Boekenplank:
Kies

Boeken van Ruth Reichl

Ruth Reichl (Greenwich Village, VS) was hoofdredacteur van het tijdschrift Gourmet en restaurantcriticus voor The New York Times en The Los Angeles Times.

Meer over Ruth Reichl

Genre: Roman

Geboren: 1948


Overzicht

  • Verrukkelijk! - Delicious!

Non-Fictie

  • Zoeter dan wijn - Comfort me with apples
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtVerrukkelijk!

Billie Breslin reist naar New York om daar bij het iconische food magazine Delicious! te gaan werken. Ze vindt al snel haar plek tussen de kleurrijke collega's van het tijdschrift en is overdonderd door de geweldige culinaire scene in downtown New York. Maar dan wordt Delicious! plotseling opgeheven. Billie kan nog even aanblijven in het lege kantoor, om de teleurgestelde lezers te woord te staan.

Tot haar verbazing levert deze eenzame klus een bijzondere ontdekking op. In een afgeschermd deel van de bibliotheek vindt ze brieven uit de Tweede Wereldoorlog: geschreven door de twaalfjarige Lulu Swan, aan de legendarische chef-kok James Beard. De brieven van Lulu bieden Billie niet alleen een nieuwe kijk op de geschiedenis, maar geven ook een gevoel van verbondenheid met het jonge meisje. En dan bedenkt ze: zou Lulu Swan nog in leven zijn?

Schrijver: Ruth Reichl
Oorspronkelijke titel: Delicious!
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022960554
Ebook: 9789044971514
Uitgever: Bruna

Non-FictieZoeter dan wijn

Zoeter dan wijn begint eind jaren zeventig, als Ruth Reichl haar koksmuts afzet om zich toe te leggen op een carrière als restaurantcriticus. Haar zoektocht naar goed eten en goed gezelschap brengt haar van New York tot Frankrijk, en van China tot Spanje. Reichls verhalen over koken en eten met wereldberoemde chef-koks variëren van hilarisch tot subliem en haar aanstekelijke manier van vertellen doet je verlangen naar truffels in de Provence en garnalen in Peking. Bovendien maakt ze van elk gerecht een grappige en leerzame gebeurtenis voor zowel beginners als ervaren koks.

Ruth Reichl deelt in Zoeter dan wijn niet alleen een aantal van haar favoriete recepten, maar ze deelt ook haar privé-leven. Van de scheiding van haar eerste man en de dood van haar vader, tot de adoptie en verlies van een kind en de schok van opnieuw verliefd worden.

Op hartverwarmende en humoristische wijze weet Reichl het schrijven over koken en haar memoires te combineren en te verheffen tot een ware kunstvorm.

Schrijver: Ruth Reichl
Oorspronkelijke titel: Comfort me with apples
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789032509378
Uitgever: De Kern