Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Woods

Anthony Maitland

  1. Harder dan diamant - Enter certain murderers
  2. Uit duister verleden - Enter the corpse
  3. Geen kinderspel - A show of violence
  4. Een zijden draad - My life is done
  5. Beter laat dan nooit - The law's delay
  6. Als een dief in de nacht - A thief or two
  7. Meineed en moord - Exit murderer

gedetailleerd overzicht

Anthony Maitland

Harder dan diamant
Langs een eenzame autoweg wordt een man doodgeschoten. Al gauw ontdekt de politie dat er heel wat mensen een motief hadden voor de moord. Maar de zwaarste verdenking valt op een vriend van advocaat Antony Maitland. Natuurlijk besluit Maitland om zijn vriend te helpen, en daarmee stort hij zich in een avontuur dat hem bijna het leven kost. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Van moord tot erger.
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: Enter certain murderers
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 90-218-2601-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Uit duister verleden
Jaren geleden zijn Antony Maitland en zijn vriend Roger Farrel bijna verdronken door Rogers peetoom, die een oplichter bleek te zijn en ook voor een moord niet terugdeinsde. Oom Hubert is nu bijna tachtig. Hij heeft zijn straf uitgezeten en vraagt aan Roger of hij een tijdje bij hem in huis kan komen wonen. Hoewel al zijn vrienden het hem afraden, stemt Roger toe. En dat betekent dat hij opnieuw in een moordzaak wordt gewikkeld...
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: Enter the corpse
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-218-2482-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Geen kinderspel
Tommy - dat is de naam van de dertienjarige jongen die terecht moet staan voor moord. Hoe zijn achternaam is en waar hij vandaan komt, wil hij niet zeggen. Maar hij houdt vol dat hij onschuldig is. Antony Maitland, zijn advocaat, heeft aanvankelijk geen enkel aanknopingspunt voor zijn verdediging. Heel langzaam echter weet hij het vertrouwen van de jongen te winnen, en dan begrijpt hij wat er gebeurd moet zijn.
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: A show of violence
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-218-2426-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een zijden draad
Een bekende politicus vraagt Antony Maitland om raad in een chantagezaak. Iemand probeert zijn politieke loopbaan te breken. Maitland is advocaat en voelt er niet veel voor detectivewerk te doen, maar hij laat zich overhalen naar het huis van de politicus te komen om de zaak te bepraten. En dan wordt er, praktisch onder zijn neus, iemand vermoord - de chanteur? Os een van zijn slachtoffers?
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: My life is done
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-218-2445-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Beter laat dan nooit
De mooie Ellen Gray heeft een tragische jeugd gehad. Haar vader is in de gevangenis gestorven, beschuldigd van moord op haar moeder. Als Ellen ouder wordt, raakt ze er steeds meer van overtuigd dat een vriend van haar ouders verantwoordelijk is geweest voor haar vaders veroordeling. Maar dan wordt ook hij vermoord. En Ellen zelf komt in de beklaagdenbank terecht. De jonge advocaat Antony Maitland neemt haar verdediging op zich. Hij heeft de reputatie dat hij nooit een zaak verliest. Want als zijn cliënt er schijnbaar hopeloos voor staat, ontpopt Maitland zich vaak als een uitstekende speurder, die verbeten elk spoor volgt dat tot vrijspraak leiden kan. Op het allerlaatste ogenblik krijgt de rechtszaak daardoor meestal een onverwachte en spannende wending.
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: The law's delay
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-218-2428-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Als een dief in de nacht
Malcolm Harte wordt beschuldigd van diefstal en moord. De bewijzen tegen hem zijn zo sterk, dat zelfs Antony Maitland - de advocaat die hem moet verdedigen - overtuigd is van zijn schuld. Hij gaat pas twijfelen als het proces tegen Harte al begonnen is. Maar dan wordt de advocaat Maitland een felle detective, die met koortsachtige haast probeert de ware dader te ontdekken voor de jury uitspraak doet.
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: A thief or two
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-218-2424-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Meineed en moord
De advocaat Antony Maitland zal als verdediger optreden in een rechtszaak tegen een politie-inspecteur. Maar nog voor het proces is begonnen, wordt één van de partijen vermoord. Maitland besluit om zich uit de zaak terug te trekken en zelf op zoek te gaan naar de moordenaar. Door een paar toevallige aanwijzingen weet hij bijna zeker wie de schuldige is; hij kent hem echter alleen onder een schuilnaam: meneer X.
Schrijver: Sara Woods
Oorspronkelijke titel: Exit murderer
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-218-2653-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff