Boekenplank:
Kies

Boeken van Chanette Paul

Chanette Paul bezocht negen scholen, studeerde aan vijf universiteiten en woonde in zeven verschillende provincies van Zuid-Afrika. Ze werkte aanvankelijk in de modewereld, maar haalde ook haar Masters in Afrikaanse en Nederlandse letterkunde aan de Randse Afrikaanse Universiteit. In 2003 voltooide Paul een tweede Mastersstudie, nu in Creatief Schrijven, aan de Universiteit van Kaapstad.

Meer over Chanette Paul

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1956

Geboorteland: Zuid-Afrika

Website: Chanette Paul


Offer Tweeluik

  1. Offerlam - Offerlam
  2. Offerande - Offerande
Offer Tweeluik

gedetailleerd overzicht

Offer TweeluikOfferlam

Caz Colijn krijgt in Zuid-Afrika plots een vreemd telefoontje. Haar zus die in Gent woont, laat weten dat hun moeder op sterven ligt en haar graag nog eens zou zien. Vreemd, want haar moeder heeft jaren geleden alle contact verbroken. Met een groot familiegeheim lokt haar zus Caz naar België.

Professor Luc De Reu wordt ook geconfronteerd met zijn verleden als hij opgeroepen wordt bij het ziektebed van zijn stiefmoeder, die verantwoordelijk was voor de dood van zijn vader.

Ondertussen doet de Congolees Erevu er alles aan om zijn heilige taak uit te voeren en Congo te redden.

Schrijver: Chanette Paul
Oorspronkelijke titel: Offerlam
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401428705
Ebook: 9789401430418
Uitgever: Lannoo
Offerande

In Offerlam kwam Caz te weten dat zij door anderen geofferd was om hun doeleinden te dienen. In Offerande moet ze zichzelf op het altaar leggen. Een moeder offert immers alles op voor haar kind. Zelfs haar leven.

Zoals een boemerang belanden de nkísi, de heilige rituele voorwerpen die Caz Colijn liefst nooit meer had teruggezien weer bij haar in Overberg. En dat is niet het enige dat opnieuw zijn opwachting maakt in haar leven of terugbotst.

Terwijl Luc De Reu in België probeert te achterhalen wie de vader van Caz is, smeedt de extremistische rebellengroep AALHA een gewetenloos complot om de nkísi en de inhoud ervan op het spoor te komen. Deze keer is Caz echter niet hun enige doelwit en de extremisten zijn niet haar enige vijand.

Schrijver: Chanette Paul
Oorspronkelijke titel: Offerande
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401442268
Ebook: 9789401442367
Uitgever: Lannoo