Boekenplank:
Kies

Boeken van Norman Bogner

Meer over Norman Bogner

Genre: Roman

Geboren: 1935

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Norman Bogner


Overzicht

  • 7th Avenue - Seventh Avenue
  • Het Madonna complex - The Madonna complex

gedetailleerd overzicht

Overzicht7th Avenue
De modekoningen van New York in hun meedogenloze strijd om macht en succes...

Armoede, kou en ellende. Dat is alles wat Jay Blackman in zijn jeugd heeft gekend. Hij is intelligent en knap om te zien, hij heeft ambities genoeg en een natuurzuiver zakeninstinct, maar het kapitaal ontbreekt. Toch staat hem maar één doel voor ogen: de top bereiken!

Zijn eerste stap is Rhoda. Hij dacht dat het liefde was maar ontdekt al snel dat ze zakelijk beter te gebruiken is. Daarna komt Eva, mooie talentvolle Eva. Ze laat zich misleiden en hij krijgt wat hij wil hebben. Terry is de verwezenlijking van zijn droom, ze is mooi, beschaafd en voelt zich overal volkomen op haar gemak. Maar hij kent haar ene zwakheid: ze is een vrouw...

Jay baant zich een weg in het rijk der modekoningen van 7th Avenue in het hart van New York. Hij vernietigt de mannen op zijn pad en gebruikt de vrouwen. Maar zal hij zichzelf niet voorbijlopen in zijn wedloop om de macht?
Schrijver: Norman Bogner
Oorspronkelijke titel: Seventh Avenue
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 9789024504725
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Madonna complex
Een erotische thriller - of een psychologische roman met seks als medium? Het Madonna complex is beide. Het is het verhaal van een grondeloos diepe hartstocht, die lust tot kwelling maakt en kwelling tot lust - een liefdesgeschiedenis aan gene zijde van goed en kwaad.

Barbara is niet alleen jong, niet alleen mooi, zij is intelligent en onberekenbaar. Een verleidelijke tegenspeelster voor van hun overwinning verzekerde mannen, maar een tegenspeelster die zelf de regels bepaalt. Ze is een madonna, waarin alle tegenstellingen van de vrouwelijke mystiek zich verenigen. De zinnelijke vitaliteit, de moederlijke tederheid, het heiligste, het profaanste. Ze is het vuur, dat ieder verzengt die het niet verstikken kan, dat de hele wereld van Teddy Franklin dreigt te vernietigen, dat aantrekt en afstoot.

Aantrekking en afstoting, het dwingt hen tezamen met magische kracht, het eist een overgave die niets geeft maar alles neemt, die lust tot kwelling maakt en kwelling tot lust. Is dat liefde aan gene zijde van goed en kwaad? of is het ontaarde hartstocht, psychopathische horigheid, sadisme?

Met de precisie van een chirurg ontleedt Norman Bogner de anatomie van deze menselijke verhouding. Diep daalt hij af in het duistere rijk van het onderbewuste, waaruit de drijfkrachten van de mens worden gevoegd.
Schrijver: Norman Bogner
Oorspronkelijke titel: The Madonna complex
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 9789024510405
Uitgever: Luitingh-Sijthoff