Boekenplank:
Kies

Boeken van Mary Westmacott

Agatha Christie heeft een zestal romantische boeken onder het pseudoniem Mary Westmacott geschreven, waarvan er slechts drie in het Nederlands zijn uitgegeven.

Meer over Mary Westmacott

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Agatha Christie

Geboren: 1890 / Overleden: 1976

Website: Mary Westmacott


Overzicht

  • Gebroken verhouding - A daughter's a daughter
  • In naam der liefde - The burden
  • Onvoltooid portret - Unfinished portrait

gedetailleerd overzicht

OverzichtGebroken verhouding

Dit is het meeslepende verhaal van de verhouding tussen een nog jonge weduwe en haar bijna volwassen dochter. Een tweede huwelijk van de moeder wordt door haar dochter onmogelijk gemaakt. De moeder, die haar eigen geluk opoffert aan de dwingelandij van haar dochter, laat haar kind volkomen vrij in de keuze van háár huwelijkspartner. De vraag is, of dat een volkomen onbaatzuchtige houding is.

Gebroken verhouding is een onthullende en tegelijk sympathieke schildering van de verhouding tussen een moeder en een dochter.

Schrijver: Mary Westmacott
Oorspronkelijke titel: A daughter's a daughter
Eerste uitgave: 1952
ISBN/EAN: 9021830132
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In naam der liefde

Als haar broertje onverwachts sterft, hoopt Laura Franklin weer wat meer aandacht van haar ouders te krijgen. Die hoop wordt snel de bodem ingeslagen als blijkt dat haar moeder opnieuw in verwachting is. De baby is bij Laura zeker niet welkom.

Toch is zij het die de baby op een avond uit het brandende huis redt. Vanaf dat moment verandert haar leven en raken de zusjes uiteindelijk zeer aan elkaar gehecht. Zo zelfs dat Shirley met haar man, die tijdens hun huwelijk invalide is geworden, uiteindelijk bij Laura intrekt.

Op een avond geeft Shirley haar man teveel slaappillen en laat hem daarna achter onder de hoede van Laura. Hij sterft en Laura wordt achtervolgd door schuldgevoelens. Shirley hertrouwt, maar ook voor Laura breekt uiteindelijk het geluk door.

Schrijver: Mary Westmacott
Oorspronkelijke titel: The burden
Eerste uitgave: 1956
ISBN/EAN: 9021813548
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onvoltooid portret

en wolk schoof voor de maan en de verwrongen vormen van de exotische tuin onder Celia's raam waren plotseling in duisternis gehuld. Nog steeds staarde Celia uit het open raam, de koele nachtlucht streelde haar gezicht, haar gouden haren golfden in de avondwind.

Maar Celia zag niets, voelde niets - niets dan de verstikkende omhelzing van het afgrijzen dat haar meer en meer beving. Ze was naar deze merkwaardige plaats gelokt met de belofte op een geluk, volmaakter dan ze ooit gekend had...

Nu wist zij met misselijk makende zekerheid dat ze een gevangene was, met slechts een kleine kans hier ooit levend vandaan te komen.

Schrijver: Mary Westmacott
Oorspronkelijke titel: Unfinished portrait
Eerste uitgave: 1934
ISBN/EAN: 9021830523
Uitgever: Luitingh-Sijthoff