Boekenplank:
Kies

Boeken van Vendela Vida

Vendela Vida is schrijver, journalist, redacteur, scenarioschrijver en docent. Vida is getrouwd met Dave Eggers.

Meer over Vendela Vida

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Vendela Vida


Overzicht

  • De minnaars - The lovers
  • Waar niemand is - Let the northern lights erase your name

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe minnaars

Yvonne keert terug naar Datça, het kustdorpje in Turkije waar zij en haar echtgenoot ooit hun huwelijksreis doorbrachten. Ze hoopt zich te kunnen verliezen in het warme zand en de zee, en in haar herinneringen aan gelukkiger tijden. Maar dit plan raakt snel verstoord. En in plaats van haar troost te bieden, beginnen de herinneringen haar steeds meer te benauwen.

Overweldigd door haar verleden klampt ze zich vast aan haar vriendschap met Ahmet, een Turks jongetje dat schelpen verkoopt op het strand. Door hem leert ze haar eigen kinderen beter begrijpen en kan ze zich eindelijk ontspannen. Maar dan verandert een vreselijk ongeluk haar leven opnieuw in een draaikolk.

Schrijver: Vendela Vida
Oorspronkelijke titel: The lovers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029087735
Uitgever: Meulenhoff
Waar niemand is

Clarissa draagt een groot verdriet met zich mee: op haar veertiende verdween haar moeder Olivia spoorloos uit haar leven. Nu, jaren later, heeft ze haar leven redelijk op orde: ze werkt bij een filmmaatschappij en is verloofd met haar jeugdliefde. Maar wanneer haar vader overlijdt, wordt het wankele evenwicht dat Clarissa voor zichzelf heeft gevonden ruw verstoord door de ontdekking dat hij niet haar biologische vader was.

Onmiddellijk gaat ze op zoek naar haar echte vader. Via een omweg vindt ze hem in Lapland en ze mag hem meteen. Met één grote vraag blijft ze zitten: waarom loopt haar moeder al haar hele leven weg van degenen die van haar houden. Maar dan wordt de échte, harde waarheid aan haar onthuld.

Schrijver: Vendela Vida
Oorspronkelijke titel: Let the northern lights erase your name
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789069748214
Uitgever: Arena