Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Christina Dalcher

Boeken van Christina Dalcher

Christina Dalcher studeerde theoretische taalwetenschap aan de Georgetown University en werkte als taalkundige op diverse universiteiten in binnen- en buitenland voor ze zich op schrijven richtte.

Meer over Christina Dalcher

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Christina Dalcher


Overzicht

Vox

Stilte kan oorverdovend zijn...

Je mag honderd woorden per dag spreken. Eén woord meer en je krijgt een stroomstoot van duizend volt. Welkom in het nieuwe Amerika.

Dr. Jean McClellan brengt haar tijd in stilte door. Ze heeft een teller om haar pols die elk woord bijhoudt dat ze spreekt. Ieder woord boven de honderd zorgt voor een krachtige stroomstoot. En dat is niet de enige maatregel die de nieuwe regering heeft opgelegd.

Sinds er een extreem conservatieve partij aan de macht is gekomen, zijn miljoenen vrouwen hun baan kwijtgeraakt. Hun bankrekeningen zijn bevroren, hun paspoorten ingetrokken. Meisjes leren niet langer lezen en schrijven. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt weggevoerd naar een heropvoedingskamp en komt nooit meer terug.

Dan staan er ineens twee mannen op de stoep. Voordat Jean het zwijgen werd opgelegd, was ze een begenadigd wetenschapper en nu is haar kennis hard nodig. De mannen doen Jean een aanbod dat ze niet kan weigeren: ze mag weer ongelimiteerd praten. Maar tegen welke prijs?

Schrijver: Christina Dalcher
Oorspronkelijke titel: Vox
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022588734
Ebook: 9789402314076
Uitgever: Boekerij