Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Justine Picardie

Boeken van Justine Picardie

Meer over Justine Picardie

Genre: Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Sterrenstof - Wish I may

Non-Fictie

  • Miss Dior - Miss Dior
  • Voor altijd en eeuwig - If the spirit moves you
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtSterrenstof
Kate is een alleenstaande moeder met een zevenjarige zoon, een kat en een ex. Zij droomt van een nieuwe liefde. Maar het wachten begint nu wel erg lang te duren.

Tijdens een familieweekend ontmoet Kate haar knappe neef Julian, met wie ze is opgegroeid en op wie ze altijd verliefd is geweest.

De omgeving van haar jeugd haalt ook onaangename herinneringen boven bij Kate, zoals de mysterieuze dood van haar moeder. Zal Kate ooit kunnen ontsnappen aan de schaduwen van haar verleden?
Schrijver: Justine Picardie
Oorspronkelijke titel: Wish I may
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044315790
Uitgever: The House of Books

Non-FictieMiss Dior

Ze zat bij het verzet, overleefde Ravensbrück en groeide uit tot de muze van het iconische modehuis...

Als in juni 1940 de swastikavlaggen wapperen van de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren, richt modeontwerper Christian Dior zich op zijn werk. Zijn zus Catherine sluit zich aan bij het verzet. Totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück.

Voor dit boek kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde.

Miss Dior laat zien hoe achter het gepolijste uiterlijk van de modewereld verborgen dieptes schuilgaan. Een onvergetelijk en indrukwekkend verhaal dat je ademloos achterlaat.

Schrijver: Justine Picardie
Oorspronkelijke titel: Miss Dior
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789046825938
Ebook: 9789046825945
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Voor altijd en eeuwig
In augustus 1997 overlijdt Ruth Picardie op 33-jarige leeftijd aan borstkanker. Haar zus Justine blijft verslagen achter. En die verslagenheid wordt steeds groter als blijkt dat datgene waaraan ze zich had vastgeklampt - de gedachte dat Ruth ergens, in een hiernamaals, verder zou leven - zich op geen enkele wijze aan haar openbaart. Ze realiseert zich dat ze Ruth voorgoed kwijt is.

Maar ze weigert zich hierbij neer te leggen. In een tijd waarin gezond verstand en scepsis belangrijker worden gevonden dan geloof, hoop en liefde, besluit ze alle conventies opzij te zetten. Ze zoekt hulp bij mensen die beweren in contact te staan met het hiernamaals.

Voor altijd en eeuwig gaat over de leegte die achterblijft als iemand overlijdt, en hoe die leegte weer gevuld wordt. Justine Picardie heeft een ontroerend verhaal geschreven over leven na de dood: haar zoektocht naar het hiernamaals, maar ook haar eigen leven na de dood van Ruth. Met een lach en een traan doet zij op moedige, maar vooral nuchtere wijze verslag van haar ervaringen in de wereld van paranormaal begaafden, spiritisten en mediums.

* Zie ook het boek Ik zal het leven missen van Ruth Picardie.
Schrijver: Justine Picardie
Oorspronkelijke titel: If the spirit moves you
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985540
Uitgever: Bruna