Boekenplank:
Kies

Boeken van Darian North

Meer over Darian North

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De link - Violation
  • De sekte - Thief of souls
  • De zwarte weduwe - Criminal seduction

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe link
Diep in de bossen van Humboldt, Californië, proberen een man en een vrouw hun verleden te ontvluchten. Hij is een ex-politieagent uit Los Angeles, die nog elke dag berouw heeft van die ene fatale vergissing. Zij is een alleenstaande moeder, het slachtoffer van brute mishandeling en verkrachting tijdens een uit de hand gelopen schoolfeest.

Nu, veertien jaar later, stelt haar zoon David vragen over zijn vader. Thea kan hem de waarheid niet vertellen. David besluit zelf een zoektocht te beginnen, maar hij is te jong om te beseffen dat iemand een levensgevaarlijk kat-en-muisspel met hem speelt...
Schrijver: Darian North
Oorspronkelijke titel: Violation
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024536504
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De sekte
De nachtmerrie begint als zijn vrouw Alexandra een bezinningsweekend bijwoont van een ogenschijnlijk onschuldige sekte genaamd ´De Ark´. Alleen ditmaal komt zij niet terug. De deur van het pand waarin de bijeenkomsten worden gehouden, blijft hermetisch gesloten. Dan Behr, dertig jaar oud en architect in Manhattan, vreest dat zijn vrouw is gehersenspoeld, maar de politie weigert hem te geloven en houdt het op een echtelijke ruzie.

Het leven van Dan veranderd in een hel. Hij dreigt alles te verliezen: zijn vrouw, zijn baan, zijn bezittingen en zijn dochtertje Hana. Hij begint een speurtocht naar de activiteiten van ´De Ark´ en naar Alexandra´s verleden. Dan besluit terug te vechten... tot het bittere einde.

Op de dag dat hij zijn vrouw verloor, werd Daniel Behr wakker door het melancholieke geluid van een scheepshoorn, wat betekende dat het mistig was in de haven. Hij had geen last van duistere voorgevoelens en er waren geen vooraankondigingen dat er iets afschuwelijks stond te gebeuren. Het leek een volstrekt normale ochtend; het enige dat niet normaal was, was dat hij alleen was.
Schrijver: Darian North
Oorspronkelijke titel: Thief of souls
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024521470
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De zwarte weduwe
De beroemde schilder Bram Serian was voor iedereen een raadsel. Zelfs na zijn dood liet hij weinig aanwijzingen achter over het ingewikkelde leven dat hij leidde met zijn exotische Aziatische echtgenote Lenore, die er nu van wordt beschuldigd hem te hebben vermoord.

Terwijl de uit Kansas afkomstige Owen Byrne werkt aan een boek over deze geruchtmakende rechtszaak, raakt hij steeds meer in de ban van de geheimzinnige Lenore. Geobsedeerd door haar verleden, probeert Owen een aantal mysteries te ontrafelen: van haar jeugd in Azië en haar moeizame relatie met haar excentrieke echtgenoot tot haar betrokkenheid bij zijn gewelddadige dood.

De bewijzen tegen Lenore stapelen zich op en de pers smult van elk nieuw schandaal, maar Owen weigert te geloven dat Lenore schuldig is...
Schrijver: Darian North
Oorspronkelijke titel: Criminal seduction
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789024513390
Uitgever: Luitingh-Sijthoff