Boekenplank:
Kies

Boeken van Karen Sander

Meer over Karen Sander

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Sabine Klewe

Geboren: 1966

Geboorteland: Duitsland

Website: Karen Sander


Georg Stadler & Liz Montario

  1. De vrouwenhater - Schwesterlein, komm stirb mit mir
  2. Wie niet horen wil... - Wer nicht hören will, muss sterben
  3. Ik zie, ik zie... - Ich sehe was, und das ist tot

gedetailleerd overzicht

Georg Stadler & Liz MontarioDe vrouwenhater
Een vrouw wordt vermoord in haar appartement. Ronduit afgeslacht. Hoofdinspecteur Georg Stadler moet onmiddellijk denken aan een eerdere zaak. Is hier een seriemoordenaar aan het werk? Geen van zijn collega's hecht geloof aan zijn thesis, er zit namelijk al iemand in de cel voor die andere moord.

Stadler roept de hulp in van een psycholoog. Liz Montario heeft het afgelopen jaar op spectaculaire wijze een reeks moorden opgelost. Ze neemt de opdracht aan, hoewel ze zelf bedreigd wordt. Iemand schrijft haar anonieme brieven. Iemand die erg veel over haar weet. Te veel.

Er volgen nog meer moorden. Liz vraagt zich af: gaat het hier werkelijk om een seriemoordenaar? Of is dit een moordenaar die zich als seriemoordenaar voordoet?

Schrijver: Karen Sander
Oorspronkelijke titel: Schwesterlein, komm stirb mit mir
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022330302
Ebook: 9789460414350
Uitgever: Manteau
Wie niet horen wil...
Een weggelopen tiener is vermoord. Doodgemarteld. Verminkt. In de mond van het slachtoffer zit een stukje krant, een cynische groet aan de onderzoekers: 'Wie niet horen wil, moet voelen...'

Nog voordat het team de woorden kan ontcijferen, verdwijnt een jong meisje. Hoofdinspecteur Georg Stadler voelt aan alles dat het niet bij één moord zal blijven en krijgt opnieuw hulp van psychologe Liz Montario, die gespecialiseerd is in het analyseren van boodschappen van moordenaars.

Maar Montario heeft het moeilijk. Ze moet haar aandacht over twee zaken verdelen. En haar vorige samenwerking met Stadler, de zaak van de Ripper-moorden waarin uiteindelijk haar broer de dader bleek, heeft diepe sporen geslagen.

De ervaren speurder Stadler en de jonge profiler Montario, het blijft een duo van uitersten: van aantrekken en afstoten, van negeren en luisteren. Want wie niet horen wil...

Schrijver: Karen Sander
Oorspronkelijke titel: Wer nicht hören will, muss sterben
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022331651
Ebook: 9789460414770
Uitgever: Manteau
Ik zie, ik zie...
Een anonieme oproep brengt commissaris Georg Stadler op een vreemde locatie: in een verlaten fabrieksgebouw ontdekt hij een plas bloed naast een gebarsten spiegel en een scheermes. Op de muur spoot iemand een sinistere boodschap. Het tafereel is zorgvuldig geënsceneerd en lijkt wel een filmset.

Stadler vraagt Liz Montario, specialiste in het analyseren van boodschappen van moordenaars, om hulp. Nog voor ze echter op een aanwijzing stuiten, wordt Stadler zelf het brandpunt van het onderzoek.

Schrijver: Karen Sander
Oorspronkelijke titel: Ich sehe was, und das ist tot
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022332801
Ebook: 9789460415098
Uitgever: Manteau