Boekenplank:
Kies

Boeken van Rafel Nadal

De Catalaanse schrijver Rafel Nadal heeft met zijn boeken, die zich merendeels afspelen in Spanje en Italië ten tijde van het fascisme, al vele prijzen in de wacht gesleept.

Meer over Rafel Nadal

Genre: Roman

Geboren: 1954

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • De vloek van de Palmisanos - La maledicció dels Palmisano
  • Moederband - La senyora Stendhal

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vloek van de Palmisanos

Italië, 1918. Generaties lang lijken de mannen uit de familie Palmisanos gedoemd jong te sterven. Om de vloek te doorbreken, maken twee moeders in het geheim een afspraak: de pasgeboren Vitantonio Palmisanos wordt bij zijn geboorte weggegeven aan een welvarende familie. Vredig groeit hij op met hun dochter Giovanna, zonder van zijn werkelijke afkomst te weten.

Totdat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Het dagelijks leven staat op zijn kop, waarbij iedereen zich de vraag moet stellen: welke kant kies ik? Vitantonio duikt onder, Giovanna vertrekt naar Spanje om tegen de fascisten te vechten. Zullen de twee elkaar ooit nog terugzien? En zal Vitantonio zijn ware afkomst ooit te weten komen?

De vloek van de Palmisanos is een aangrijpende familiesaga over onomkeerbare keuzes, onvoorwaardelijke liefde, vriendschap en keuzes ten tijde van twee wereldoorlogen.

Schrijver: Rafel Nadal
Oorspronkelijke titel: La maledicció dels Palmisano
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401605588
Uitgever: Xander
Moederband

Aan het eind van de Spaanse Burgeroorlog ziet de elfjarige Luc hoe zijn moeder voor zijn ogen door een verdwaalde kogel wordt gedood. Luc wordt opgevangen door Annie, die zich over het onschuldige kind ontfermt.

Hoewel de oorlog voorbij is en het normale leven ogenschijnlijk weer op gang komt, woekeren de spanningen in het Catalaanse dorp voort. Iedereen heeft geheimen, niemand lijkt te vertrouwen. Er vallen weer doden. Maar wat is goed en wat is kwaad?

Luc moet zijn verleden onder ogen komen. Hij wil afrekenen met degenen die de dood van zijn moeder en dierbaren op hun geweten hebben. Maar als hij leert dat wraak rechtvaardigheid nooit kan vervangen, is het al te laat...

Schrijver: Rafel Nadal
Oorspronkelijke titel: La senyora Stendhal
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401608015
Uitgever: Xander