Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Berling

Meer over Peter Berling

Genre: Roman

Geboren: 1934 / Overleden: 2017

Geboorteland: Duitsland


De Graal Cyclus / Gralszyklus

  1. De kinderen van de graal - Die Kinder des Gral
  2. Het bloed van de graal - Das Blut der Könige
  3. De kroon der koningen - Die Krone der Welt

gedetailleerd overzicht

De Graal Cyclus / GralszyklusDe kinderen van de graal
Het is het jaar des Heren 1244. Vanuit het verre Sicilië heerst Frederik II van Hohenstaufen over het Heilige Roomse Rijk. In het eeuwige Rome regeert Innocentius IV over een kerk die steeds meer bij de wereldlijke politiek betrokken raakt.

In deze situatie gehoorzaamt de Franse koning Lodewijk de Heilige aan de oproep van de paus: hij stuurt een leger naar Montségur, de onneembare ketterburcht in de weerbarstige Languedoc.

In een donkere en stormachtige nacht worden twee kinderen aan touwen van de muurkap naar beneden gelaten. Zij zijn de nakomelingen van de graal. Hun koningschap zou de wereldreligies kunnen verenigen - maar kunnen twee kinderen zo'n kroon dragen zonder daardoor te worden doodgedrukt?

De kinderen hebben evenwel een beschermengel: William van Roebroeck, een stevige, uitgekookte boerenzoon uit Vlaanderen. Als held tegen wil en dank belandt deze kleine franciscaan in een dodelijke twist tussen keizer en curie, tussen christelijke ridders en islamitische Assassijnen waarbij het gaat om imperiale machtsbelangen en om een 'Groot Plan', dat zowel een spiritueel geheim als een wereldlijke samenzwering vormt.
Schrijver: Peter Berling
Oorspronkelijke titel: Die Kinder des Gral
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789075372014
Uitgever: NAS
Het bloed van de graal
Anno Domini 1249. Het is het tijdperk van de kruistochten. Op Cyprus verzamelt het leger van de Franse koning Lodewijk de Heilige zich om ten strijde te trekken naar Egypte, waar hij verpletterend wordt verslagen.

In het centrum van deze gebeurtenissen staan twee kinderen van mysterieuze afkomst, uit het legendarische geslacht van de bewakers van de Graal. Zij zijn belast met een missie.

Maar Charles d'Anjou, de duistere broer van de Franse koning, heeft zo zijn eigen gedachten. Hij smeedt een gruwelijk plan om zich van de twee kinderen te ontdoen om zo zijn dynastieke dromen te verwezenlijken. Yves de Breton, een in ongenade gevallen lijfwacht van Lodewijk, achtervolgt hen genadeloos, in de ijdele hoop eindelijk tot ridder te worden geslagen.
Schrijver: Peter Berling
Oorspronkelijke titel: Das Blut der Könige
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789075372045
Uitgever: NAS
De kroon der koningen
In de Roos, een burcht van de Assassijnen, in het mystieke Perzië, leven en studeren Roç en Yeza. Erfgenamen van het legendarische geslacht van de graal. Een machtig en geheim genootschap, de Prieuré du Sion, heeft hen uitverkoren om de verdeelde volkeren van de islam en het christendom nader tot elkaar te brengen, om zo de wereldorde tot stand te brengen.

Maar het Grote Plan dreigt te mislukken. Een sjamaan heeft de grootkhan van de Mongolen voorspeld dat zonder de kinderen 'de rest van de wereld' nimmer is te veroveren. De khan geeft opdracht hen uit de Roos te halen en naar Karakorum te brengen.

De Vlaamse monnik William van Roebroeck, al jaren hun beschermengel, helpt de kinderen uit Mongolië te ontsnappen. Vanuit het land van de Tataren keren ze terug naar Alamoet. Een reusachtige Mongoolse ruiterhorde is dan reeds in beweging gekomen.
Schrijver: Peter Berling
Oorspronkelijke titel: Die Krone der Welt
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789075372069
Uitgever: NAS