Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Erikson


Alex King

  1. Illusies - Bländverk
  2. Wandaden - Illdåd

gedetailleerd overzicht

Alex KingIllusies
Alex King is een expert in het analyseren van mensen. Maar kan hij ook een moordenaar analyseren?

Een spectaculaire executie in een zaal vol getuigen, invloedrijke Zweden die met de dood bedreigd worden, geraffineerde chantage – dit is het werk van een echte professional. Als politiebescherming faalt, wordt de hulp van de gerenommeerde gedragspsycholoog Alex King ingeroepen.

Dan verdwijnt een complete familie zonder een spoor achter te laten en wordt Kings kennis van menselijk gedrag zwaar op de proef gesteld. Lukt het hem de recherche te overtuigen van zijn visie? En kan hij werkelijk een moordenaar begrijpen?

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Bländverk
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021454726
Uitgever: Q
Wandaden
Tijdens een afterparty in de nacht na de feestdag Sint Lucia, wordt Sara Leijon bruut verkracht door vier mannen. Gewond en in shock doet ze aangifte op het politiebureau. De zaak lijkt glashelder, maar rechercheur Nina Mander weet dat Sara weinig kans maakt als ze de mannen aangeeft. In een poging haar te helpen schakelt Nina de gedragswetenschapper Alex King in om Sara door deze beproeving te loodsen.

Alex besluit zijn eigen methoden in te zetten, in een poging de uitkomst van de zaak te beïnvloeden. Maar de situatie heeft grote invloed op hemzelf: het proces rijt lelijke wonden uit het verleden open.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Illdåd
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021458687
Uitgever: Q