Boekenplank:
Kies

Boeken van Suzanne Rindell

Suzanne Rindell groeide op in Sacramento. In 2010 verhuisde ze naar New York waar ze stage ging lopen bij een literair agentschap. De stage werd een vaste baan en ze begon met schrijven. Naar eigen zeggen schreef ze het boek dat ze gehoopt had te vinden tussen de stapel manuscripten die ze onder ogen kreeg. Rindell.pendelt heen en weer tussen Californië en New York.

Meer over Suzanne Rindell

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Suzanne Rindell


Overzicht

De andere typiste

New York, 1922. Rose Baker werkt als typiste bij de politie. Vaak is ze de enige aanwezige vrouw tijdens verhoren en ook al moet ze een keur aan gruwelijke details aanhoren, zodra ze de ondervraagruimte verlaat, behoort ze weer tot het zwakke geslacht. Maar de tijden veranderen. Vrouwen knippen hun haar kort, roken in het openbaar en schudden de Victoriaanse omgangsregels van zich af.

Zo niet de preutse Rose. Waar de meeste vrouwen zich proberen te bevrijden, houdt zij juist vast aan het ouderwetse beeld van de bescheiden, verzorgende vrouw. Als er een nieuwe typiste op het bureau wordt aangenomen, laat Rose zich door deze mooie, vooruitstrevende Odalie meenemen naar de clandestiene nachtclubs waar deze zich thuisvoelt. Rose's fascinatie voor Odalie verandert achter al snel in een obsessie die ze misschien nooit meer te boven zal komen.

Schrijver: Suzanne Rindell
Oorspronkelijke titel: The other typist
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000315314
Ebook: 9789000316663
Uitgever: Agathon