Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Catharina Botermans

Boeken van Catharina Botermans

Catharina Botermans is politicoloog, docent European Studies aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, en een groot liefhebber van de Renaissance.

Meer over Catharina Botermans

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Nederland

Website: Catharina Botermans


Overzicht

  • De zoon van Machiavelli
  • De zwarte koningin

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zoon van Machiavelli

Een zoon verzet zich tegen zijn dominante vader in het Florence van de 16e eeuw...

Bernardo moet zijn vader opvolgen in het stadsbestuur van het Florence van de 16e eeuw. Maar Bernardo voelt zich hier op geen enkele manier toe aangetrokken. Ook zijn zus Primavera bewandelt liever haar eigen pad. Durft Bernardo het oordeel van de buitenwereld naast zich neer te leggen en zijn vaders ijzeren wil te negeren?

In De zoon van Machiavelli brengt Catharina Botermans Bernardo, de zoon van de beroemde Niccolò Machiavelli, heel dichtbij. Op basis van ware gebeurtenissen en gedegen onderzoek schetst ze een overtuigend portret.

Schrijver: Catharina Botermans
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789023961741
Ebook: 9789023961758
Uitgever: Mozaïek
De zwarte koningin

De onverbiddelijke ambitie van Catharina de' Medici heeft rampzalige gevolgen voor haar hofdame...

Parijs, 1580. Als dochter van de nieuwe bibliothecaris maakt de jonge Fiora haar debuut aan het Franse hof. Het duurt niet lang voor ze koningin-moeder Catharina de' Medici ontmoet. Catharina ziet iets in Fiora en binnen korte tijd is Fiora een van Catharina's meest intieme vertrouwelingen.

Wanneer Catharina Fiora vraagt om voor haar te spioneren, komt Fiora in een wespennest terecht. De opdrachten van Catharina worden steeds gevaarlijker, tot Catharine Fiora het onvoorstelbare opdraagt. Als Fiora hierin meegaat, zet ze alles wat haar dierbaar is op het spel. Ook de liefde van haar leven. Zal het kwaad het winnen van het goede?

Schrijver: Catharina Botermans
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789023961079
Ebook: 9789023961086
Uitgever: Mozaïek