Boekenplank:
Kies

Boeken van Scott Phillips

Meer over Scott Phillips

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Scott Phillips


Overzicht

  • Het barre land - Cottonwood

Ice Harvest

  1. De kille oogst - The ice harvest
  2. De uitweg - The walkaway

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet barre land
Cottonwood, Kansas, 1872. Bill Ogden verdeelt zijn tijd tussen zijn boerderij, zijn saloon en het verbeteren van zijn kunsten als fotograaf, totdat de rijke zakenman Marc Leval en zijn vrouw Maggie in Cottonwood arriveren. Leval begint in het stadje te investeren - hij is ervan overtuigd dat het een goudmijn wordt zodra de spoorlijn en de veeroutes erlangs zullen lopen - en Bill wordt zijn assistent. Hun relatie verzuurt echter als Bill en Maggie een verhouding krijgen, en het slechts een kwestie van tijd lijkt voordat het tot een confrontatie komt. Terwijl het trekken van pistolen en lynchpartijen geregeld voorkomen, wordt Cottonwood opgeschrikt door een lugubere vondst in de boomgaard van de herberg van de familie Bender. Leval (inmiddels burgemeester) verordoneert een zoektocht naar de vluchtende 'Bloody Benders'. In de bandeloze sfeer van de achtervolging komt het tot een botsing tussen Leval en Bill. De gebeurtenissen van die nacht hebben verstrekkende gevolgen...
Schrijver: Scott Phillips
Oorspronkelijke titel: Cottonwood
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-414-0857-6
Uitgever: Ambo | Anthos

Ice HarvestDe kille oogst
Het is kerstavond in Wichita, Kansas, en het sneeuwt gestaag. De straten zijn verlaten, er is nauwelijks verkeer en de meeste mensen zijn al naar huis voor het begin van de feestelijkheden. Maar een familiefeest is ongeveer het laatste waar Charlie Arglist aan denkt, en thuis is de laatste plek waar hij wordt verwacht. Want Charlie moet de stad uit, en wel voorgoed. Binnen negenenhalf uur, om precies te zijn. Maar eerst moeten er nog een paar zaken woden geregeld... De kille oogst leest als een rit op een achtbaan, vol oplichting, zwarte humor en - zeer waarschijnlijk - de laatste vierentwintig uur uit het leven van Charlie Arglist.
Schrijver: Scott Phillips
Oorspronkelijke titel: The ice harvest
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-414-0658-1
Uitgever: Ambo | Anthos
De uitweg
Aan het einde van De kille oogst reed Gunther Fahnstiel zijn camper achteruit en doodde per ongeluk een vreemdeling. In diens auto vond Gunther een tas met meer geld dan hij en zijn vrouw in hun hele leven hadden gezien. In De uitweg wandelt de inmiddels zevenenzeventigjarige Gunther zijn verpleegtehuis uit om op zoek te gaan naar het al tien jaar lang verstopte geld. Maar hij is niet de enige: hij wordt op de hielen gezeten door een rechercheur die twee onopgeloste moorden probeert op te helderen; een zwendelaar met dollartekens in zijn ogen; Gunthers eigen stiefzoon die op een mysterie stuit; en Gunthers echtgenote die zijn leven in gevaar brengt omdat ze hun geheim niet wil onthullen. Terwijl het mysterie zich ontvouwt, duikt er een verhaal op uit 1952, over een Amerikaanse soldaat die terugkeert naar Wichita om wraak te nemen op zijn van het rechte pad geraakte vrouw. De jonge agent die haar te hulp schiet, is niemand minder dan Gunther, wiens daden bijna een halve eeuw later zullen weerklinken in de levens van alle betrokkenen.
Schrijver: Scott Phillips
Oorspronkelijke titel: The walkaway
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-414-0710-3
Uitgever: Ambo | Anthos