Boekenplank:
Kies

Boeken van Stuart Turton

Stuart Turton heeft Engels en filosofie gestudeerd. Hij is freelance reisjournalist en werkte onder meer in Shanghai en Dubai. Hij woont met zijn gezin in West-Londen.

Meer over Stuart Turton

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De duivel en de duistere diepte - The devil and the dark water
  • De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle - The seven deaths of Evelyn Hardcastle

gedetailleerd overzicht

Overzicht



De duivel en de duistere diepte

Een moord op volle zee. Een detective-duo. Een geheimzinnige demon...

1634. De Saerdam, een Oost-Indiëvaarder van de VOC, vertrekt naar Amsterdam met behalve een vrachtruim vol specerijen, ook een aantal passagiers aan boord. Een van hen is detective Samuel Pipps, die in Amsterdam zal worden geëxecuteerd. Hij wordt vergezeld door zijn trouwe lijfwacht Arent Hayes, die vastbesloten is de onschuld van zijn kameraad te bewijzen. Onder de andere aanwezigen bevinden zich ook de gouverneur-generaal en zijn echtgenote, een vrouw met een geheim.

Wanneer het schip op het punt staat de haven van Batavia te verlaten, verschijnt er een onheilspellend symbool op het zeil. Al snel blijkt er geen zegen op de reis te rusten. Een dode leproos waart over het schip, de levende have sterft op raadselachtige wijze en een prediker voorspelt drie gruwelijke wonderen, met dramatische gevolgen. Tot overmaat van ramp klinkt in de nacht een duivelse stem.

Omdat Pipps opgesloten is, rust de taak om de Saerdam en haar opvarenden van de ondergang te redden op Arents schouders.

Schrijver: Stuart Turton
Oorspronkelijke titel: The devil and the dark water
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044362169
Ebook: 9789044362176
Uitgever: The House of Books
De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle

‘Vanavond zal er op het bal iemand worden vermoord. Het zal geen moord lijken en de moordenaar zal dus niet worden gepakt. Herstelt u dat onrecht, dan wijs ik u de weg naar buiten.’

Wat begon als een feest, eindigt in een tragedie. Terwijl het vuurwerk de donkere lucht boven het landgoed Blackheath doet opleven, wordt Evelyn Hardcastle, de jonge, mooie dochter van het huis, vermoord.

Maar Evelyn zal niet slechts één keer sterven. Totdat Aiden, een van de genodigden op het feest, haar moord zal weten op te lossen, zal de dag zich steeds herhalen, elke avond eindigend met het fatale pistoolschot.

De enige manier waarop deze cirkel kan worden doorbroken is door de moordenaar te identificeren. Maar iedere keer als de dag opnieuw begint, wordt Aiden wakker in het lichaam van een andere gast. En iemand is vastbesloten om te voorkomen dat Aiden ooit uit Blackheath zal ontsnappen.

Schrijver: Stuart Turton
Oorspronkelijke titel: The seven deaths of Evelyn Hardcastle
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044638226
Ebook: 9789044638233
Uitgever: Prometheus