Boekenplank:
Kies

Boeken van Jürgen Snoeren

Jürgen Snoeren studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte onder meer als redacteur, uitgever, digitaal manager, operationeel manager bij diverse uitgeverijen en is momenteel werkzaam bij de ANWB. Snoeren woont met zijn gezin in Zaandam.

Meer over Jürgen Snoeren

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Johan Andersen

Geboren: 1972

Geboorteland: Nederland

Website: Jürgen Snoeren


Overzicht

  • De kranen van Saducco

De demon van Felswyck

  1. Invocatie
  2. Revocatie
De demon van Felswyck

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kranen van Saducco

Tal is opgegroeid als lid van de Felswea, de clans van de Hooglanden. Om het geweld van de eeuwigdurende bloedige familievetes te ontvluchten trekt hij naar Felswyck, de stad der steden en weet een bescheiden bestaan op te bouwen als smid. Tot hij Lea ontmoet. Lea heeft clanbloed, maar is geboren in de stad en wil niets liever dan een echte Felswea zijn.

Tegen zijn zin wordt Tal meegezogen in het steeds gewelddadiger verzet van de onderdrukte Felswea in Felswyck, die een armoedig bestaan leiden. Dan komt Varrus, onruststoker en handelaar in twijfelachtige zaken, met een gewaagd plan: om hun verzet kracht bij te zetten moeten ze een daad stellen die generaties lang zal nagalmen. Gewapend met een chemisch explosief, een nieuwe vinding van Tals vriend, de natuurvorser Chem, trekken ze het duister in om het symbool van de welvaart in Felswyck op te blazen: de kranen van Saducco.

Schrijver: Jürgen Snoeren
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462321311
Uitgever: Link

De demon van FelswyckInvocatie

In de straten van Felswyck is geen dief zo bedreven als Feri. Maar als ze op een avond met haar metgezellen in een laboratorium inbreekt, laat haar zorgvuldige voorbereiding haar in de steek. De eigenaar van het laboratorium, de waanzinnige Kephris, keert eerder terug dan de bedoeling was.

Feri weet ternauwernood te ontsnappen aan de man, maar niet voordat ze getuige is van iets vreselijks: Kephris roept een demon op van pure kraft. Een wezen dat de levens van iedereen in Felswyck én de Westelijke Territoria bedreigt.

Kort daarna wordt Feri opgepakt door de mannen van de stamheer en gedwongen Kephris op te sporen. Hij is de enige die het oproepen van de demon weer ongedaan kan maken. Maar dan breekt een burgeroorlog uit en lijkt alle hoop verloren dat Kephris ooit wordt teruggevonden.

Schrijver: Jürgen Snoeren
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024571734
Ebook: 9789024571741
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Revocatie

De demon is los en zijn invloed doet zich gelden. Er is oorlog uitgebroken met de Felswégan, een vreemde macht is Felswyck binnengevallen, en Kephris, de man die de demon losliet in de wereld, lijkt nog altijd van de aardbodem verdwenen.

Maar Feri heeft nu heel andere dingen aan haar hoofd. Stamheer Fulco, bezeten door de demon, is op weg naar de hoofdstad Candhras voor een vergadering van alle stamheren van de Avicenni. Feri ziet maar één oplossing, en dat is Fulco uitschakelen.

Als Kephris vervolgens alsnog wordt gevonden, begint een lange en gevaarlijke reis naar het hoofdkwartier van de Shanti, diep in de Draganarbergen, waar het revocatieritueel kan worden uitgevoerd om de demon uit te schakelen. Maar ook de Clan Ardha zijn de grens overgestoken en zij trekken nu op naar Candhras. Hoogheer Elric moet oorlog voeren op drie fronten en zelfs als de demon wordt uitgeschakeld is het maar de vraag of dat niet te laat is...

Schrijver: Jürgen Snoeren
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024571758
Ebook: 9789024571765
Uitgever: Luitingh-Sijthoff