Boekenplank:
Kies

Boeken van Aad Vlag

Aad Vlag studeerde na het VWO aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Een zwaar sportongeluk deed hem overstappen naar de ambtenarij. Hier ontdekte hij de wereld van de automatisering. Niet lang daarna is Vlag samen met een compagnon een automatiseringsbedrijf gestart.

Meer over Aad Vlag

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1955

Geboorteland: Nederland

Website: Aad Vlag


Overzicht

 • De erfzonde
 • Het Concilie van Zeven
 • Het onderzoekslab
 • Schaamteloos verlangen
 • Zwarte lust

De Zes

 1. De verborgen waarheid
 2. De verloren kolonie
 3. Het geheim van Mars

Rick Dorfer

 1. De Dorfer dynastie
 2. Het Marshall document
 3. Chantage

Jeugdboeken

 • De schat van Aardenburg

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe erfzonde

De juriste Jane Lisbon krijgt op het sterfbed van haar grootvader te horen dat zij in een ander werelddeel onder een geheel andere naam geboren is, als lid van een steenrijke familie. In het verleden zijn echter alle bezittingen en familiekapitaal geroofd door een andere familie, waarvan de leden tevens een paar voorvaderen van Jane koelbloedig hebben vermoord.

Haar grootvader heeft zijn leven gewijd aan het opstellen en voorbereiden van diepgaande plannen om het familiebezit terug te winnen. Het wachten was alleen nog op de uitvoerder van de ingenieuze plannen. Jane is daar doelbewust door haar grootvader voor opgevoed. Geholpen door een meedogenloze freelancer verklaart zij de oorlog...

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082324358
Ebook: 9789082324341
Uitgever: Aad Vlag Publicaties
Het Concilie van Zeven

Als de achtentwintigjarige prostituee Lauren Caitland in Londen bezoek krijgt van de Oostenrijker Paul Dudek verandert haar leven voorgoed.

Paul kent haar zorgvuldig geheim gehouden identiteit. Lauren heeft het gevoel dat ze al tien jaar wordt achtervolgd en is een verborgen leven gaan leiden. Dudek heeft een revolutionaire methode ontwikkeld om vermiste personen op te sporen.

Ze ontdekken dat een medisch experiment waaraan Lauren heeft deelgenomen, de reden is waarom ze wordt opgejaagd en achtervolgd. Samen gaan ze de gebeurtenissen van tien jaar geleden reconstrueren en stuiten op een geheimzinnige groep personen die zich het Concilie van Zeven noemt. Het spoor leidt via Finland naar Oostenrijk. In New York vinden ze de aanwijzingen voor het Concilie waarna een onverwachte climax zich voltrekt.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789081569613
Ebook: 9789081569606
Uitgever: Aad Vlag Publicaties
Het onderzoekslab

Bij de opnames van een nieuw televisieprogramma met een revolutionair format wordt een brute keiharde moord gepleegd. Al snel wordt één van de presentatoren als verdachte gearresteerd. De bewijzen zijn waterdicht. Zijn collega's zijn ervan overtuigd dat hij onschuldig is, maar is dat ook zo?

Met behulp van enkele deelnemers aan het programma en een tweetal professionals wordt al snel duidelijk dat er veel meer achter zit. De professionele uitvoering van de moord leidt tot een zoektocht die zich mondiaal afspeelt. Op Hawaii vindt men de eerste aanwijzing wat leidt tot een zenuwslopende crisis in het eigen land.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082324365
Ebook: 9789082324372
Uitgever: Clustereffect
Schaamteloos verlangen

Schaamteloos verlangen is een sensuele thriller over de ontluikende liefde tussen de onzekere Erica en de mysterieuze Inez.

Wanneer Inez het bedrijf waar Erica werkt overneemt, ontstaat er een intense liefdesrelatie tussen de beide vrouwen. Als een medewerker van het bedrijf waar Erica werkt wordt vermoord, dan wijst alles richting Inez, die direct wordt gearresteerd. Wegens gebrek aan keiharde bewijzen wordt ze echter voorlopig vrijgelaten.

Erica, die overtuigd is van de onschuld van haar grote liefde, gaat op onderzoek uit, geholpen door enkele vrienden. Is Inez echter wel zo onschuldig en zal hun liefde standhouden?

Dan blijkt dat de moordenaar nog veel verder gaat dan Erica had gevreesd.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789081569699
Ebook: 9789081569682
Uitgever: Aad Vlag Publicaties
Zwarte lust

Zwarte lust is een spannende en lugubere thriller over een seriemoordenaar in de wereld van de Amsterdamse kinky-erotiek.

Een ervaren rechercheur wordt belast met de zaak waarbij hij onbewust gehinderd wordt door zijn succesvolle verleden en zich daardoor vooringenomen op de zaak stort. Zeer tegen zijn zin krijgt hij een vrouwelijke partner. Na verloop van tijd beseft hij echter dat haar andere kijk op de zaak hem niet alleen intrigeert, maar tevens prikkelt.

Dan richt de moordenaar zich op het privéleven van de rechercheurs en stijgt de spanning tot grote hoogte.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789081569644
Ebook: 9789081569637
Uitgever: Aad Vlag Publicaties

De ZesDe verborgen waarheid

Zes kleine criminelen uit verschillende delen van de wereld worden bij elkaar gebracht op een geheime locatie. Niet alleen de vraag waarom juist deze zes zijn geselecteerd, maar vooral wie verantwoordelijk is voor hun ontvoering is de basis voor hun onderzoek.

De waarheid is zo onwerkelijk dat ze het wel moeten geloven. Niet alleen staat het voortbestaan van de mensheid op het spel, maar ook zal een kosmische erfenis naadloos in de ontwikkeling ervan moeten worden geïntegreerd.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082324389
Ebook: 9789082324396
Uitgever: Clustereffect
De verloren kolonie

Zes mensen met zeer verschillende achtergronden zijn geselecteerd door Hoga, de laatste van het Galdeense volk waarvan de mensheid afstamt. De zes zijn verantwoordelijk voor een kunstmatige versnelling van de ontwikkeling van de mensheid.

Volgens de archieven van het vernietigde Galdenië moeten er nog twee koloniën bestaan waar wellicht nog Galdenen leven. Hoga gaat met de zes opzoek naar die koloniën, waarbij een parasitaire intelligentie het heeft gemunt op de moderne ruimteschepen en de lichamen van de mensen. Een oorlog in het zonnestelsel is onvermijdelijk.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789082974911
Ebook: 9789082974904
Uitgever: Clustereffect
Het geheim van Mars

Door de stimulansen van de geheimzinnige Galdenen, gaat de technische ontwikkeling van de Aarde snel. De nieuwe ruimteschepen zijn in staat om het zonnestelsel planmatig te verkennen.

Niemand weet echter dat op onze rode buurplaneet een groot gevaar zich diep onder het oppervlak bevindt. Deze bedreiging bestaat al vóór het ontstaan van de mens. Het verhoogde niveau van de technische ontwikkeling maakt de dreiging actief en volgens een eeuwenoud protocol moet alle leven op de Aarde worden vernietigd.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789082974935
Ebook: 9789082974942
Uitgever: Clustereffect

Rick DorferDe Dorfer dynastie

De Dorfer dynastie is een spannende thriller over een extreem rijke familie die met keiharde hand het zakenimperium leidt. Omkoping en manipulatie is hun dagelijks werk.

Als Rick Dorfer de medewerking vraagt van zijn familieleden bij een DNA-onderzoek voor zijn doodzieke dochter, dan slaat de vlam in de pan.

Wanneer een familielid wordt vermoord, wijst alles erop dat Rick de dader is. Een internationale politieorganisatie maakt gebruik van de kwetsbare situatie van Rick. Ze gebruiken hem en zijn invloed om een internationaal complot op te lossen.

Achtervolgd door een gewetenloze moordenaar moet hij niet alleen het complot oplossen, maar ook de werkelijke opdrachtgever achterhalen. Dan blijkt dat de samenzwering tegen hem veel verder gaat dan dat hij al vreesde.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789081569675
Ebook: 9789081569668
Uitgever: Aad Vlag Publicaties
Het Marshall document

Een kansloos geachte presidentskandidaat wordt het slachtoffer van een aanslag die hij ternauwernood overleeft. Een uitgekiende campagne heeft tot gevolg dat hij daarna als martelaar met grote meerderheid tot president wordt gekozen.

Een steenrijke Nederlandse zakenman komt door zijn contacten op het spoor van een criminele organisatie die een marionet op het belangrijkste ambt ter wereld heeft geplaatst. Het ontmaskeren van de organisatie lijkt niet genoeg om de gebeurtenissen die de wereldvrede in gevaar brengen te doen stoppen.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789082324310
Ebook: 9789082324303
Uitgever: Aad Vlag Publicaties
Chantage

Een schatrijke Nederlandse zakenman leidt een tweede leven als commando. Samen met zijn vriend ondersteunt hij geheime diensten bij wereldwijde operaties. Door onbekenden wordt hij gedwongen zijn contacten wereldwijd en zijn onuitputtelijke financiële middelen aan te wenden om een verborgen lanceerinstallatie voor tactische atoombommen te bouwen.

Naast de organisatie die verantwoordelijk is voor de chantage moet hij ook de geheime diensten van zich af houden die lucht hebben gekregen van de mogelijke dreiging op mondiaal niveau.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789082324327
Ebook: 9789082324334
Uitgever: Aad Vlag Publicaties

JeugdboekenDe schat van Aardenburg

De schat van Aardenburg is een boek vol avonturen voor kinderen van 10-12 jaar, ook ideaal als voorleesboek.

Bas is een aardige jongen die veel computerspelletjes speelt. Als hij bij zijn neef in een molen gaat logeren heeft hij daar niet veel zin in. Toch vindt hij het wel leuk, zeker als hij met zijn neef Stijn een echte schatkaart vindt. De schat ligt echter in een eng spookhuis waar ook nog een paar boeven rondzwerven. Zullen de jongens de boeven te slim af zijn en zal dan eindelijk de schat gevonden worden?

* Geschreven door Aad Vlag & D.J. van Arenthals.

Schrijver: Aad Vlag
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789081569651
Ebook: 9789081569620
Uitgever: Aad Vlag Publicaties