Boekenplank:
Kies

Boeken van J. Sharpe

Meer over J. Sharpe

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Joris van Leeuwen

Geboren: 1986

Geboorteland: Nederland

Website: J. Sharpe


Overzicht

 • Donkere herinneringen
 • Eden
 • Het meisje dat vlam kon vatten
 • Het web van Senora
 • Reflectie
 • Syndroom
 • Uit de duisternis

Territoria

 1. De kettingen van Amarath
 2. De ring van Andor

gedetailleerd overzicht

OverzichtDonkere herinneringen

 • Als Danielle wakker wordt, ligt er een onbekende man naast haar in bed. Hij feliciteert haar met hun vijfjarig huwelijk. Dan loopt haar overleden dochtertje de kamer binnen...
 • Op zijn achtste verjaardag geeft Jerry zichzelf een denkbeeldig vriendje cadeau...
 • Ella woont op een plek in Antarctica waar alles en iedereen uit ijs bestaat. Omdat haar lichaam spontaan in vlammen kan uitbarsten, wordt ze verbannen. Als ze in haar isolement Schots ontmoet, een uit ijs bestaande jongen die het altijd koud heeft, besluit ze samen met hem weg te lopen, met alle gevolgen van dien.
 • Op een vlucht van Amsterdam naar Madrid stort een vliegtuig tijdens de landing neer op het wolkendek. Gevangen op kilometers hoogte gebeuren er met de inzittenden de meest afgrijselijke dingen. Dan verdwijnt meer dan de helft van de passagiers..
 • Evert is vandaag zestig jaar geworden, maar niemand is langs geweest. Dat is meer dan prima. Hij heeft een hekel aan drukte. Hij is dan ook niet blij als er ‘s avonds opeens een onbekend meisje voor zijn deur staat. Ze vertelt hem dat ze hier voor het 'feest' is en heeft wel een heel bijzonder presentje bij zich...

Donkere herinneringen bevat 18 ijzingwekkende, spannende, emotionele, fantasierijke en magisch realistische verhalen.

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789463081818
Uitgever: Zilverspoor
Eden

Engelen: ze zijn onder ons. Ik kan het weten. Er zit er één in me gevangen. Maar het beeld dat je waarschijnlijk hebt over deze 'helpers van God' is verkeerd, dat garandeer ik je. Het zijn maniakale klootzakken.

Anna Meisner ontwaakt, naakt en in de war, vastgebonden op een stoel in een donkere ruimte. Tegenover haar zit een vrouw die sprekend op haar lijkt. Met tranen in haar ogen zet de vrouw een pistool tegen haar slaap en schiet zichzelf dood. Anna wordt pas dagen later gevonden, onderkoeld en op sterven na dood. Maar als ze in het ziekenhuis wakker wordt, komt ze er achter dat de politie haar niet als slachtoffer ziet, maar als dader.

Het is het begin van een reeks catastrofale gebeurtenissen waar zij onderdeel van lijkt uit te maken. Is dit het einde van de mensheid?

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789463080521
Ebook: 9789463082174
Uitgever: Zilverspoor
Het meisje dat vlam kon vatten

Het meisje dat vlam kon vatten bevat vier verhalen van J. Sharpe met als bonus het eerste hoofdstuk van elk van zijn romans ter kennismaking.

Het meisje dat vlam kon vatten

Ella kan spontaan vlam vatten. Op zich al vervelend genoeg, maar haar beste vriend bestaat ook nog eens uit ijs. Kan dat wel een goede afloop hebben?

Koningin van het woud

Melissa wordt wakker in de hoop dat haar wensdroom is uitgekomen. Dan blijkt dat ze niet langer menselijk is.

Nevel

Een groep jongens rijdt door niemandsland met een groot geheim in hun kofferbak. Als een lugubere figuur hen belaagt, wordt hun vriendschap op de proef gesteld.

De vluchteling

Waar de grens tussen goed en kwaad vervaagt, heerst het recht van de sterkste. Of de slimste.

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789490767532
Uitgever: Zilverspoor
Het web van Senora

Kayleigh Winstone heeft diegenen verloren die haar het meest dierbaar zijn; haar man en twee zoontjes. Net op het moment dat ze haar verdriet een plekje heeft weten te geven, wordt ze ontvoerd.

Niet veel later wordt ze wakker in een parkje. Ze herkent de plek, want ze loopt er dagelijks doorheen. Toch waarschuwen haar zintuigen dat er iets vreselijk mis is. Als ze oog in oog komt te staan met haar overleden zoontjes, krijgt ze de schrik van haar leven.

De wereld lijkt volslagen krankzinnig te zijn geworden. Het leven in Senora wordt een aaneenschakeling van vreemde en lugubere voorvallen. Afgesloten van de buitenwereld, verstoken van elektriciteit, zonder nog rijdende auto's en met mensen die langzaam steeds gekker worden, is het als overleven in een nachtmerrie.

Senora, ooit een vredig woestijnstadje, lijkt aan de goden overgeleverd te zijn. En veel goeds hebben zij met de inwoners van dit dorp niet voor...

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789490767297
Uitgever: Zilverspoor
Reflectie

Het idee was simpel: we zouden een filmpje maken voor ons YouTube-kanaal. Ik zou levend begraven worden. We zouden alles filmen en zo spectaculaire content maken voor onze kijkers.

Jezus, het is allemaal zo misgegaan. Nu zitten we vast. Om onverklaarbare redenen is de zeespiegel met bijna zeventienhonderd meter gestegen. Op vier andere bergtoppen na, staat verdomme heel het eiland - misschien zelfs wel de rest van de wereld - onder water! We hebben hier vrijwel niets. Er is geen eten, drinken of stroom en we kunnen geen contact maken met de buitenwereld.

Er gebeuren hier afgrijselijke dingen, met name in het hotel. En ik heb het gevoel dat het niet zal stoppen voordat we allemaal de waarheid onder ogen hebben gezien. Iets speelt met ons en zorgt ervoor dat we langzaam gek worden. We worden in de gaten gehouden, ik weet het zeker.

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463081313
Uitgever: Zilverspoor


Syndroom

Hij is overal...

Wat begint als een spelletje, mondt uit in een verschrikking. Al snel wordt het duidelijk. Iemand zit achter ze aan. En hij komt niet uit deze wereld.

Hij is overal...

Als de zus van Peter verdwijnt, kan niemand zich haar herinneren. Alleen hij weet nog van haar bestaan.

Hij is overal...

Hoe vind je iemand die volgens anderen niet bestaat?

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789463081016
Uitgever: Zilverspoor
Uit de duisternis

Wat als de dood niet het einde is...?

In de bossen van Geulhem staat opeens een waterput. Iedereen die erin kijkt ziet water. Behalve Fleur. Zij ziet daarbeneden iets bewegen, hóórt daar iets. Een stem. Hij smeekt haar en kent haar naam. En ondanks dat diegene dood is, laat hij haar niet met rust. Hij teistert haar en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zij naar hem luistert.

Niemand gelooft haar. Om haar gelijk te halen, maakt Fleur een filmpje op haar mobiel. Als die vervolgens op een blog wordt geplaatst en viral gaat, wordt Geulhem bestormd met sensatiezoekers. En dan zijn de gevolgen niet te overzien...

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463083782
Ebook: 9789463083652
Uitgever: Zilverspoor

TerritoriaDe kettingen van Amarath

Net als de jonge agente Cindy de dood van haar familie verwerkt heeft, belt iemand haar om te zeggen dat hij haar zusje in zijn macht heeft. Dit is het begin van een bizarre reeks gebeurtenissen waarbij mysterieuze figuren Cindy naar het leven staan. Uiteindelijk komt ze terecht in Territoria, een wereld die achter de onze verscholen gaat en waar de strijd tussen goed en kwaad al gestreden is... en het kwaad heeft overwonnen.

Noodgedwongen sluit Cindy zich aan bij een kleine en kleurrijke groep lieden, die hopen dat Cindy de voorspelde verlosser is. Cindy op haar beurt wil maar één ding: haar zusje vinden en aan deze nachtmerrie ontsnappen. Terwijl de leden van de groep stuk voor stuk het onderspit delven, doen haar vijanden Cindy een voorstel: het leven van haar zusje in ruil voor de kettingen die hen almachtig zullen maken.

Cindy ontdekt dat niets is wat het lijkt in het door duisternis verstikte Territoria. Kan ze zichzelf nog wel vertrouwen? Haar keuzes zullen bepalen hoe zij herinnerd zal worden. Als verlosser... of verrader.

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789490767099
Uitgever: Zilverspoor
De ring van Andor

Een verwarde jongeman struint over een verlaten asfaltweg zonder enig idee wie hij is, of hoe hij daar is gekomen. Een reeks vreemde gebeurtenissen laten hem gissen naar de waarheid omtrent hemzelf en zijn verleden. Dan krijgt hij een briefje onder ogen, dat het begin markeert van zijn zoektocht naar de waarheid: "56 Mainstreet. Calvany. De plek waar je de eerste keer bent gestorven..."

Ver weg, in Territoria, is het inmiddels vier jaar geleden dat de duistere godheid Tartaros werd bevrijd. Vrijwel niets of niemand is aan de gruwelijke wraak van de duistere krachten ontsnapt. De kleine groepen overlevenden worden opgejaagd en afgemaakt.

Cindy, Julia en Anna hebben zich bij één van die groepen aangesloten en doen hun best te overleven. Als ook hun laatste schuilplaats wordt overvallen door demonen en ze de kille wereld in worden gestuurd, komen ze erachter dat Tartaros het gemunt heeft op nog een wereld; de Aarde. En hij zal geen middel onbenut laten om er te komen.

Schrijver: J. Sharpe
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789490767310
Uitgever: Zilverspoor