Boekenplank:
Kies

Boeken van Caroline Roe


Isaac van Girona

  1. Remedie tegen verraad - Remedy for treason
  2. Een kuur voor een kwakzalver - Cure for a charlatan
  3. Tegengif voor gierigheid - An antidote for avarice

gedetailleerd overzicht

Isaac van GironaRemedie tegen verraad
Het jaar is 1353 en de pest heeft de bevolking van de Spaanse stad Girona meer dan gehalveerd, maar de pest is niet het enige gevaar dat de inwoners bedreigt. Als in het openbare badhuis een vermoorde non gevonden wordt doet Bisschop van Girona voor het onderzoek een beroep op zijn goede vriend, de blinde maar uiterst scherpzinnige Joodse heelmeester van Girona. De non blijkt namelijk een hofdame van de koning te zijn en de kwestie krijgt daardoor een grote politieke lading! Al snel blijkt Isaac te moeten laveren tussen de gevaren die het onderzoek met zich meebrengt en het misschien nog wel grotere gevaar van de toorn van zijn vrouw, als hij bij zijn speurtocht het leven van zijn dochter in gevaar brengt!
Schrijver: Caroline Roe
Oorspronkelijke titel: Remedy for treason
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-343-1501-0
Uitgever: De Leeskamer
Een kuur voor een kwakzalver
Nadat de pest de bevolking van de Spaanse stad Girona al meer dan gehalveerd heeft dreigt er een nieuw gevaar: drie jongens zijn plotseling overleden aan een vreemde ziekte, die gepaard gaat met slaapwandelingen, waandenkbeelden en het uitslaan van wartaal. Isaac, de blinde maar uiterst scherpzinnige Joodse heelmeester van de stad, denkt aan vergif, maar de bevolking gelooft dat er hekserij in het spel is en al gauw loopt elke vrouw het gevaar door de bijgelovige stadsbewoners voor heks te worden uitgemaakt. Isaac heeft al zijn scherpzinnigheid nodig om de moorden op te lossen en de kwakzalver te ontmaskeren die de sterfgevallen op zijn geweten heeft.
Schrijver: Caroline Roe
Oorspronkelijke titel: Cure for a charlatan
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-343-1508-8
Uitgever: De Leeskamer
Tegengif voor gierigheid
Omdat bisschop Berenguer zich niet erg goed voelt reist Isaac met hem mee als de bisschop een oproep krijgt naar Tarragona te komen voor een bisschoppelijke conferentie. De reis erheen is al niet makkelijk, maar als de twee bovendien betrokken raken bij de moord op een pauselijke boodschapper lijken de problemen zich voor hen op te stapelen..
Schrijver: Caroline Roe
Oorspronkelijke titel: An antidote for avarice
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-8606-003-X
Uitgever: De Leeskamer