Boekenplank:
Kies

Boeken van Kirstin Rozema

Meer over Kirstin Rozema

Genres: Non-Fictie, Roman, Young Adult

Pseudoniem (van): Sophie Ester, Kirstin Rozema-Engeman

Geboren: 1967

Geboorteland: Nederland

Website: Kirstin Rozema


Overzicht

 • Alles in de stilte
 • De dagen van toen
 • Ik zorg voor je
 • Na die nacht...
 • Poort naar het geluk
 • Wie ben ik?
 • Zo anders

Familie Kremer

 1. Thuis in het huys
 2. Toekomstnevel

Klopjacht / Vanhoven

 1. Vogelvrij
 2. Weerwraak
 3. Dromenjagers

Jeugdboeken

 • Arendsklauw
 • Cesar superoor
 • Heldenbende
 • Stip bij de dierenarts
 • Tandarts Piet
 • Tess en het geheim van het oude boek

Floor Finstra

 1. Knopen in je touw
 2. Floorpower

Super Mick

 1. Agent 0-0-Papa
 2. Super Mick

Zonder jou... Rouwboekjes voor kinderen

 • Cremeren, wat gebeurt er dan?
 • Dag, lieve mama
 • Dag, lieve oma
 • Dag, lieve opa
 • Dag, lieve papa

Non-Fictie

 • Alle monsters verzamelen
 • Een monster om mij heen
 • Zeg dat dan...

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles in de stilte

Wanneer Hilde na een lastige scheiding weer in haar geboortedorp gaat wonen, komt ze bij toeval via de sociale media weer in contact met haar vroegere buurjongen Robert. Robert was haar vroegere vriendje, haar maatje, al was er niet meer dan dat. Ze hebben leuke gesprekken via de chat, maar dan ontstaat er een zogenaamde radiostilte. Vervolgens krijgt Hilde het bericht dat Robert is overleden...

Hilde is hevig in shock, omdat ze geen idee had dat Robert ernstig ziek was. Daar heeft hij nooit over willen praten. Ze is dan ook zeer verward wanneer ze te horen krijgt dat hij haar heeft opgenomen in zijn testament. De vraag waarom is vanaf dat moment de belangrijkste vraag die ze heeft.

Wanneer Hilde hoort wat Robert haar heeft nagelaten, kan ze niet geloven waarom. Wat heeft ze gedaan dat ze dit heeft verdiend? Langzaam maar zeker vallen de puzzelstukjes op zijn plaats en kan ze het antwoord op haar grote vraag oplossen.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789086603602
Uitgever: Ellessy
De dagen van toen

Marjan belooft haar oom op zijn sterfbed dat zij zijn oude hotel, dat jaren leeg gestaan heeft, weer in ere herstelt. Financieel heeft haar oom alles goed kunnen regelen, dus zijn alleen de kosten voor de verbouwing en de maandelijkse lasten voor haar.

De verbouwing verloopt spoedig, maar al gauw merkt ze dat de bewoners van het dorp waarin het hotel staat een beetje vreemd doen. Er gaan praatjes rond over het hotel en ze weet niet wat ze ervan moet denken. Dat er iets niet klopt weet ze, maar ze heeft geen idee wat dat is. Tot haar klusjesman haar op iets heel vreemds wijst. Vanaf dat moment heeft Marjan twee doelen: ze moet zien dat het hotel op tijd opent zodat ze geld kan verdienen, maar ze moet ook achter het mysterie van het hotel komen.

De dagen van toen vertelt over verraad, verdriet, maar ook over opnieuw beginnen en alle schepen achter je verbranden. Wordt Marjan gelukkig in ‘Het Domein van Amerleef' of moet ze toch een andere naam voor het hotel bedenken om een frisse nieuwe start te maken?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604180
Uitgever: Ellessy
Ik zorg voor je

Lucy heeft het goed voor elkaar. Ze woont samen met haar partner in de prachtige omgeving van Wächtersbach, is stiefmoeder van een dochter en werkt als privéarts in een kleine kliniek. Kortom: de droom van elk mens.

Althans, zo lijkt het, want al snel beginnen de verschillende relaties in haar leven te schuren. Haar vriend Benjamin is bijna elke dag van de week weg voor zijn werk, haar stiefdochter Sacha trekt zoveel met haar vriendje op dat haar schoolwerk eronder lijdt, en haar ouders krijgen een steeds slechtere gezondheid, terwijl niemand in de buurt voor hen kan zorgen.

Lucy weet niet goed wat ze nu moet doen. Eigenlijk wil ze dichter bij haar ouders gaan wonen om hen te kunnen verzorgen, maar Benjamin en Sacha willen niet verhuizen. De irritaties en zorgen lopen steeds verder op. Hoe moet het nu verder?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020551150
Ebook: 9789020551167
Uitgever: Z&K
Na die nacht...

Wat gebeurde er in de nacht van de 14e april, drie jaar geleden? Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders?

Melanie Kuperes, partner van Douwe Boenders en moeder van kleuter Carolien, weet het niet. Ze weet alleen dat haar leven na die nacht totaal anders is geworden. Ze is vanaf dat moment humeurig, heeft een heel kort lontje en heeft nergens meer zin in. Vooral Douwe moet het ontgelden.

Lucy Veenhuizen, de vaste oppas van Carolien, wordt verliefd tijdens de buurtbarbecue. Al snel krijgt ze een relatie met Paul Brama. Hij is stapelverliefd op haar. Maar of dat ook wederzijds is?

Melanie draait door tijdens een woedeaanval. Haar daad heeft grote gevolgen voor de mensen om Douwe en haar heen. Er worden valse beschuldigingen geuit en al gauw worden bepaalde mensen scheef aangekeken. Melaniet doet net of ze nergens van weet. Tot ze haar volgende woede-uitbarsting krijgt.

Douwe merkt plotseling wie zijn vrienden zijn en wie hem liever ver uit de buurt wil hebben. Uit onverwachte hoek komt dan alsnog een oplossing voor zijn grote probleem.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789086603350
Uitgever: Ellessy
Poort naar het geluk

Annebeth Heuting, moeder van vier volwassen kinderen, heeft een moeilijk leven. Ze is gehandicapt door een voetaandoening. Haar echtgenoot Paul bemoeit zich het liefst zo weinig mogelijk met haar en vindt vooral troost bij zijn krant en de televisie.

Samen verzorgen ze zoon Bas, die een bijna noodlottig ongeval heeft gehad. Zijn vriendin Marlou heeft hem de rug toegekeerd. Maar ook met hun dochters hebben ze het niet gemakkelijk. Een constante zorg, die Annebeth er eigenlijk niet bij kan hebben. Hoewel het wel indruk maakt op haar vriendinnen! Oudste dochter Barbara ligt in het ziekenhuis omdat ze een vroeggeboorte dreigt te krijgen. Ze is een moeilijke patiënt, die zich ernstig verveelt. Suzan is met een kwaaie kop naar het buitenland vertrokken en heeft zich al jaren niet meer laten zien.

Dan is er nog hun jongste dochter Myrna, die zich het liefst zo afzijdig mogelijk houdt van de familie en voor wie alles teveel is. Tenminste: zo ziet Annebeth het. Maar is het ook werkelijk zo? Of is er iets heel anders aan de hand?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789086602971
Ebook: 9789086603732
Uitgever: Ellessy


Wie ben ik?

Ik ben, ik ben, wie jij niet bent...

Bij Anne is het thuis huisje-boompje-beestje en ze vindt dat heerlijk. In het leven van Marie ontbreekt juist iedere structuur en ze verlangt naar meer rust. Zowel Anne als Marie besluit naar een camping in Twente te gaan om vakantie te vieren. Heel anders dan ze normaal doen, maar dat is ook de bedoeling: ze willen er allebei achter komen wie ze nou écht zijn en wat ze willen in het leven.

Als ze elkaar ontmoeten, verandert alles. Deze twee vrouwen, die totaal verschillend lijken, hebben namelijk heel veel met elkaar gemeen.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020541328
Ebook: 9789020541335
Uitgever: Z&K
Zo anders

Vragen waar geen antwoord op komt en ontdekkingen die onontdekt hadden moeten blijven...

Zussen Silke en Mirthe zijn elkaars tegenpolen. Dat is voor hen allebei lastig, maar waar Mirthe een flierefluiter is die haar schouders vaak over zaken ophaalt, is Silke een piekeraar die maar blijft malen over 'waarom toch' en 'hoe kan het anders'. Wat het nog ingewikkelder maakt, is dat Mirthe hun moeders lievelingetje is. Silke besluit voor haar eigen gemoedsrust afstand te nemen van haar familie.

Dan belandt haar moeder in het ziekenhuis en Mirthe heeft geen tijd om te helpen. Silke neemt deze taak op zich. Tijdens het verzorgen van haar moeder merkt ze dat die in koortsdromen dingen loslaat over het verleden. Dingen die Silke volstrekt verrassen, maar die ze misschien niet echt wilde weten.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020535686
Ebook: 9789020535693
Uitgever: Z&K

Familie KremerThuis in het huys

Illustrator Jessica Kremer heeft haar droomappartement gekocht in het Riethuys, een verbouwd schoolgebouw waar ze vroeger zelf naar school ging. Herinneringen van vroeger komen weer naar boven.

Als ze net wil beginnen met het uitpakken van de verhuisdozen, staat haar buurman voor de deur die haar spontaan uitnodigt voor de buurtbarbecue in de gemeenschappelijke tuin. Daar blijkt dat Jessica niet de enige was met de droom om in haar oude school te wonen.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020539820
Uitgever: Z&K
Toekomstnevel

Wouter en Marina Kremer reizen met de camper tijdens hun rondreis door Europa vanuit Griekenland naar Kroatië, waar de 65-plussers willen gaan genieten van de rust. Maar als Wouter onderweg steeds meer gespannen raakt, merkt Marina dat er iets niet goed is. Komt het door de voedselvergiftiging die ze in Griekenland opgelopen hebben?

Eenmaal op hun eindbestemming op het eiland Krk gaat het helemaal mis: Wouter komt niet meer uit z'n woorden, valt en weet niet meer waar ze zijn. In paniek belt Marina haar dochter Jessica en vraagt haar zo snel mogelijk te komen. Jessica zet alles op alles om bij hen te komen en is ondertussen enorm bezorgd; want wat is er aan de hand met haar vader?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020545692
Ebook: 9789020545708
Uitgever: Z&K

Klopjacht / VanhovenVogelvrij

Dit boek is onder pseudoniem opnieuw uitgebracht onder de titel Ommekeer en maakt deel uit van de vijfdelige serie Vanhoven. Voor de beschrijving zie: Sophie Ester - Ommekeer.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462031845
Uitgever: Boekenbent
Weerwraak

Dit boek is onder pseudoniem opnieuw uitgebracht onder de titel Zijdelings en maakt deel uit van de vijfdelige serie Vanhoven. Voor de beschrijving zie: Sophie Ester - Zijdelings.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462032408
Uitgever: Boekenbent
Dromenjagers

Dit boek is onder pseudoniem opnieuw uitgebracht onder de titel Terugkeer en maakt deel uit van de vijfdelige serie Vanhoven. Voor de beschrijving zie: Sophie Ester - Terugkeer.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462033061
Uitgever: Boekenbent

JeugdboekenArendsklauw

Het is bijna zomervakantie en in Haaksbergen is het snikheet. Iedereen leeft buiten en alle ramen staan open. Het is dan ook niet zo gek dat vrienden Ravi en Tim per ongeluk horen wat Ravi’s oudere buurjongen Tom van plan is. Die wil samen met zijn vrienden de winkel van meneer Derks gaan overvallen. Meneer Derks heeft een klein winkeltje met onder andere kantoorspulletjes, telefoonkaarten en andere cadeauspulletjes. Hij is hoogbejaard en wil de winkel binnenkort sluiten.

Wanneer Tom erachter komt dat Ravi met zijn mobieltje heeft opgenomen wat hij precies van plan is te gaan doen, breekt de strijd los. Tom wil koste wat kost de opname wissen, om zo te zorgen dat hij uit handen van de politie blijft en zijn grote overval alsnog kan doen. Maar meneer Derks is allang op de hoogte van Toms plannen. Samen met politieagente Nicole maakt ook hij een plan. Maar Tom zet door. Tot het moment dat hij in de winkel komt en daar iets ziet wat hij totaal niet verwachtte.

Arendsklauw vertelt over vriendschappen - of juist niet. Over samenwerken wanneer je het niet verwacht en over plannen die haast onmogelijk zijn. Gaat Tom de winkel inderdaad overvallen? Of weten Ravi en Tim dat te voorkomen? En wat is meneer Derks van plan?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604203
Uitgever: Ellessy
Cesar superoor

Het zal je gebeuren, geboren worden met enorm lange konijnenoren. Ook al ben je dan een konijn, het blijft verbazingwekkend. Dat denkt Cesar ook als hij zijn oren vergelijkt met die van zijn zes zussen.

Lange oren, wat moet je ermee? Hij ontdekt dat het handig is als schuilplaats voor zijn zussen als het regent. Maar verder vindt Cesar die oren maar niets. Veel te onhandig. Je struikelt erover en ze worden steeds vies. Hij wil andere oren! 

Met z'n allen gaan ze naar de winkel van Meneer Haas om andere oren uit te zoeken. Zal Cesar de perfecte oren vinden?

Cesar superoor is een vrolijk prentenboek geschreven door Kirstin Rozema met illustraties van Yanice Dogger (32 pagina's, liggend formaat, A5, hardcover, volledig in kleur).

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789491886546
Uitgever: Droomvallei
Heldenbende

In het dorpje Amerleef is nooit iets te doen. Totdat er op een dag een zwartgeverfde Audi Q7 door het dorp raast. Ja, inderdaad: zwartgeverfd. Dat is heel vreemd. Als dan Aster Reinders uit groep 8 van de Julianaschool zomaar spoorloos verdwijnt, is het raadsel compleet. Hebben die auto en de verdwijning met elkaar te maken? En waarom doen de ouders van Aster ineens zo raar?

De klasgenoten van Aster besluiten niet te wachten tot de volwassenen het oplossen, maar beginnen zelf een zoektocht. Waar is Aster? Waarom wordt het huis van Asters ouders midden in de nacht schoongemaakt? En van wie is die geverfde auto?

Heldenbende sleept je in volle vaart met Alice en haar vrienden mee in de zoektocht. Gaan ze Aster vinden? Komen ze achter het raadsel van de geverfde auto en het grote geheim op het erf van Asters opa? En ben je echt een held wanneer je iemand helpt die in de problemen zit? Alice en haar vrienden vinden van niet. Dat is toch vanzelfsprekend?!

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462031135
Ebook: 9789462039124
Uitgever: Boekenbent
Stip bij de dierenarts

Bart speelt graag met zijn hond Stip. Bart is ook een sloddervos. Op een dag is Bart zijn mooiste auto kwijt. Hij heeft echt overal gezocht. Dan wordt zijn hond Stip erg ziek. Bart mag ook mee en maakt zich zorgen. Wat gaan ze daar ontdekken?

Om zelf te lezen en om voor te lezen. Vanaf 6 jaar.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789491670022
Uitgever: Buitenzorg
Tandarts Piet

Lies is net verhuisd en zij moet naar een nieuwe tandarts. Daar heeft ze niet zo'n zin in. Want ze kent deze tandarts helemaal niet. Maar deze tandarts is niet zomaar een tandarts.

Samen met haar moeder gaat ze naar tandarts Piet. Wat gaan ze daar ontdekken? Eén ding is zeker... Tandarts Piet is echt de leukste tandarts van de hele wereld!

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789491670039
Uitgever: Buitenzorg


Tess en het geheim van het oude boek

Tess is een vrolijke meid van twaalf jaar. Ze schrijft dagelijks haar belevenissen op in haar dagboek.

Als ze op een dag hoort dat haar ouders een erfenis krijgen, is ze helemaal in de wolken. Ze gaan verhuizen naar een groot, oud huis dat van haar oom en haar oma is geweest.

Dan vindt ze bij toeval een geheimzinnig boek op zolder. Er staan onbegrijpelijke dingen in. Tess besluit op onderzoek te gaan... Zal ze achter het geheim komen van het oude boek?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789491670077
Ebook: 9789491670213
Uitgever: Buitenzorg

Floor FinstraKnopen in je touw

Pesten is stom! Dat is iets wat Floor Finstra (bijna 11) heel zeker weet. En zij kan het weten, want ze maakt het bijna dagelijks mee. Thuis hoeft ze niet te rekenen op veel steun, want papa en mama zijn vaak ruzie aan het maken. Vooral over het feit dat papa, die schrijver is, het te druk vindt thuis. Te rumoerig, te weinig ruimte en dan is er ook nog Floor, die altijd thuis speelt, en dan volgens hem veel te veel lawaai maakt.

Dan koopt papa een chalet op een camping in Haaksbergen. Floor vindt het er heerlijk en voor het eerst in haar leven krijgt ze vrienden. Alles lijkt perfect, maar waarom doet mama zo moeilijk? Waarom wil ze nooit mee naar de camping?

Vlak voor de grote vakantie begint, ontdekt Floor wat mama's geheim is en haar wereld stort in. Gelukkig zijn oom Henk en tante Marie er, de beheerders van de camping. Zij zijn als een echte opa en oma voor Floor. Floor krijgt toch nog een heel fijne vakantie, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Is papa na de superspannende spooktocht over de camping echt vervloekt of is hij gewoon hartstikke ziek? Waarom wil mama eerst niet komen, maar staat ze dan toch ineens op de camping? En komt het nog goed tussen papa en mama?

Knopen in je touw is een jeugdboek dat soms heel spannend en verdrietig is, maar ook grappig en vooral herkenbaar.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789462031128
Ebook: 9789462038875
Uitgever: Boekenbent
Floorpower

Floorpower! Dat is een woord dat Floor en haar vriendin Anniek bedacht hebben. Het helpt om op te komen voor jezelf, dat heeft Floor het afgelopen jaar geleerd. Ze laat zich niet meer op haar kop zitten. Floorpower forever!

Maar in de zomer na het afscheid van groep 8, gebeurt er weer van alles. Anniek gaat naar Frankrijk en Floor blijft achter op camping 'Dennenrank'. Floor zit nog wel eens met zichzelf in de knoop en kan zich zorgen maken. Bijvoorbeeld om haar ouders. Gaan zij scheiden? En hoe komt haar broertje Chiel eigenlijk aan zijn bruine ogen?

Dan komt er een jongen kamperen op de camping. Floor krijgt een rood hoofd. Zijn het vlinders in haar buik? Maurice noemt haar 'chicky' en 'baby', maar of ze daar nou blij mee is?

De volwassenen om haar heen zeggen dat hij een zogenaamde player is, of misschien zelfs wel een loverboy! Floor kan en wil dat niet geloven. Maar dan gaat ze toch twijfelen. Zou het dan echt zo zijn?

Iedereen bemoeit zich ermee, behalve haar vader. Die is druk. En haar moeder is er niet. Die woont niet meer bij hen. Wie luistert er nu nog naar haar? Of zal ze daarvoor naar Frankrijk moeten, naar haar vriendin Anniek?!

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462031111
Uitgever: Boekenbent

Super Mick

Agent 0-0-Papa

Aan de Beukennotenweg staan heel veel huizen. In één van die huizen woont Mick. Mick woont op nummer 25 met zijn mama, zijn papa, hun hond Sjors en goudvis Harrie. Mick is acht jaar oud en hij zit in groep vijf.

Het gaat best wel goed op school. Niet altijd, want Mick is niet zo heel goed in opletten. Tenminste: niet op school. Thuis kan hij dat des te beter. Want thuis gebeuren er dingen waar andere mensen niets van weten. Dingen die hij eigenlijk ook niet mag weten, maar waar hij stiekem is achter gekomen. Papa en mama lijken heel gewoon. Net als iedere andere pap en mam. Niets bijzonders. Maar ondertussen weet Mick heel goed dat ze maar net doen alsof. Micks papa en mama zijn geheim agenten. Dat is een groot geheim, maar er is meer. Mick wordt zomaar ineens Super-Mick. En wat dat allemaal voor gevolgen heeft...

Agent 0-0-Papa is een bijzonder boek met een verhaal. Schrijfster Kirstin Rozema kwam erachter dat in de klas van haar dochter een jongen zit met een bijzonder talent. In Ulas Kaya (2000) blijkt een geboren illustrator te huizen en Kirstin kwam op het idee om rond zijn tekeningen een spannend jeugdboek te schrijven. Samen met Sandy Wijsbeek, die de tekeningen verder bewerkte en er enkele bijmaakte, kwam het tot het resultaat dat nu voor u ligt. Het is een boek geworden dat een spannend verhaal vertelt en geschikt is voor kinderen van 7 tot 10 om zelfstandig te lezen, maar ook zeer geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789491375033
Uitgever: Boekenboet
Super Mick

Mick is acht jaar. Hij woont aan de Beukennotenweg. Hij woont in een heel gewoon huis, waar je niets bijzonders aan ziet. Maar binnen is het heel anders. Mick is een superheld! Net als zijn papa en mama en hun hond Sjors!

Als midden in de nacht de winkel van tante An wordt beroofd door een dief, is Mick heel verdrietig. Hij keert zijn spaarpot om en wil tante An alles geven om de winkelruit weer te laten maken. Maar als hij en Sjors in de speeltuin aan het spelen zijn, doen ze een geweldige ontdekking. Wat ligt daar onder de bosjes? En wat is dat voor een vreemd geluid bij de glijbaan?

Mick en Sjors veranderen zomaar ineens in Super Mick en Super Sjors en lossen samen met mama, die eigenlijk Geheim Agent Mama is, het raadsel van de dief op.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462032415
Uitgever: Boekenbent

Zonder jou... Rouwboekjes voor kinderen

Cremeren, wat gebeurt er dan?

De dood hoort bij het leven. Je leeft in een bepaald verwachtingspatroon. Vooral voor een kind is de dood vaak een on(be)grijpbaar iets. In dit boekje vertellen we over de gekozen dood van een grootouder na een ernstig ziekbed. Wat gebeurt er als één van je grootouders komt te overlijden. Wat is een crematie en is dat eigenlijk eng? Doet cremeren pijn?

In dit boekje wordt beschreven wat er gebeurt wanneer de uitvaart in het crematorium plaatsvindt. Ook proberen we, tussen de regels door, tips te geven over hoe een kind op te vangen. Dit boekje is tot stand gekomen met advies van een professioneel uitvaartleider en met hulp van de medewerkers van Crematorium Twente.

We proberen de dagen vanaf het moment van ongeneeslijk ziek zijn tot de crematie zo goed mogelijk te omschrijven. Uiteraard is het slechts een voorbeeld van hoe zo’n periode er uit kan zien.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789463421034
Uitgever: MijnBestseller
Dag, lieve mama

De dood hoort bij het leven. Je leeft in een bepaald verwachtingspatroon. Vooral voor een kind is de dood vaak een on(be)grijpbaar iets. In dit boekje vertellen we over de plotselinge dood van een ouder.

Wat gebeurt er als één van je ouders plotseling komt te overlijden. Waarom komen er allemaal mensen in huis? Iedereen is verdrietig en het kind wordt vaak een beetje naar de achtergrond geschoven. We proberen duidelijkheid te geven over wat zich kan afspelen in een gezin ten tijde van zo’n verdrietige gebeurtenis. Ook proberen we, tussen de regels door, tips te geven over hoe een kind op te vangen.

Dit boekje is tot stand gekomen met advies van een professioneel uitvaartleider. We proberen de dagen vanaf het moment van overlijden tot de begrafenis zo goed mogelijk te omschrijven. Uiteraard is het slechts een voorbeeld van hoe zo’n periode er uit kan zien.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789462542518
Uitgever: MijnBestseller
Dag, lieve oma

De dood hoort bij het leven. Je leeft in een bepaald verwachtingspatroon. Vooral voor een kind is de dood vaak een on(be)grijpbaar iets. In dit boekje vertellen we over de gekozen dood van een grootouder na een ernstig ziekbed.

Wat gebeurt er als één van je grootouders komt te overlijden? Waarom komen er allemaal mensen in huis? Iedereen is verdrietig en het kind wordt vaak een beetje naar de achtergrond geschoven. We proberen duidelijkheid te geven over wat zich kan afspelen in een gezin ten tijde van zo’n verdrietige gebeurtenis. Ook proberen we, tussen de regels door, tips te geven over hoe een kind op te vangen.

Dit boekje is tot stand gekomen met advies van een professioneel uitvaartleider. We proberen de dagen vanaf het moment van overlijden tot de begrafenis zo goed mogelijk te omschrijven. Uiteraard is het slechts een voorbeeld van hoe zo’n periode er uit kan zien.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463422468
Uitgever: MijnBestseller
Dag, lieve opa

De dood hoort bij het leven. Je leeft in een bepaald verwachtingspatroon. Vooral voor een kind is de dood vaak een on(be)grijpbaar iets. In dit boekje vertellen we over de gekozen dood van een grootouder na een ernstig ziekbed.

Wat gebeurt er als één van je grootouders komt te overlijden? Waarom komen er allemaal mensen in huis? Iedereen is verdrietig en het kind wordt vaak een beetje naar de achtergrond geschoven. We proberen duidelijkheid te geven over wat zich kan afspelen in een gezin ten tijde van zo’n verdrietige gebeurtenis. Ook proberen we, tussen de regels door, tips te geven over hoe een kind op te vangen.

Dit boekje is tot stand gekomen met advies van een professioneel uitvaartleider. We proberen de dagen vanaf het moment van overlijden tot de begrafenis zo goed mogelijk te omschrijven. Uiteraard is het slechts een voorbeeld van hoe zo’n periode er uit kan zien.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463422475
Uitgever: MijnBestseller
Dag, lieve papa

De dood hoort bij het leven. Je leeft in een bepaald verwachtingspatroon. Vooral voor een kind is de dood vaak een on(be)grijpbaar iets. In dit boekje vertellen we over de plotselinge dood van een ouder.

Wat gebeurt er als één van je ouders plotseling komt te overlijden. Waarom komen er allemaal mensen in huis? Iedereen is verdrietig en het kind wordt vaak een beetje naar de achtergrond geschoven. We proberen duidelijkheid te geven over wat zich kan afspelen in een gezin ten tijde van zo’n verdrietige gebeurtenis. Ook proberen we, tussen de regels door, tips te geven over hoe een kind op te vangen.

Dit boekje is tot stand gekomen met advies van een professioneel uitvaartleider. We proberen de dagen vanaf het moment van overlijden tot de begrafenis zo goed mogelijk te omschrijven. Uiteraard is het slechts een voorbeeld van hoe zo’n periode er uit kan zien.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789462542525
Uitgever: MijnBestseller

Non-Fictie

Alle monsters verzamelen

Pesten? Hou nu toch gauw op, joh!

Pesten doe je toch niet? Als je een beetje verstand hebt, weet je hoe verschrikkelijk stom dat is. Pesten is niet meer van deze tijd, maar helaas gebeurt het nog keer op keer.

De schrijvers van de brieven, verhalen en gedichten willen op deze manier laten weten hoe pesten hun leven beïnvloed heeft. De bedoeling van dit boekje is dat hierdoor ogen geopend worden en dat mensen begrijpen wat voor impact pesten heeft op iemands leven.

Alle monsters verzamelen is een samengestelde bundel, bedoeld voor mensen, jong en oud, die gepest worden of werden.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462031098
Uitgever: Boekenbent
Een monster om mij heen

Pesten, dat kun je toch niet maken!

"Wat ik je nog wilde vertellen.... Heb jij enig idee hoe ik het vond? Al die nare dingen die je over me zei? Waar jij zo om moest lachen? Hoe denk je dat ik het vond dat je de anderen ook aanspoorde om mee te doen? Ze mochten niet meer met me spelen. En als ik er iets van zei tegen juf, dan kreeg ik nog veel meer moeilijkheden, dreigde je altijd...."

Zo begint één van de brieven uit dit boek. Pesten duurt soms maar even, maar verminkt levenslang. Een monster om mij heen is bedoeld voor mensen, jong en oud, die gepest worden of werden. De bedoeling van dit boekje is voor eens en altijd duidelijk te maken dat pesten absoluut niet kan. Het maakt veel meer kapot dan je denkt. De schrijvers van deze brieven en gedichten hebben geprobeerd dat op papier te zetten, wat ze soms al heel lang bezighoudt. De bedoeling is dat hierdoor ogen geopend worden en dat mensen begrijpen wat voor impact pesten heeft op iemands leven.

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462031081
Uitgever: Boekenbent
Zeg dat dan...

Lot vertelt hoe het is om autisme te hebben. Zo denkt ze bijvoorbeeld dat sleutels echt pootjes kunnen hebben. Wat gaat er allemaal in haar hoofd om?

Schrijver: Kirstin Rozema
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789491670008
Uitgever: Buitenzorg