Boekenplank:
Kies

Boeken van Moira Young

Meer over Moira Young

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1959

Geboorteland: Canada

Website: Moira Young


Overzicht

Het bloedrode spoor
Saba en Lugh zijn tweelingzus en -broer, in midwinter geboren. Met als enig gezelschap hun pa en ma groeien ze op in Zilvermeer, waar het leven hard en grimmig is en het dagelijkse bestaan weinig ruimte voor pleziertjes laat. Als het nakomertje Emmi wordt geboren, overlijdt hun moeder tijdens de bevalling. Saba is vol verwijt naar de pasgeborene. Op hun pa hoeven de drie kinderen niet te rekenen. Na de dood van moeder verliest hij steeds vaker zijn greep op de werkelijkheid en laat hij zich steeds vaker leiden door wat hij in de sterren meent te zien. Maar het kan allemaal nog veel erger.

Op een kwade dag, tijdens een ziedende zandstorm, duiken onverwacht vier in het zwart geklede ruiters uit het wervelende stof op. Ze ontvoeren Lugh - pa sneuvelt tijdens de schermutseling die eraan voorafgaat. Saba is in alle staten. Ze zweert bij alles wat haar lief is dat ze niet zal rusten voor ze haar broer, van wie ze zielsveel houdt, heeft teruggevonden.

Voordat ze de wijde wereld in trekt, brengt Saba de kleine Emmi onder bij Mercy, de beste vriendin van haar moeder. Van Mercy verneemt ze wie de mannen in het zwart zijn: Tonton, angstwekkend sterke vechtersbazen en lijfwachten in dienst van de koning. Mercy vertelt haar ook dat tijdens de geboorte van Lugh een vreemdeling aanwezig was die John Trask heette, die buitengewoon opgewonden raakte toen hij vernam dat de geboorte - en nog wel van een jongen! - hartje midwinter had plaatsgevonden. De volgende dag was Trask spoorloos verdwenen.

Op de dag van haar vertrek krijgt Saba van Mercy een gladde roze steen die ooit aan haar moeder toebehoorde. Het is een bijzondere steen, een Hartsteen, die zal opgloeien als Saba de liefde van haar leven ontmoet. Dan vertrekt Saba, het onbekende tegemoet, om haar gelofte gestand te doen, en dan begint het Grote Avontuur van Saba van Zilvermeer pas goed...
Schrijver: Moira Young
Oorspronkelijke titel: Blood red road
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024599080
Uitgever: Luitingh-Sijthoff