Boekenplank:
Kies
  • Home
  • V
  • Patricia Vlasman

Boeken van Patricia Vlasman

Patricia Vlasman ging op haar negentiende bij het ministerie van Justitie in Amsterdam werken en studeerde in deeltijd rechten en politicologie. Gaandeweg specialiseerde zij zich in het jeugdstrafrecht en mediation. Na een uitstap bij de Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg Amsterdam werd Vlasman in 2001 bij het stafbureau van de korpsleiding van de Utrechtse politie aangesteld als projectleider van het onderzoek naar de harde kern van jeugdcriminaliteit. Een hartoperatie in 2006 maakte een einde aan haar hectische carrière en sindsdien houdt zij zich fulltime bezig met het schrijven van romans en korte verhalen.

Meer over Patricia Vlasman

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • In alles eenzaam

Non-Fictie

  • Openhartig
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn alles eenzaam
De 26-jarige jeugdreclasseerder Tessa is niet op haar mondje gevallen en met mannelijke collega's die avances maken veegt ze direct de vloer aan. Toch gaat achter een grote mond veel opgekropte woede schuil en lijdt Tessa aan een eetstoornis.

De 17-jarige Marokkaanse Rachid staat bekend als een doodgewone stille jongen die worstelt met de dood van zijn oudere broer Hamid, een succesvolle student medicijnen waar zijn ouders al hun hoop op hadden gevestigd. Tot ieders verbazing wordt Rachid plotseling verdacht van het beramen van een terroristische aanslag en hij komt onder begeleiding te staan van Tessa.

Hun ogenschijnlijk verschillende achtergrond lijkt meer overeenkomsten te hebben dan gedacht. De zoektocht van de puber Rachid en de gefrustreerde Tessa komen op een even verrassende als tragische manier bij elkaar wanneer zij samen op de vlucht moeten slaan.
Schrijver: Patricia Vlasman
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047201571
Ebook: 9789047201946
Uitgever: Artemis & Co

Non-FictieOpenhartig

Mijn leven met een haperend hart...

Patricia Vlasman leeft met een progressieve, ongeneeslijke hartafwijking. Moeder worden zit er voor haar niet in: een zwangerschap is veel te gevaarlijk. Totdat ze ondanks anticonceptie in verwachting raakt. Zij en haar man besluiten het kind te houden en in 2002 bevalt Patricia van een zoon. Ternauwernood overleeft ze de bevalling. Kort daarna krijgt ze ernstige hartritmestoornissen en wordt ze arbeidsongeschikt verklaard.

Als de Nederlandse cardiologen zeggen niks meer voor haar te kunnen doen wijkt ze uit naar de Verenigde Staten voor een second opinion: de Mayo Clinic ziet mogelijkheden om met een specifiek behandelplan een paar jaar tijd te rekken. Terug in Nederland, tussen controles en acute ziekenhuisopnames door, probeert ze een 'normale' moeder te zijn voor haar zoon.

Maar hun leven is allesbehalve normaal - bij elke inspanning dreigt een hartritmestoornis. Haar zoontje krijgt van de juffrouw een schrift waarin hij mag tekenen als hij verdrietig is en Patricia geeft hem een mobieltje zodat hij 'papa kan bellen als er iets met mama is'.

Schrijver: Patricia Vlasman
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047202226
Ebook: 9789047203490
Uitgever: Ambo | Anthos