Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • David Czuchlewski

Boeken van David Czuchlewski


Overzicht

  • Het rijk van het licht - Empire of light
  • Huis der muzen - The muse asylum

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet rijk van het licht
Matt en Anna vormen een jong en gelukkig koppel, totdat plotseling Anna's moeder komt te overlijden. Anna kan haar emoties nauwelijks verwerken en begint stevig te drinken waardoor hun relatie stukloopt.
Een paar jaar later, op een regenachtige avond, staat Anna bij Matt op de stoep. Ze vertelt hem dat ze terug wil naar het moment in haar leven voordat ze het spoor bijster raakte en ongelukkig werd. Matt heeft gemengde gevoelens over haar terugkeer, maar de volgende morgen is ze alweer verdwenen.
Vlak daarna krijgt Matt een brief van Anna's stiefvader, waarin hij vertelt over haar betrokkenheid bij een organisatie genaamd Imperium Luminis, een geheime, religieuze groep voortkomend uit het katholicisme, die zegt op te komen voor de armen en die zelfs beweert belangrijke personen uit het Vaticaan als lid te hebben. Anna blijkt nu in de macht van deze sekte te zijn gevallen.
Matt besluit op onderzoek uit te gaan en komt terecht in een duister web van complotten en een groepering die zo groot en machtig is dat hij zelf met moeite weerstand weet te bieden.
Schrijver: David Czuchlewski
Oorspronkelijke titel: Empire of light
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-414-0712-X
Uitgever: Ambo | Anthos
Huis der muzen
Andrew Wallace, een net aan Princeton afgestudeerde, geniale maar verwarde jongeman, is opgenomen in het Huis der Muzen, een inrichting voor artistiek begaafden. Hij is geobsedeerd door de briljante, als kluizenaar levende schrijver Horace Jacob Little, en denkt zelfs dat hij zijn ware liefde Lara Knowles tegen deze schrijver en zijn gevaarlijke plannen moet beschermen.
Andrews voormalige studiegenoot Jake Burnett is inmiddels begonnen als journalist voor een kleine krant, en als hij de opdracht krijgt voor een primeur te zorgen, probeert hij de identiteit van Horace Jacob Little te achterhalen.
Jake en Andrew zijn niet alleen via de schrijver met elkaar verbonden, ze hebben allebei een relatie gehad met Lara. En als Andrew per ongeluk door Jake op het spoor van de schrijver wordt gezet, raken ze alle drie verwikkeld in een intrigerend kat-en-muisspel en begint Jake in te zien hoever de schrijver bereid is te gaan om zijn geheimen te beschermen, welke dat ook mogen zijn.
Schrijver: David Czuchlewski
Oorspronkelijke titel: The muse asylum
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-414-0577-1
Uitgever: Ambo | Anthos