Boekenplank:
Kies

Boeken van Shantie Singh

Meer over Shantie Singh

Genre: Roman

Geboren: 1982

Geboorteland: Nederland

Website: Shantie Singh


Overzicht

  • De kier
  • Vervoering

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kier

Wanneer een vermiste jonge Rotterdamse moeder dood wordt aangetroffen, storten de media zich op de zaak. De vrouw zou door toedoen van haar man en familie volledig geïsoleerd zijn geweest van de buitenwereld.

De pers haalt hard uit: Waar faalde de hulpverlening? Wie is politiek verantwoordelijk? Duidelijk is dat onder de radar van alle officiële instanties een groep ‘verborgen vrouwen’ leeft.

Van de gemeente wordt daadkracht geëist. De Hindoestaanse Uma, rijzende ster in het ambtenarenapparaat, krijgt de opdracht om tot die laag door te dringen. Hoe dieper ze komt, hoe complexer het probleem en hoe harder ze met onvrijheid en dwang in haar eigen relatie wordt geconfronteerd.

Schrijver: Shantie Singh
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044542547
Uitgever: De Geus
Vervoering

In 1912 reist de achttienjarige Ramdew per schip van India naar Suriname. Hij is geronseld om als arbeidskracht op een suikerplantage te werken. De bazen slagen er niet in om de even koppige als charismatische jongeman te breken.

Dromen, verhalen, rechtvaardigheidsgevoel en de liefde houden Ramdew op de been. Hij wordt een man met aanzien in de Hindoestaanse gemeenschap, de stamvader van generaties bijzondere mensen die onder alle omstandigheden houvast hebben aan hun dromen en verhalen. Ook, of juist, degenen die naar Nederland vertrekken.

Schrijver: Shantie Singh
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044534214
Ebook: 9789044533866
Uitgever: De Geus