Boekenplank:
Kies

Boeken van Claude Cueni

Meer over Claude Cueni

Genre: Roman

Website: Claude Cueni


Overzicht

  • De Vaticaanse vergelding - Gehet hin und tötet
  • Het grote spel - Das große Spiel

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Vaticaanse vergelding
Om de vrede tussen de religies te waarborgen gaat de paus in op een geheime goudhandel met de islamitische wereld. Wanneer dit gerucht in het Vaticaan begint rond te zingen, komen duistere tegenkrachten in actie.
Met alle middelen probeert de pauselijke nuntius, kardinaal Albertini, het leven van de Heilige Vader te beschermen. Maar het goud van het Vaticaan is van oudsher in handen van de maffia, die niet bepaald zachtzinnig is als het om het verdedigen van zijn macht gaat. En Albertini heeft er nog geen idee van dat hij hard op weg is een eeuwenoud geheim te onthullen dat het geloof op zijn grondvesten zal doen trillen.
Schrijver: Claude Cueni
Oorspronkelijke titel: Gehet hin und tötet
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-214-3835-1
Uitgever: Q
Het grote spel
Hij was een begenadigde kaartspeler, een legendarische womaniser en een getalenteerde wiskundige bovendien - maar de Schot John Law werd pas echt beroemd toen hij aan het eind van de zeventiende eeuw het papiergeld uitvond.
Na een duel met dodelijke afloop werd Law tot de strop veroordeeld, en het was tijdens zijn vlucht door Europa dat hij op het baanbrekende idee kwam om geld niet langer alleen van edelmetaal te maken.
Pas in 1716 kon hij zijn droom verwezenlijken, in het zo goed als failliete Frankrijk van Lodewijk IV: hij richtte de Banque Royale op en gaf het eerste papiergeld uit. Zijn succes was echter niet van lange duur, want toen er in het geheim steeds meer bankbiljetten gedrukt werden en het geld in razend tempo devalueerde, moest hij opnieuw onderduiken om te overleven.
Schrijver: Claude Cueni
Oorspronkelijke titel: Das große Spiel
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-214-3436-0
Uitgever: Q