Boekenplank:
Kies

Boeken van Monika Peetz

Meer over Monika Peetz

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Duitsland


Overzicht

  • Uitgerekend wij - Ausgerechnet wir

De dinsdagvrouwen / Die Dienstagsfrauen

  1. De dinsdagvrouwen - Die Dienstagfrauen
  2. Zeven dagen zonder - Sieben Tage ohne
  3. Te hooi en te gras - Die Dienstagsfrauen zwischen Kraut und Rüben

gedetailleerd overzicht

OverzichtUitgerekend wij
Tom is een 29-jarige wiskunde-nerd en hij is op zoek naar een vriendin. Hij heeft uitgerekend dat er in zijn woonplaats Berlijn precies zes vrouwen zijn die aan zijn criteria voldoen. Om zijn zoektocht te vergemakkelijken schrijft hij zich in op een datingsite: wiskundige algoritmes hebben hem immers tot dan toe nog nooit teleurgesteld. De datingsite vindt Lisa voor hem.

Op de date verschijnt echter haar excentrieke moeder. Lisa leert hij per toeval ergens anders kennen: ze blijken op dezelfde baan te hebben gesolliciteerd. Door goedbedoeld advies van zijn zwager verliest Tom langzamerhand zijn grip op de situatie. Zal hij het hart van Lisa kunnen veroveren?

Schrijver: Monika Peetz
Oorspronkelijke titel: Ausgerechnet wir
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026337956
Ebook: 9789026337963
Uitgever: Ambo | Anthos

De dinsdagvrouwen / Die DienstagsfrauenDe dinsdagvrouwen
Judith, Kiki, Caroline, Estelle en Eva zijn vijf vriendinnen die elkaar al vijftien jaar elke eerste dinsdag van de maand ontmoeten in hun favoriete Franse restaurant, waar ze inmiddels bekendstaan als de dinsdagvrouwen.

Eén keer per jaar gaan ze samen een weekendje weg, maar dit jaar is alles anders: Judith, die net weduwe is geworden, wil ter nagedachtenis aan haar overleden man een deel van de Jakobsweg gaan lopen. Bezorgd om hun treurende vriendin besluiten de dinsdagvrouwen met Judith mee te gaan. Stap voor stap komen de vijf vrouwen een geheim op het spoor dat hun leven op zijn kop zet en hun vriendschap hevig op de proef stelt.

Schrijver: Monika Peetz
Oorspronkelijke titel: Die Dienstagfrauen
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047202899
Ebook: 9789047202707
Uitgever: Artemis
Zeven dagen zonder
De vijf vriendinnen Eva, Judith, Kiki, Estelle en Caroline zien elkaar iedere eerste dinsdag van de maand in het Franse restaurant Le Jardin. Daar besluiten ze voor hun jaarlijkse uitstapje te gaan onthaasten, ontslakken en afvallen in het afgelegen kasteelhotel Achenkirch om lichaam en geest in balans te brengen. Zeven dagen zonder afleiding: geen mobiele telefoon, geen wifi, geen familieverplichtingen of werkdruk.

Helaas ook zeven dagen zonder eten. In theorie dan. Knagende honger, starre regels en meegereisde problemen leiden tot steeds nieuwe uitvluchten en ondermijnen iedere kuur. In plaats van ontspanning is er sprake van misverstanden, strijd en slapeloze nachten. Achter de dikke vestingmuren van het kasteel staat Eva de zwaarste beproeving te wachten. Ze gaat op zoek naar haar vader, maar ontdekt dat je bepaalde familiegeheimen beter kunt laten rusten.

Schrijver: Monika Peetz
Oorspronkelijke titel: Sieben Tage ohne
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047203223
Ebook: 9789047203483
Uitgever: Artemis
Te hooi en te gras
Kiki wil een bed and breakfast op het platteland beginnen voor gestreste stedelingen zoals zijzelf en haar vriendinnen. Maar drie weken voor de geplande opening kan ze er niet meer omheen: ze redt het niet alleen. In de gastenkamers is het nog een chaos, en daar waar de moestuin voor de biologische groente gepland is, gaapt een gat.

Er is maar één oplossing: hulp inschakelen van de dinsdagvrouwen. Zij nemen allemaal hun eigen problemen mee. En Caroline wordt niet alleen achtervolgt door problemen, maar ook door een man, wat alles behoorlijk ingewikkeld maakt.

Schrijver: Monika Peetz
Oorspronkelijke titel: Die Dienstagsfrauen zwischen Kraut und Rüben
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789047204312
Ebook: 9789047204329
Uitgever: Artemis