Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Cave

Meer over Julie Cave

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Australië


Dinah Harris Mysteries

  1. Het zwijgen opgelegd - Deadly disclosures
  2. Als de nacht valt - The shadowed mind
  3. Het duister wijkt - Pieces of light

gedetailleerd overzicht

Dinah Harris MysteriesHet zwijgen opgelegd

Achter de schermen van de wetenschap woedt een felle strijd over het ontstaan van ons leven: zijn we geschapen door God of zijn we het toevallige gevolg van evolutie en een oerknal? Het antwoord op die vraag is allesbepalend voor de manier waarop we in het leven staan.

FBI-agent Dinah Harris wordt tegen wil en dank ingezet bij een belangrijke zaak: Thomas Whitfield, de secretaris van het prestigieuze Smithsonian Instituut, is op onverklaarbare wijze van de aardbodem verdwenen. Alle signalen wijzen erop dat er misdaad in het spel is. Dinah ontdekt algauw dat deze moord alles te maken heeft met een ruzie over levensbeschouwingen. Maar Amerika is toch het land van de vrijheid, waar iedereen mag geloven wat hij wil?

Als het onderzoek vordert, dreigt Dinah verstrikt te raken in een geheimzinnige samenzwering. Het Smithsonian Instituut is een wereld waar glimlachende mannen met deftige pakken tegen elke prijs hun machtspositie in stand willen houden. In deze keiharde wereld van eerzucht en criminaliteit staat Dinah haar mannetje.

Tegelijkertijd voert ze haar eigen strijd tegen depressie en een geheime alcoholverslaving. Lukt het Dinah om de waarheid te onthullen voordat zijzelf het volgende slachtoffer is van een meedogenloze, onzichtbare vijand? En lukt het haar om vrede en rust te vinden? Of gaat ze ten onder aan de pijn en het verdriet van haar verleden?

Schrijver: Julie Cave
Oorspronkelijke titel: Deadly disclosures
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789033603099
Ebook: 9789462782907
Uitgever: De Banier
Als de nacht valt

Wie is het waard om te mogen leven? En wie is het volgende slachtoffer?

Na het levensgevaarlijke onderzoek naar de Smithsonian-moorden gaat Dinah Harris dagelijks de strijd aan tegen haar alcoholverslaving terwijl ze de brokstukken van haar carrière bij de FBI bij elkaar veegt en een nieuwe weg inslaat.

Vanuit de schaduwen slaat een intelligente en angstaanjagende moordenaar toe; een moordenaar die zorgvuldig en systematisch vaststelt wie waarde heeft voor de maatschappij en wie niet. Dankzij de vaardigheden die Dinah Harris bij de FBI heeft geleerd, weet ze een verband te ontdekken met de duistere wereld van de neo-eugenisten, en hen die de moorden in het openbaar afkeuren, maar er in het geheim heel andere ideeën op nahouden.

Tegen die achtergrond moet Dinah niet alleen haar eigen verleden, maar ook Gods oneindige genade en vergeving leren accepteren. Oude geheimen worden bekendgemaakt, tragedies worden ontdekt, en de verwoestende erfenis van een wetenschap zonder medeleven komt aan het licht.

Schrijver: Julie Cave
Oorspronkelijke titel: The shadowed mind
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789462781863
Ebook: 9789462782099
Uitgever: De Banier
Het duister wijkt

Dinah Harris probeert de wereld te redden. Maar heeft ze zelf vrede in haar hart?

Er vinden bomaanslagen plaats op religieuze gebouwen en andere doelen. De aanslagen blijken onderdeel te zijn van een plan om de stad van religie ontdoen en een 'nieuwe wereldorde' te vestigen.

Detective Dinah Harris onderzoekt deze gebeurtenissen, maar intussen worstelt ze zelf met geloofsvragen...

Schrijver: Julie Cave
Oorspronkelijke titel: Pieces of light
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789462786578
Ebook: 9789462789555
Uitgever: De Banier