Boekenplank:
Kies

Boeken van David Peace

The Red Riding Quartet

  1. 1974 - Nineteen Seventy Four
  2. 1977 - Nineteen Seventy Seven

Tokyo

  1. Tokyo zero - Tokyo year zero
  2. Bezette stad - Occupied city
The Red Riding Quartet

gedetailleerd overzicht

The Red Riding Quartet

1974
De jonge correspondent Edward Dunford moet verslag doen van de bizarre moord op een jong meisje, Clare Kemplay. Op haar levenloze lichaam zijn twee zwanenvleugels vastgenaaid. Hoe verder Dunford in de zaak duikt, hoe meer verbanden hij ziet tussen een serie kindermoorden. Maar niemand lijkt interesse te hebben in de zaak. Gaandeweg belandt hij in een nachtmerrie van corruptie, geweld, sadisme en seksuele obsessie - van de hogere ambtenarij tot in de donkere krochten van Yorkshire.
Schrijver: David Peace
Oorspronkelijke titel: Nineteen Seventy Four
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 978-90-234-5815-9
Uitgever: Cargo
1977
Het is zomer in Leeds en de stad is geheel in de ban van het vijfentwintigjarige jubileum van koningin Elizabeths regeringsperiode. Detective Bob Fraser en Jack Whitehead, journalist bij de Post, hebben echter andere zaken aan hun hoofd. Er is een moordenaar op pad, en hij heeft het op prostituees gemunt. Al snel krijgt hij de bijnaam de 'Yorkshire Ripper'. Fraser en Whitehead doen beiden hun uiterste best om de man op te pakken, maar als ze het zelf aanleggen met prostituees die ze eigenlijk zouden moeten beschermen, raakt het onderzoek in bezoedeld water. Ondertussen neemt het aantal moorden alleen maar toe, en het lijkt erop dat Fraser en Whitehead de enigen zijn die beseffen dat er misschien meer dan één moordenaar aan het werk is.
Schrijver: David Peace
Oorspronkelijke titel: Nineteen Seventy Seven
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-234-6390-0
Uitgever: Cargo

Tokyo

Tokyo zero
15 augustus 1945. Japan is genoodzaakt zich over te geven aan de geallieerden. Als gevolg van schaarste heersen chaos, paranoia en wantrouwen in Tokio. Rechercheur Minami wordt achtervolgd door oorlogstrauma's, maar is ook in de ban van zijn minnares, bij wie hij vergetelheid zoekt. Wanneer een arbeider een vrouwenlichaam vindt in de kelder van de fabriek, begint Minami een schijnbaar vergeefs onderzoek naar de dader. Wanneer precies één jaar later de lichamen van twee vrouwen worden aangetroffen in een tempel, ziet Minami overeenkomsten met de moord van een jaar eerder. Tijdens zijn zoektocht blijkt dat zijn eigen verleden onlosmakelijk verbonden is met de slachtoffers en hun moordenaar.
Schrijver: David Peace
Oorspronkelijke titel: Tokyo year zero
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2630-1
Uitgever: Cargo
Bezette stad
Tokyo, 1948. In het derde jaar van de Amerikaanse bezetting loopt een man een bank binnen en zegt dat hij een dokter is. Hij beweert dat er een uitbarsting van dysenterie dreigt en dat hij eenieder die blootgesteld zou kunnen zijn aan het virus een medicijn moet toedienen. Zestien medewerkers van de bank nemen het middel tot zich. Luttele minuten later zijn er twaalf gestorven. De dokter verdwijnt met 160.000 yen uit de kluis, maar laat 350.000 yen liggen. Het is het begin van de grootste klopjacht uit de Japanse geschiedenis.
Schrijver: David Peace
Oorspronkelijke titel: Occupied city
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-234-5652-0
Uitgever: Cargo