Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Wallner

Michael Wallner was acteur en theater- en operaregisseur. Wallner woont in Berlijn en is fulltime auteur.

Meer over Michael Wallner

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Oostenrijk


Overzicht

  • April in Parijs - April in Parijs
  • De woestijnloper - Der Zeit des Skorpions
  • Tussen de getijden - Zwischen den Gezeiten

gedetailleerd overzicht

OverzichtApril in Parijs
Parijs, 1943. Overdag werkt de jonge soldaat Roth als tolk voor de Duitse geheime dienst. Hij is echter geen overtuigd nazi en in zijn vrije tijd trekt hij zijn burgerkleding aan en doet hij zich voor als Fransman.

Tijdens een van zijn wandelingen ontmoet hij de geheimzinnige Française Chantal, de dochter van een boekhandelaar. Hij raakt in de ban van haar schoonheid en een romance ontluikt. In werkelijkheid werkt Chantal voor de verzetsgroep van haar vader en is ze slechts in Roth geïnteresseerd omdat ze hoopt via hem informatie los te krijgen.

Te laat ziet ze in dat de jonge Duitser meer voor haar betekent dan ze aanvankelijk dacht. En ook Roth bemerkt pas dat het om meer dan een onschuldige liefde gaat als hij de tijd niet meer terug kan draaien.
Schrijver: Michael Wallner
Oorspronkelijke titel: April in Parijs
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023429586
Uitgever: Cargo
De woestijnloper

Europa aan het einde van de 21e eeuw. Voor Tonia, veertien jaar, is overleven een dagelijkse opgave. Door de opwarming van de aarde is een groot deel van de wereld in een woestijn veranderd. Het watertekort is een enorm probleem. En thuis kan Tonia niet meer blijven. Als ze hoort van een rondtrekkende groep mensen die in de droge hitte prima kan overleven, besluit ze zich bij deze Toearegs aan te sluiten.

Voor ze het weet wordt Tonia meegesleurd in een ongekend spannende reeks avonturen. De Toearegs blijken een geheime missie te hebben waarin zij een sleutelrol toebedeeld krijgt. Er is echter een gevaarlijke tegenspeler: Finsokker, de machtigste man van het noorden. Hij zal alles in het werk stellen om de Toearegs tot staan te brengen en de wereld aan zijn voeten te krijgen. Als hij er achter komt dat Tonia de kwetsbare schakel vormt, komt ze persoonlijk in gevaar.

Schrijver: Michael Wallner
Oorspronkelijke titel: Der Zeit des Skorpions
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023906100
Ebook: 9789023916147
Uitgever: Mozaïek
Tussen de getijden
Maart 1948. Duitsland is verdeeld in vier bezettingszones. Inga, een jonge Duitse verpleegster, wordt verliefd op Alec Hayden, een Britse luitenant die in het ziekenhuis ligt. Ze raakt totaal van hem in de ban en schenkt hem haar onvoorwaardelijke trouw.

Samen gaan ze naar pokeravonden, waar ze een bont gezelschap van mensen leren kennen die ieder op hun eigen wijze proberen de oorlog te boven te komen. Als de pokerwinst niet snel genoeg komt, moet Inga kostbaarheden van haar familie verkopen.

Het ene gat wordt met het andere gedicht, en Inga's leven dreigt langzaam naar de afgrond te glijden. Als door haar toedoen bovendien het grote familiegeheim onthuld dreigt te worden, is ook de toekomst van haar ouders niet meer zeker.
Schrijver: Michael Wallner
Oorspronkelijke titel: Zwischen den Gezeiten
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789023429579
Uitgever: Cargo