Boekenplank:
Kies

Boeken van Julien Sandrel

Julien Sandrel is geboren en getogen in het zuiden van Frankrijk en heeft een hoge functie bij een Frans mineraalwatermerk.

Meer over Julien Sandrel

Genre: Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • De droomlijst - La Chambre des merveilles
  • Een ander leven - La vie qui m'attendait

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe droomlijst

De twaalfjarige Louis is voor de ogen van zijn moeder Thelma aangereden door een vrachtwagen. Hij ligt in coma, en volgens de artsen is de kans op herstel nihil. Ze besluiten om het nog vier weken aan te zien, hopend op een medisch wonder.

Thelma is ontroostbaar. Wanneer ze vervolgens thuis onder het kussen van haar zoon een klein schrift vindt waarin hij zijn dromen heeft opgeschreven - een bucketlist met bijzondere wensen, zoals het volgen van een voetbalclinic, een tattoo laten zetten, of een druk kruispunt in Tokio oversteken - besluit Thelma om de dromen van Louis te realiseren zodat hij vredig kan sterven. Maar dan komt ze bij de moeilijkste wens: mijn echte vader vinden.

Schrijver: Julien Sandrel
Oorspronkelijke titel: La Chambre des merveilles
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403118604
Ebook: 9789403127903
Uitgever: Cargo
Een ander leven

De negenendertigjarige Romane wordt op een dag door een familievriendin aangesproken met de vraag waarom ze in tranen een kliniek in Marseille uit kwam. Romane reageert vol ongeloof, ze is nog nooit in die Zuid-Franse stad geweest. De vrouw is echter stellig, en beweert zelfs dat Romane een flamboyante rode pruik droeg.

Romane kan het verhaal niet van zich afzetten. Wat niemand weet is dat ze van nature roodharig is, maar dat ze haar haar al sinds de puberteit bruin verft. Wie is die vrouw in Marseille? Romane besluit om het mysterie te onderzoeken, en op haar zoektocht naar de waarheid zal ze voor meer verrassingen komen te staan dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Schrijver: Julien Sandrel
Oorspronkelijke titel: La vie qui m'attendait
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403177908
Uitgever: Cargo