Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Justine Picardie

Boeken van Justine Picardie

Overzicht

  • Sterrenstof - Wish I may

Non-Fictie

  • Coco Chanel - Coco Chanel
  • Voor altijd en eeuwig - If the spirit moves you
Overzicht

gedetailleerd overzicht

Overzicht

Sterrenstof
Kate is een alleenstaande moeder met een zevenjarige zoon, een kat en een ex. Zij droomt van een nieuwe liefde. Maar het wachten begint nu wel erg lang te duren. Tijdens een familieweekend ontmoet Kate haar knappe neef Julian, met wie ze is opgegroeid en op wie ze altijd verliefd is geweest. De omgeving van haar jeugd haalt ook onaangename herinneringen boven bij Kate, zoals de mysterieuze dood van haar moeder. Zal Kate ooit kunnen ontsnappen aan de schaduwen van haar verleden?
Schrijver: Justine Picardie
Oorspronkelijke titel: Wish I may
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1579-X
Uitgever: The House of Books

Non-Fictie

Coco Chanel
Het ware verhaal van de ontwerpster van de little black dress. Coco Chanel is wereldberoemd om haar little black dresses, haar pakken en haar parfums. Ze veranderde eigenhandig de manier waarop generaties vrouwen zich kleedden, en domineerde het modebeeld. Over haar verleden, voor ze beroemd werd, deden en doen de wildste geruchten de ronde - waarvan ze de meeste zelf de wereld in hielp. In deze biografie weet Justine Picardie de sterke, onafhankelijke en toch kwetsbare vrouw achter het wereldmerk te schetsen. Picardie kreeg toegang tot de gesloten archieven van het modehuis Chanel, deed onderzoek naar de mannen in Cocos leven, en ontdekte de oorsprong van de little black dress en het korte kapsel waarmee Coco zo'n indruk maakte op de Franse elite van de jaren twintig van de vorige eeuw. Dit jaar staat Coco Chanel volop in de belangstelling, en is zij het onderwerp van verschillende films (Coco avant Chanel; Coco Chanel Igor Stravinsky) en romans. In deze geïllustreerde biografie weet Picardie feiten van fictie te onderscheiden, zonder daarmee de mystiek van dit icoon teniet te doen.
Schrijver: Justine Picardie
Oorspronkelijke titel: Coco Chanel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-499-5137-5
Uitgever: Mistral
Voor altijd en eeuwig
In augustus 1997 overlijdt Ruth Picardie op 33-jarige leeftijd aan borstkanker. Haar zus Justine blijft verslagen achter. En die verslagenheid wordt steeds groter als blijkt dat datgene waaraan ze zich had vastgeklampt - de gedachte dat Ruth ergens, in een hiernamaals, verder zou leven - zich op geen enkele wijze aan haar openbaart. Ze realiseert zich dat ze Ruth voorgoed kwijt is. Maar ze weigert zich hierbij neer te leggen. In een tijd waarin gezond verstand en scepsis belangrijker worden gevonden dan geloof, hoop en liefde, besluit ze alle conventies opzij te zetten. Ze zoekt hulp bij mensen die beweren in contact te staan met het hiernamaals. Voor altijd en eeuwig gaat over de leegte die achterblijft als iemand overlijdt, en hoe die leegte weer gevuld wordt. Justine Picardie heeft een ontroerend verhaal geschreven over leven na de dood: haar zoektocht naar het hiernamaals, maar ook haar eigen leven na de dood van Ruth. Met een lach en een traan doet zij op moedige, maar vooral nuchtere wijze verslag van haar ervaringen in de wereld van paranormaal begaafden, spiritisten en mediums. * Zie ook het boek Ik zal het leven missen van Ruth Picardie.
Schrijver: Justine Picardie
Oorspronkelijke titel: If the spirit moves you
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-229-8554-7
Uitgever: Bruna