Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Erikson

Thomas Erikson is gedragsdeskundige, coach en schrijver van fictie- en non-fictieboeken. Hij is internationaal vooral bekend geworden met zijn 'Omringd door...' serie. Erikson is een veelgevraagd spreker en geeft lezingen voor grote organisaties en bedrijven.

Meer over Thomas Erikson

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Non-Fictie

Geboren: 1965

Geboorteland: Zweden

Website: Thomas Erikson


Alex King

  1. Illusies - Bländverk
  2. Wandaden - Illdåd

Joe Carling

  1. De miljardair - Miljardären

Non-Fictie

  • Omringd door energievreters - Omgiven av energitjuvar
  • Omringd door idioten - Omgiven av idioter
  • Omringd door narcisten - Omgiven av narcissister
  • Omringd door psychopaten - Omgiven av psykopater
  • Omringd door slechte bazen en luie werknemers - Omgiven av dåliga chefer
  • Omringd door tegenslag - Omgiven av motgångar
Joe Carling

gedetailleerd overzicht

Alex KingIllusies
Alex King is een expert in het analyseren van mensen. Maar kan hij ook een moordenaar analyseren?

Een spectaculaire executie in een zaal vol getuigen, invloedrijke Zweden die met de dood bedreigd worden, geraffineerde chantage – dit is het werk van een echte professional. Als politiebescherming faalt, wordt de hulp van de gerenommeerde gedragspsycholoog Alex King ingeroepen.

Dan verdwijnt een complete familie zonder een spoor achter te laten en wordt Kings kennis van menselijk gedrag zwaar op de proef gesteld. Lukt het hem de recherche te overtuigen van zijn visie? En kan hij werkelijk een moordenaar begrijpen?

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Bländverk
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021454726
Uitgever: Q
Wandaden
Tijdens een afterparty in de nacht na de feestdag Sint Lucia, wordt Sara Leijon bruut verkracht door vier mannen. Gewond en in shock doet ze aangifte op het politiebureau. De zaak lijkt glashelder, maar rechercheur Nina Mander weet dat Sara weinig kans maakt als ze de mannen aangeeft. In een poging haar te helpen schakelt Nina de gedragswetenschapper Alex King in om Sara door deze beproeving te loodsen.

Alex besluit zijn eigen methoden in te zetten, in een poging de uitkomst van de zaak te beïnvloeden. Maar de situatie heeft grote invloed op hemzelf: het proces rijt lelijke wonden uit het verleden open.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Illdåd
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021458687
Uitgever: Q

Joe CarlingDe miljardair

Voormalig beroepsmilitair Joseph 'Joe' Carling staat erom bekend dat hij feilloos het gedrag en de gedachten van mensen kan interpreteren. Bekende politici, bedrijfsleiders en zelfs de leider van een land zijn naar hem gekomen voor advies. Joe is een elegante man, die alleen woont in een groot landhuis, sinds zijn vrouw Catarina op vreemde wijze verdween.

Georg Bromarck kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière waarin hij een miljardenimperium heeft opgebouwd. Nu wordt het tijd dat zijn kleinzoon Filip het bedrijf overneemt. Voordat het zover is, verdwijnt Filip echter spoorloos tijdens een klimtocht in de Alpen...

Georg moet onder ogen zien dat hij met de verdwijning van zijn kleinzoon ook zijn enige erfgenaam kwijt is. Hij zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, de enige aan wie Georg de taak toevertrouwt. Makkelijk wordt het niet, want het lijkt erop dat iemand er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt...

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Miljardären
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402714692
Ebook: 9789402771053
Uitgever: HarperCollins

Non-FictieOmringd door energievreters

Versla de mensen die alle vreugde, tijd en levenslust uit je trekken...

Iedereen kent ze wel: energievreters. Twintig minuten in dezelfde ruimte met deze mensen en je bent uitgeput. Ze eisen alles op - je tijd, aandacht, emoties: je wordt leeggezogen. Zie je ertegenop om met dit soort mensen om te gaan, maar weet je niet hoe je de dynamiek moet veranderen? Dit boek gaat je helpen!

Thomas Erikson biedt simpele en praktische tools om energievreters te identificeren en uit te schakelen. Aan de hand van begrijpelijke modellen, testjes en interessante verhalen zorgt hij ervoor dat je beter in staat bent om je eigen grenzen te bewaken.

Omringd door energievreters verbindt alle voorgaande boeken uit de Omringd door-serie. Dit boek biedt de tools om de energiezuigers in jouw leven te verslaan, of ze zich nu op kantoor verschuilen, tussen je vrienden of in je eigen huis.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Omgiven av energitjuvar
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402713466
Ebook: 9789402769319
Uitgever: HarperCollins
Omringd door idioten

Beter communiceren met collega's, vrienden en familie...

Welke gedragsstijl is de jouwe? Drijft je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme?

Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je echter meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met de ander communiceren. Een veelgebruikte methode daarvoor is het aanduiden van gedragsstijlen met kleuren. Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details.

Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Omgiven av idioter
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402710236
Ebook: 9789402755763
Uitgever: HarperCollins
Omringd door narcisten

Hoe je ervoor zorgt dat de ego's van anderen jouw leven niet verpesten...

We kennen allemaal wel een narcist. Iemand met een enorm ego, iemand die constant om aandacht vraagt en altijd overtuigd is van zijn gelijk. Narcisten willen alles en iedereen controleren, en doen waar ze zin in hebben zonder aan anderen te denken. Ze zijn, kortom, héél vermoeiend.

Aan de hand van hetzelfde vierkleurensysteem dat Omringd door idioten een internationale bestseller maakte, beschrijft Thomas Erikson narcistisch gedrag en de gevolgen ervan - voor jou en voor de samenleving als geheel. Omringd door narcisten biedt je alle tools die je nodig hebt om met narcisten om te gaan, zodat je een gelukkiger, bevredigender en succesvoller leven kunt leiden.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Omgiven av narcissister
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402712728
Ebook: 9789402764512
Uitgever: HarperCollins
Omringd door psychopaten

Inzicht in de vier gedragstypes (of: hoe je kunt voorkomen dat anderen je manipuleren)...

Je kent deze persoon vast: opwindend en ongelooflijk charismatisch, charmant en altijd behulpzaam. Je gelooft elk compliment dat je krijgt, omdat het je zo’n goed gevoel geeft. Maar wat te mooi lijkt om waar te zijn, is het waarschijnlijk ook...

Aan de hand van hetzelfde vierkleurensysteem dat Omringd door idioten een internationale bestseller maakte, laat Thomas Erikson zien hoe jouw zwaktes en karaktereigenschappen uitgebaat worden door anderen - en hoe je dit kunt stoppen. Door middel van levendige voorbeelden van de meest voorkomende vormen van manipulatie geeft hij praktische tips en technieken die je helpen controlerende mensen te confronteren en een ongezonde relatie om te zetten in een wederzijds respectvolle.

Dit openbarende en informatieve boek leert je leugens en verborgen agenda’s te ontdekken. Het biedt je alle tools die je nodig hebt om met psychopaten om te gaan.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Omgiven av psykopater
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402708813
Ebook: 9789402757712
Uitgever: HarperCollins
Omringd door slechte bazen en luie werknemers

Hoe om te gaan met idioten op de werkvloer...

Wordt jouw kracht op de werkvloer vaak onderschat? Voel je je gedemotiveerd op het werk? En lijkt communiceren met je baas soms onmogelijk?

Iedereen die weleens een slechte baas heeft gehad, weet hoeveel impact dat kan hebben op je motivatie en zelfvertrouwen. Zelfs de meest plezierige baan kan negatief beïnvloed worden door een halfbakken leidinggevende. In Omringd door slechte bazen leert Thomas Erikson je hoe je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ontwikkeling binnen je werk en hoe je om moet gaan met een baas die op een compleet andere planeet lijkt te leven. Erikson helpt je om van een nachtmerrie op de werkvloer een droombaan te maken.

Het mes snijdt echter aan twee kanten, en daarom is er voor alle managers een bonus aan het boek toegevoegd: Omringd door luie werknemers, een handleiding voor het managen van onderpresteerders.

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Omgiven av dåliga chefer
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402710434
Ebook: 9789402759884
Uitgever: HarperCollins


Omringd door tegenslag

Hoe je obstakels kunt overwinnen op de weg naar succes...

Ken je dit gevoel? Dat je iets héél graag wilt (een promotie, een liefdevolle relatie of een eigen huis), maar dat je steeds weer tegenslagen tegenkomt? Niet alles gaat altijd zoals we willen: een pandemie legt de wereld lam, je gekke buurman houdt je ’s nachts wakker of de concurrentie is je telkens te slim af. De meeste mensen geven op en laten hun ambities en dromen voor wat ze zijn. Maar wat als je leert om te gaan met alles wat het leven op je pad brengt?

Thomas Erikson helpt je tegenslag om te zetten in succes, met behulp van het eenvoudige vierkleurensysteem dat Omringd door idioten tot een internationale bestseller maakte. Hij legt uit hoe je het ‘waarom’ achter je doel kunt identificeren en hoe je dit doel in simpele, concrete stappen kunt bereiken. Leer op de juiste manier te reageren op tegenspoed, overwin obstakels en maak van je dromen werkelijkheid!

Schrijver: Thomas Erikson
Oorspronkelijke titel: Omgiven av motgångar
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402711189
Ebook: 9789402766745
Uitgever: HarperCollins