Boekenplank:
Kies

Boeken van Rachel Ward

Meer over Rachel Ward

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Geboren: 1964

Website: Rachel Ward


Overzicht

  • Verdronken - The drowning

Numbers

  1. Deadline - Numbers
  2. De chaos - The chaos
  3. Oneindig - Infinity
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtVerdronken

Wanneer Carl zijn ogen opent, ziet hij zijn broer weggevoerd worden in een lijkzak. Carl ligt aan de rand van een meer. Zijn kleren zijn doorweekt.

Tussen de hulpverleners staat een trillend, huiverend meisje. Carl weet niet wat er is gebeurd. Was hij betrokken bij de dood van zijn broer? Carl moet de waarheid achterhalen, voordat deze hem inhaalt.

Schrijver: Rachel Ward
Oorspronkelijke titel: The drowning
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044342314
Uitgever: Chicken House

NumbersDeadline

Waarom zou je vrienden maken als je precies weet wanneer iedereen doodgaat? Jem was zeven toen haar moeder overleed, en sindsdien draagt ze een geheim met zich mee. Zodra ze haar blik op iemand richt, ziet ze een nummer verschijnen: de sterfdatum van degene die ze aankijkt.

Jem houdt zich verre van anderen; vriendschappen sluiten heeft immers geen zin. Ze is eenzaam, maar zeker niet zielig. Dan komt Spider in haar leven. Hij is een einzelgänger, net als Jem. Spiders dagen zijn geteld, maar Jem gaat toch in op zijn uitnodiging Londen in te gaan. Als ze in de rij staan voor een ritje in de London Eye, het reuzenrad, realiseert Jem zich iets verschrikkelijks: iedereen om haar heen heeft hetzelfde nummer. De datum van vandaag.

Voorvoelend dat er iets gruwelijk uit de hand gaat lopen, rent Jem met Spider weg voor wat later een terroristische aanslag blijkt. Dat wordt gezien, en ze zijn meteen verdacht. Door hun slechte achtergrond - afkomstig uit een beruchte wijk van Londen, geduchte spijbelaars, en Spider is al bekend bij de politie - passen ze precies in het plaatje van jeugddelinquenten. Al snel zijn ze de meest gezochte criminelen van het land.

Hun vlucht mondt uit in een road trip, waarin Spider en Jem steeds wanhopiger proberen uit handen van de politie te blijven. Hoe kunnen ze bewijzen dat ze onschuldig zijn? En kan Jem de naderende dood van Spider - nota bene haar eerste liefde - voorkomen?

Schrijver: Rachel Ward
Oorspronkelijke titel: Numbers
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047702221
Uitgever: Lemniscaat
De chaos

Net als zijn moeder ziet Adam in de ogen van de persoon die hij aankijkt de datum waarop die persoon zal sterven. Bij steeds meer mensen ziet Adam dezelfde dag en hij krijgt er beelden bij van brandende gebouwen en voelt een verstikkende pijn.

Op school ontmoet hij Sarah die schrikt van zijn verschijning. Hij is de jongen met het verbrande gezicht uit haar steeds terugkerende nachtmerrie. Ze ontwijkt hem echter tot ze zich realiseert dat Adam en zij misschien iets kunnen doen tegen het naderende onheil. Maar wat staat hen eigenlijk te wachten?

Schrijver: Rachel Ward
Oorspronkelijke titel: The chaos
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047703082
Uitgever: Lemniscaat
Oneindig

Adam, Sarah en de kleine Mia zijn op de vlucht na de Chaos van 2027. De wereld weet inmiddels dat zij in staat zijn om te zien wanneer iemand zal sterven. Ze wonen samen en proberen zich te beschermen tegen iedereen die iets van hen wil.

Maar dan wordt bekend dat Mia haar sterfdatum met die van iemand anders heeft weten te ruilen. Dat geeft haar een macht die iedereen wel wil hebben: de mogelijkheid om eeuwig te leven. Een adembenemende jacht begint.

Schrijver: Rachel Ward
Oorspronkelijke titel: Infinity
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047704348
Uitgever: Lemniscaat