Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Niles

Meer over Chris Niles

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Nieuw-Zeeland


Overzicht

  • Geen pardon - Spike it
  • Spoorloos - Vanished

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeen pardon
Radioverslaggever Sam Ridley kijkt regelmatig te diep in het glaasje... maar niet zo diep dat hij een unieke primeur over het hoofd ziet als die hem voor de voeten geworpen wordt.

Ze heet Elaine York. Haar levenloze lichaam wordt aangetroffen in haar flat in een van de ongure wijken van Londen. Ridley is toevallig de eerste journalist ter plekke en heeft dus een voorsprong op de rest van het 'mediacircus' - lang zal dat echter niet duren.

Binnen enkele uren zorgt een ondoordachte uitspraak ervoor dat zijn baan bij City Radio op de tocht komt te staan. Het leven valt niet mee voor een journalist die in ongenade is gevallen en die zich zojuist verbannen weet naar één van de weerzinwekkendste uithoeken van de hel: Female AM, het dagelijkse vrouwenprogramma van de radiozender.

Maar dan krijgt hij een raadselachtig telefoontje van een zekere Shark die beweert hem - tegen een gepaste vergoeding - meer te kunnen vertellen over de gewelddadige dood van Elaine...
Schrijver: Chris Niles
Oorspronkelijke titel: Spike it
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029056502
Uitgever: Meulenhoff
Spoorloos
Sophie Graham is het zat. Haar baantje in een bar levert nauwelijks voldoende op om de huur te betalen van haar piepkleine appartement en haar acteercarrière zit in het slop. Wanneer op een dag haar aartsrivale, de geslaagde Electra Jordan, de bar binnenwandelt, gooit Sophie haar acteertalent in de strijd en verzint ter plekke dat ze privédetective is.

Een paar maanden later benadert Electra's vader haar. Zijn dochter is spoorloos verdwenen en hij vraagt Sophie om haar te traceren. Het honorarium zal uiteraard royaal zijn. Sophie besluit het erop te wagen.

Ze dompelt zichzelf onder in het flitsende bestaan dat Electra leidde, woont in haar flat en gaat uit met haar vrienden. De opdracht lijkt simpel, maar Sophie krijgt meer en meer het gevoel dat ze een pion is in een hopeloze onderneming. Voor ze het weet, zit ze gevangen in een noodlottig complot... en zij is de enige die de zaak tot een goed einde kan brengen.
Schrijver: Chris Niles
Oorspronkelijke titel: Vanished
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026122361
Uitgever: De Fontein