Boekenplank:
Kies

Boeken van Norman Bogner

Meer over Norman Bogner

Genre: Roman

Website: http://www.normanbogner.com


Overzicht

  • 7th Avenue - Seventh Avenue
  • Het Madonna complex - The Madonna complex
  • Vreemdeling in het paradijs - Divorce *

gedetailleerd overzicht

Overzicht7th Avenue
De modekoningen van New York in hun meedogenloze strijd om macht en succes... Armoede, kou en ellende. Dat is alles wat Jay Blackman in zijn jeugd heeft gekend. Hij is intelligent en knap om te zien, hij heeft ambities genoeg en een natuurzuiver zakeninstinct, maar het kapitaal ontbreekt. Toch staat hem maar één doel voor ogen: de top bereiken! Zijn eerste stap is Rhoda. Hij dacht dat het liefde was maar ontdekt al snel dat ze zakelijk beter te gebruiken is. Daarna komt Eva, mooie talentvolle Eva. Ze laat zich misleiden en hij krijgt wat hij wil hebben. Terry is de verwezelijking van zijn droom, ze is mooi, beschaafd en voelt zich overal volkomen op haar gemak. Maar hij kent haar ene zwakheid: ze is een vrouw... Jay baant zich een weg in het rijk der modekoningen van 7th Avenue in het hart van New York. Hij vernietigt de mannen op zijn pad en gebruikt de vrouwen. Maar zal hij zichzelf niet voorbijlopen in zijn wedloop om de macht? * Zie ook Vreemdeling in het paradijs.
Schrijver: Norman Bogner
Oorspronkelijke titel: Seventh Avenue
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-245-0472-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Madonna complex
Een erotische thriller of een psychologische roman met seks als medium? Het Madonna complex is beide. Het is het verhaal van een grondeloos diepe hartstocht, die lust tot kwelling maakt en kwelling tot lust, een liefdesgeschiedenis aan gene zijde van goed en kwaad.
Schrijver: Norman Bogner
Oorspronkelijke titel: The Madonna complex
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-245-0094-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vreemdeling in het paradijs
Hij bestormde de top van de modeindustrie, verwoeste iedere man die op zijn weg kwam, verstootte elke vrouw die probeerde hem te stoppen, een nietsontziende jongeman die de top probeert te bereiken, zijn bezetenheid is kenmerkend voor alle succesvolle mannen. * Dit boek is in het Engels in 1968 uitgebracht onder de titel Seventh Avenue en in het Nederlands als 7th Avenue en in 1998 wederom in het Engels uitgegeven, dit keer onder de titel 7th Avenue.
Schrijver: Norman Bogner
Oorspronkelijke titel: Divorce *
Eerste uitgave: 1966
Uitgever: Luitingh-Sijthoff