Boekenplank:
Kies

Boeken van Gaby Rasters

Gaby Rasters studeerde cultuur en wetenschappen aan de Universiteit Maastricht en promoveerde daarna aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Meer over Gaby Rasters

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Nederland

Website: Gaby Rasters


Overzicht

 • Als je wint
 • Bij jou ben ik echt
 • De Lissabon brieven
 • Een vleugje Londen
 • Hemelse modder
 • Hou me vast zoals ik was
 • Julia & Julia
 • Muurbloem
 • Nooit meer bang

De Bloemenstal

 1. De bloemenstal
 2. Mocktails en magnolia's
 3. Tequila en tulpen
 4. Likeur en lelies

De Straat van Kaat

 1. Bijzondere buren
 2. De wijk in bloei

Ingewikkeld

 1. Follow - Het nogal ingewikkelde leven van Mila
 2. Like - De nogal ingewikkelde relatie van Roos
 3. Share - De nogal ingewikkelde keuzes van Hannah

Jeugdboeken

 • De bende van Raf de Raaf
 • Timur

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls je wint

Prijzen kun je winnen maar liefde, die moet er zijn...

Tess laat zien dat geld niet altijd gelukkiger maakt. Ze heeft dan wel een grote prijs gewonnen, maar dat maakt haar leven niet eenvoudiger. Naïef als ze soms kan zijn gaat ze altijd uit van het goede in mensen waardoor er soms onverwachte vriendschappen ontstaan, maar ze ook regelmatig haar neus stoot.

De vraag is of ze de man die opeens bij haar op de stoep staat en claimt haar echte vader te zijn, binnenlaat in haar leven. Of is hij uit op geld, net zoals haar (ex) Vince? En wat betekent dit voor de relatie met haar neef en beste vriend bakker Justin nu haar echte vader op het toneel is verschenen? Opeens zijn ze geen familie meer...

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789032520465
Ebook: 9789032520373
Uitgever: VBK
Bij jou ben ik echt

Kan de ontmoeting met een bijzondere hond het gezin van Luuk en Sandy redden?

Luuk en Sandy worstelen met het gedrag van hun zoontje Ravi. Hij heeft een ingewikkelde gebruiksaanwijzing en zij kunnen geen goed contact met hem krijgen. Dit heeft ook zijn weerslag op hun relatie. Frustratie en onbegrip krijgen de overhand, helemaal als na een aantal slopende maanden bij Ravi officieel de diagnose autisme wordt gesteld.

Na lang twijfelen besluiten ze als gezin samen op vakantie te gaan naar Cyprus. Daar hopen ze uit te rusten en hun liefde weer te laten bloeien. Maar op Cyprus gebeurt er iets bijzonders, Ravi ontmoet een straathond waarmee hij - in tegenstelling tot met anderen - wél contact kan maken.

Sandy wil de prachtige grote witte hond, Beni, mee naar Nederland nemen. Maar daarvoor moeten zij, Luuk en Ravi eerst elkaar én Beni weer terugvinden...

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789032520328
Ebook: 9789032520250
Uitgever: VBK
De Lissabon brieven

Merijn reist zijn vriendin Chantal achterna, die voor een paar dagen in Lissabon is. Zijn bezoek verloopt echter anders dan hij vooraf heeft bedacht. Hij blijft vertwijfeld achter in Lissabon.

Op het dakterras van zijn hotel ziet hij aan de overkant van de weg een jonge vrouw op een balkon zitten. Hun ogen ontmoeten elkaar en dit is de start van verrassende maar soms ook dramatische ontwikkelingen in de levens van Merijn, Chantal en de Portugese Carolina.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789491880155
Ebook: 9789491880162
Uitgever: Bagage
Een vleugje Londen

Een ongeopende brief. Een verloren koffer. Twee levens die voorgoed zullen veranderen...

Het is een jaar geleden dat Tomas’ grote liefde Maggie overleed. Al een jaar slaapt hij slecht, is hij de bezieling voor zijn werk als parfumeur kwijt en distantieert hij zich van andere mensen. Maar Maggie heeft hem iets nagelaten: een brief die hij precies een jaar na haar overlijden mag openmaken. In de brief draagt ze hem op naar Londen te reizen en hun liefde te bottelen in een nieuw parfum. Tomas besluit de uitdaging aan te gaan, maar op de luchthaven gaat het al mis: hij raakt zijn koffer kwijt. Is het domme pech, of een voorteken?

Sharons leven neemt een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Ze wist niet eens dat hij ziek was, en aan haar ijzige moeder heeft ze ook al niets. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, draagt haar vader zijn levenswerk aan haar over: een verzameling verloren koffers die hij wil herenigen met hun rechtmatige eigenaar. In eerste instantie ziet Sharon weinig in het project. Wat moeten die mensen nu nog met hun oude spullen? Maar als ze de jonge Tomas ontmoet, realiseert ze zich dat herinneringen het dierbaarste bezit zijn dat een mens zich maar kan wensen. En dat ze misschien wel meer voor Tomas kan zijn dan alleen de vrouw die hem zijn koffer terugbracht.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022586471
Ebook: 9789402317848
Uitgever: Boekerij
Hemelse modder

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen - zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen.

Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022586488
Ebook: 9789402314748
Uitgever: Boekerij


Hou me vast zoals ik was

De vrolijke Jasmijn staat midden in het leven, net als haar zes vriendinnen. Ze delen lief, leed en de grote vragen met elkaar. Carrière, mannen, kinderwens: alles kan besproken worden bij een lekker taartje of een groot glas witte wijn. Geen van hen wil echt volwassen worden, maar als Jasmijn slecht nieuws krijgt, komt alles in een heel ander licht te staan: ze heeft borstkanker.

Na een borstamputatie en chemo probeert Jasmijn het leven weer op te pakken, maar haar oude energie lijkt ze maar niet terug te vinden. Gelukkig heeft ze veel steun aan haar vriendinnen, die ze via appjes op de hoogte houdt, met wie ze taartjes eet wanneer de controles goed zijn, en die de bruiloft met haar geliefde Ralf tot een extra bijzondere, intense dag maken. Maar net als ze zich veilig begint te wanen, vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme.

Gaby Rasters heeft het leven van haar recent overleden vriendin als leidraad genomen voor het schrijven van dit boek. Zo is dit een zeer persoonlijke roman geworden die geen lezer onberoerd zal laten.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022587324
Ebook: 9789402313406
Uitgever: Boekerij
Julia & Julia

Hoe ver mag je gaan uit liefde voor je kind?

'Horen, zien en zwijgen. Weet je wel waar jij aan begint? Wat je over jezelf afroept? En nog erger, wie je meeneemt in je val? Surdus is te machtig en te gevaarlijk. Jij bent het begin, maar misschien ook wel het einde. Jouw eigen einde... Jij speelt met vuur!'

Een waarschuwing aan de in Australië wonende dove Julia om vooral niet op zoek te gaan naar haar verleden. Een andere Julia in Nederland ontvangt ook een

waarschuwing. Deze zeer getalenteerde pianospelende Julia is op zoek naar haar verdwenen tweelingzus. Haar zoektocht gaat wel heel ver en met hulp van haar pianoles-leerling Niky komt ze heel dichtbij de waarheid. De vraag is of ze die waarheid wel onder ogen wil komen.

Deze zoektocht naar het verleden zal de toekomst van beide Julia's voor altijd veranderen. Onvoorwaardelijke liefde en grote morele dilemma's komen tot uiting in dit spannende liefdesverhaal. De emoties zullen je grijpen en je wil nog maar een ding: achter de waarheid komen!

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789086603718
Uitgever: Ellessy
Muurbloem

Wanneer Daantje van haar baas de opdracht krijgt om een kijkje te nemen in de wereld achter 'overspeldatingsites', vraagt ze zich af waarom juist zij deze opdracht krijgt. Volgens hem kan zij, als muurbloempje, wel met een goed verhaal komen voor hun tijdschrift.

Muurbloem is dan ook de naam waaronder ze zich inschrijft op de datingsite voor vreemdgangers. Van gezellige gesprekken tot pure vunzigheid belandt Daan al heel snel in een film waarin ze liever niet had willen spelen. Iemand heeft het op deze Muurbloem gemunt en al snel kan Daan niemand meer vertrouwen.

Het omgekeerde is ook waar: al haar vrienden lijken zich van haar af te keren vanwege haar vreemde gedrag. Maar is het Daantje wel die zich zo vreemd gedraagt? In de online wereld is niets wat het lijkt, maar ook in de fysieke wereld is Daan niet meer veilig.

De handpalmen van meneer Stevens boren zich tijdens de sessies met psycholoog Patrick altijd in zijn stoel. Dat meneer Stevens een probleem met vrouwen heeft is wel duidelijk. Maar hoe ver gaan die problemen en wat is de oorzaak hiervan?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789086603442
Uitgever: Ellessy
Nooit meer bang

Een vonk, een aanslag, een zoektocht...

Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt dat ze zich toch ineens aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel.

Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401912242
Ebook: 9789401912259
Uitgever: Z&K

De BloemenstalDe bloemenstal

Carmen verliest op één dag haar drukke baan én haar relatie. Wanneer ze plotseling een bloemenzaakje aan het Vondelpark kan overnemen, moet ze haar leven én de zaak langzaam weer op de rit zien te krijgen. Maar de bloemenstal verandert niet alleen Carmens leven. Ook Jorien en Liz vinden er geluksmomentjes die ze goed kunnen gebruiken.

Alle drie de vrouwen ontdekken dat een toevallige ontmoeting zomaar eens hun leven op zijn kop kan zetten. En dat is misschien wel het beste wat hun kan overkomen...

Eerder verschenen als losse e-books, maar nu ook gebundeld met een gloednieuw epiloog!

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2023
Ebook: 9789020554991
Uitgever: Z&K
Mocktails en magnolia's

Carmen raakt op één dag haar drukke baan én haar relatie kwijt. Ze loopt binnen in een bloemenzaakje aan het Vondelpark, waar de verkoper haar betovert. Maar dan laat hij plots de zaak aan haar over!

Ze roept de hulp in van haar twee beste vriendinnen die op eigenwijze meehelpen om van de zaak een succes te maken. Hoe krijgt ze haar leven én de zaak weer op de rit?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789020542714
Uitgever: Z&K
Tequila en tulpen

Anouk heeft de bloemenstal van Carmen overgenomen, maar merkt dat er minder klanten naar haar winkel komen vanwege een groep hangjongeren. De brutale jongerenwerker Marc biedt niet alleen hulp, maar meer dan dat.

Anouk leert de alleenstaande moeder Liz kennen en merkt al snel dat zij ook wel wat geluksmomentjes kan gebruiken!

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789020542738
Uitgever: Z&K
Likeur en lelies

Liz geniet intens van de bloemenstal, toch krijgt ze het niet geregeld. Haar zoon Rens heeft haar nodig. Als meester Bas een kijkje komt nemen is ze van slag. Ze wil zijn hulp niet aannemen als het gaat om Rens, maar toch kan ze niet ontkennen dat ze onder de indruk is van Bas.

Is de winkel weer een plek van geluk, liefde en romantische plannetjes?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789020542752
Uitgever: Z&K

De Straat van KaatBijzondere buren

Wanneer oma Betty vraagt of Kaat een tijdje haar buurtwinkel kan overnemen zegt ze meteen ja! Kaat is wel toe aan een sabbatical; op die manier kan ze nadenken over wat ze nu echt wil met haar leven. Ze voelt steeds sterker dat het runnen van het advocatenkantoor van haar vader niks voor haar is. Ook haar liefdesleven staat op een laag pitje na haar verbroken verloving.

Beste vriendin Minke komt Kaat helpen en samen maken ze kennis met de mensen uit de straat; stuk voor stuk bijzondere mensen met allemaal hun eigen verhaal en eigenaardigheden. Vooral met Amir, een dokter afkomstig uit Syrië, bouwt Kaat een bijzondere band op. En ook Minke ontmoet iemand die ze maar niet uit haar gedachten kan zetten. Maar kan de liefde bloeien, ondanks de obstakels en verschillen die ze op hun pad vinden?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2024
Ebook: 9789032520533
Uitgever: VBK
De wijk in bloei

Wanneer oma Betty, de steun en toeverlaat van iedereen in haar wijk, wordt getroffen door een TIA, besluit Kaat op haar huis te passen. Al snel raakt ze betrokken bij alle mensen die in de straat wonen.

Kaats band met Amir, een dokter afkomstig uit Syrië, wordt steeds hechter, maar zijn verleden blijft als een muur tussen hen in staan. Ook het liefdesleven van haar beste vriendin Minke loopt niet bijster soepel - totdat er een aantrekkelijke politieagent in de straat komt wonen.

Ondertussen brengt de komst van Amirs neefje Faysal een hoop chaos met zich mee en gaan de geruchten over de nieuwe bewoner op nummer 8 als een lopend vuurtje door de straat: zou hij een echte crimineel zijn?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2024
Ebook: 9789032520540
Uitgever: VBK

IngewikkeldFollow - Het nogal ingewikkelde leven van Mila

Van snelle advocate naar snelle huisvrouw - maar dan slaat de sleur toe...

Wanneer Mila haar goedlopende advocatenpraktijk verkoopt omdat haar man een baan in Frankrijk krijgt aangeboden, kan ze niet vermoeden dat het huisvrouwenbestaan zo vreselijk saai zal zijn. De kinderen zijn het grootste deel van de dag weg en van de gedroomde zonsondergangen met een wijntje op het terras komt het nauwelijks omdat Lucien het te druk heeft met zijn werk. Bovendien komt hier, zonder de afleiding van de drukke advocatuur, bij Mila steeds vaker het verdriet om hun overleden zoontje Liam naar boven.

Mila zoekt haar toevlucht op internet. Daar onderhoudt ze contact met vriendinnen en bekenden in Nederland om de heimwee te verdrijven. Zo komt ze weer in contact met haar oude liefde Chris. Dat oude liefde niet roest, blijkt als ze steeds meer en persoonlijker met hem chat. Door Chris voelt ze zich ondanks de afstand meer gezien dan door haar eigen man Lucien.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401907927
Ebook: 9789402313727
Uitgever: Z&K
Like - De nogal ingewikkelde relatie van Roos

De levens van een groep vrienden en familieleden zijn nauw met elkaar verbonden. Verhuizingen, nieuwe liefdes, verlies, verlangen en hoop - ze krijgen een hoop voor de kiezen. Vinden ze genoeg steun in zichzelf en elkaar om deze uitdagingen het hoofd te bieden?

Als zijn broer overlijdt, neemt Thomas zijn neefje en nichtje in huis. Zijn goede vriendin Roos vindt dat Thomas ook aan zichzelf moet denken en maakt een online datingprofiel voor hem aan. Maar wil ze eigenlijk wel dat hij een nieuwe liefde vindt?

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401907958
Ebook: 9789402313734
Uitgever: Z&K
Share - De nogal ingewikkelde keuzes van Hannah

Er is wat tijd verstreken en de personages zijn gegroeid, zowel letterlijk als figuurlijk. Met een nieuwe generatie - Laurie en Hannah zijn nu jongvolwassenen - komen ook nieuwe relaties, carrières en twijfels.

Tegelijkertijd worden de verhalen van onder andere Mila, Lucien, Roos, Thomas en vele anderen op een mooie manier afgerond. Want ook al gaat het leven door, aan ieder goed boek komt een einde.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401907989
Ebook: 9789402313741
Uitgever: Z&K

JeugdboekenDe bende van Raf de Raaf

De 11-jarige Sybren is een beetje een buitenbeentje op school. Hij houdt van voetballen, maar het lukt hem maar niet om in het veld echt indruk te maken. Hij heeft een zusje van acht, ze is af en toe bloedirritant, maar vooral ook erg slim. Haar naam is Sabijn. Sybren heeft twee beste vrienden. Saar, het meisje waarmee hij al vanaf de peuterschool bevriend is en zijn opa. Hij noemt zijn opa altijd Opa Raaf, omdat opa een Raaf als huisdier heeft. Wanneer de opa van Sybren plotseling sterft, is Sybren enorm verdrietig.

Drie weken na het overlijden van Sybrens opa vliegt Raf de Raaf bij hem thuis naar binnen. Sybren voelt zich voor het eerst niet meer zo verdrietig. Met Raf aan zijn zijde begint hij de stoerste jongen van de klas te worden, want geen enkel ander kind heeft zo’n grote zwarte vogel als huisdier. Raf kan praten en hoewel de vogel echt enorm slim is, blijft hij maar vragen waar opa is. Als Raf dan ook nog elke dag met geheime boodschappen de slaapkamer van Sybren binnenvliegt, begint Sybren te begrijpen dat deze boodschappen alleen maar van Opa Raaf zelf afkomstig kunnen zijn. Samen met Sabijn en Saar gaat hij op onderzoek uit. Ze moeten een heel aantal codes kraken om erachter te komen waar Opa Raaf is.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492844538
Uitgever: Droomvallei
Timur

Timur is twaalf jaar oud en heeft het syndroom van Down. Dit jaar gaat hij naar groep acht. Superspannend, want dat betekent dat het tijd is voor het schoolkamp en de eindmusical. Dit jaar wil hij de blijmaker van de klas worden met zijn grapjes en dropveters.

Ten minste, tot er een nieuwe jongen bij Timur in de klas komt. Jonas is helemaal niet zo aardig als zijn andere klasgenoten. Waarom doet hij zo vervelend tegen Timur? Timur besluit meteen de ultieme uitdaging aan te gaan: het blijmaken van zijn eigen pestkop.

Schrijver: Gaby Rasters
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463850322
Uitgever: Billy Bones