Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Francesco Pacifico

Boeken van Francesco Pacifico

Meer over Francesco Pacifico

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Italië


Overzicht

  • Geschiedenis van mijn puurheid - Storia della mia purezza
  • Klasse - Class

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeschiedenis van mijn puurheid
Piero Rosini is jong, heeft een mooie vrouw, een rijke vader en een zus die hem wil introduceren in de literaire wereld. Maar al die zorgeloze, burgerlijke voorspoed doet hem niets. Rosini is een fanatieke katholiek. Hij is het toonbeeld van opoffering en seksuele onthouding en niets lijkt hem van het rechte pad te brengen.

Maar één avond in een café, waar hij zijn schoonzus Ada ziet dansen, volstaat om Piero's zekerheden op losse schroeven te zetten. En Piero slaat op de vlucht. Hij gaat naar Parijs, waar hij op een fatale val afstevent.

Pacifico geeft op hartstochtelijke en ontluisterende wijze stem aan zijn antiheld: ontwapenend en magistraal onvolmaakt, maar onvergetelijk. Geschiedenis van mijn puurheid schetst een portret van het hedendaagse Italië en de menselijke geest, in zijn meest tegenstrijdige en onweerstaanbare facetten. Een nietsontziende roman die diepe indruk zal maken op de lezer.
Schrijver: Francesco Pacifico
Oorspronkelijke titel: Storia della mia purezza
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416674
Ebook: 9789041418920
Uitgever: Ambo | Anthos
Klasse

In heel Europa protesteren jongeren tegen de bestaande politieke en economische orde; ook, en misschien wel vooral, in het verstarde Italië...

Ludovica en Lorenzo, de hoofdpersonen in Klasse, vormen een pijnlijk prototype van deze nieuwe Italiaanse generatie: welgestelde twintigers die zich gevangen voelen in de verstikkende omhelzing van hun familie. Financieel afhankelijk en gebonden door loyaliteit, voelen zij zich niet vrij hun ambities te verwezenlijken. Het duo woont in een door hun ouders gekocht huis; zij beheert de familieboekhandel, hij studeert wetenschapsfilosofie, maar ziet zichzelf liever als filmmaker.

Wanneer Lorenzo een beurs krijgt en in Amerika film gaat studeren, lijkt een droomleven binnen handbereik. Ludovica draagt de zorg voor de noodlijdende boekhandel over aan een vriend en reist Lorenzo achterna. In de VS aangekomen omringen zij zich met gelijkgestemde, artistieke Italianen en storten zich in het glamoureuze leven van New York. Maar dan valt Ludovica ten prooi aan een knagende twijfel: wat als Lorenzo niet de getalenteerde artiest is die hij pretendeert te zijn?

Klasse is een opzienbarende, verontrustende roman over welvarende jongeren in een maatschappij op drift. Het is een verhaal over een nieuwe klassenstrijd en over de frustraties van een verloren generatie.

Schrijver: Francesco Pacifico
Oorspronkelijke titel: Class
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044623864
Uitgever: Prometheus