Boekenplank:
Kies

Boeken van Marcus Stevens

Meer over Marcus Stevens

Genre: Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Een nuttig meisje - Useful girl
  • In het donkere hart van Afrika - The curve of the world

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen nuttig meisje
Bij de aanleg van een snelweg langs een indianenreservaat worden de meer dan honderd jaar oude stoffelijke resten gevonden van een Cheyenne-meisje, gewikkeld in een verschoten legerjas en met zilveren vingerhoedjes aan haar rechterhand. De opzichter gooit het graf snel weer dicht om geen vertraging op te lopen, maar zijn dochter Erin besluit samen met wegwerker Charlie White Bird de heilige begraafplaats van het meisje te beschermen.

Erin en Charlie dopen het meisje Mo'é'ha en fantaseren over haar laatste dagen tijdens de Slag om Little Bighorn. Wanneer Erin zwanger raakt, durft ze haar vader niet onder ogen te komen en vlucht ze van huis weg.

Met de oude koffer van haar overleden moeder en haar grootvaders dagboeken over de indianenoorlogen zwerft Erin liftend door Montana. Naarmate ze verder van huis raakt, krijgt het levensverhaal van Mo'é'ha steeds meer gestalte in haar verbeelding, en helpt het haar een oplossing te vinden voor haar eigen problemen.
Schrijver: Marcus Stevens
Oorspronkelijke titel: Useful girl
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789058313256
Uitgever: Sirene
In het donkere hart van Afrika
Nadat zijn vliegtuig een noodlanding heeft gemaakt in Congo, vlucht Lewis Burke, een zakenman uit New York, het regenwoud in. Plotseling is hij aan zijn lot overgeleverd in een wereld waar geen regels gelden en waar geen uitweg uit mogelijk lijkt.

Terwijl hij strijd voert om te overleven in de meedogenloze hitte en vecht tegen dorst en honger, komt hij oog in oog te staan met zijn diepste angsten en zijn grootste teleurstellingen.

Zijn vrouw Helen besluit in Afrika naar hem op zoek te gaan. Samen met hun zoontje Shane trekt zij het dreigende oerwoud in. Maar evenals Lewis, die geen uitweg kan vinden, wordt ook Helen bij alles wat zij onderneemt tegengewerkt door het militaire conflict dat om hen heen woedt. Terwijl zij zoekt naar aanwijzingen, wordt Lewis gered door een Congolese jongen, die hem meeneemt, dieper het woud in, naar een kant van zichzelf die hij dacht te hebben verloren.

In het donkere hart van Afrika is een meeslepend verhaal over de grenzen aan de menselijke veerkracht en de vasthoudendheid van de menselijke geest.
Schrijver: Marcus Stevens
Oorspronkelijke titel: The curve of the world
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789058312129
Uitgever: Sirene