Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Newcomb

Meer over Robert Newcomb

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De vijfde tovenares
Het vrije en zelfstandige leven bevalt hem zeer, Tristan, Prins van Eutracia, maar daar dreigt met zijn kroning tot koning een eind aan te komen. Edoch, zijn lotsbestemming zet hem op een onverwachte levenskoers. Nog vóór de kroningsplechtigheid kan plaatsvinden, wordt zijn geboorteland overrompeld door het monsterachtige leger van een tovenares die heerst aan de overzijde van de Zee van Fluisteringen.

Niet van zins zo maar op te geven, vol wraakgevoelens en rusteloos als de wind van overzee, zo speurt hij in gezelschap van de magiër Wigg naar een manier om de zee, ogenschijnlijk een onneembare hindernis, over te steken om de wrede tovenares in haar schuilplaats op te zoeken. Alleen daar kan Tristan de gestolen magie van Eutracia terugvinden.

In de tussentijd moet hij zich zo snel mogelijk enkele magische disciplines eigen maken, want hij is voorbestemd, hij is de Verlosser wiens komst in de Profetieën wordt voorspeld. Oftewel, op zijn schouders rust het wankele evenwicht van goed en kwaad van de wereld die hem zo dierbaar is.
Schrijver: Robert Newcomb
Oorspronkelijke titel: The fifth sorceress
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022532898
Uitgever: Uitgeverij M