkaar in verband gebracht, de politie gaat uit van op zich zelf staande gevallen van zelfdoding. Totdat blijkt dat op beide lichamen het visitekaartje is gevonden van mr. Caroline van Soerendonk, echtscheidingsadvocate te Maastricht. De recherche denkt dat zij de beide mannen gekend heeft, maar Caro weet zeker van niet.

Onder druk gezet door haar kantoor, dat beducht is voor imago schade, begint Caro een eigen onderzoek om haar onschuld te bewijzen. Haar speurtocht eindigt onverwacht dicht bij huis.
Schrijver: Tupla Mourits
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789461091925
Ebook: 9789461092045
Uitgever: De Crime Compagnie