Boekenplank:
Kies

Boeken van Elizabeth Wein

Meer over Elizabeth Wein

Genres: Oorlog, Roman, Young Adult

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth Wein


Code Name Verity Cycle

  1. Codenaam Verity - Code name Verity
  2. Rose onder vuur - Rose under fire

Jeugdboeken

  • De bastaardprins - The winter prince
Jeugdboeken

gedetailleerd overzicht

Code Name Verity CycleCodenaam Verity

11 oktober 1943. Een Brits spionagevliegtuig stort neer in bezet Frankrijk. Aan boord zijn twee jonge vrouwen: een piloot en een spion. Een van hen wordt gevangengenomen, de ander zou kunnen overleven.

Wanneer Verity wordt gearresteerd door de Gestapo weet ze zeker dat haar leven voorbij is. Haar ondervragers stellen haar voor een eenvoudige keuze: ze vertelt de nazi's alles wat ze weet of ze wordt onmiddellijk geëxecuteerd.

Om tijd te rekken begint Verity te schrijven. Niet om los te laten wat ze weet, maar om vast te leggen wat ze heeft meegemaakt. Hoe ze bevriend raakte met Maddie en waarom ze haar achterliet in het gestrande vliegtuig. Met elke streek van haar pen vecht Verity voor haar leven.

Schrijver: Elizabeth Wein
Oorspronkelijke titel: Code name Verity
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000329540
Ebook: 9789000347957
Uitgever: Van Goor
Rose onder vuur

Rose Justice is een jonge pilote van de Air Transport Auxiliary in de Tweede Wereldoorlog. Na een geheime vlucht wordt ze gevangen genomen door de Duitsers en komt ze terecht in Ravensbrück, het beruchte vrouwenconcentratiekamp.

Onder afgrijselijke omstandigheden put Rose hoop uit de loyaliteit, moed en vriendschap van haar medegevangenen. Is dat voldoende om het lot te ondergaan dat onherroepelijk voor haar ligt?

Schrijver: Elizabeth Wein
Oorspronkelijke titel: Rose under fire
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000330737
Ebook: 9789000333066
Uitgever: Van Goor

JeugdboekenDe bastaardprins

Medraut, de oudste zoon van Artos, zal nooit koning worden. Hij is een bastaardkind van onduidelijke afkomst, terwijl zijn jongere halfbroer Lleu als enige wettige zoon van Artos voorbestemd is om zijn vader op te volgen.

De bastaardprins probeert de macht te veroveren, wordt op de proef gesteld en staat voor een moeilijke beslissing - de keus tussen goed en kwaad...

Schrijver: Elizabeth Wein
Oorspronkelijke titel: The winter prince
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789021612188
Uitgever: Ploegsma