Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria Fagyas

Meer over Maria Fagyas

Genre: Roman

Geboren: 1905 / Overleden: 1985

Geboorteland: Hongarije


Overzicht

  • Dans van de moordenaars - Dance of the assassins
  • De vijfde vrouw - The fifth woman
  • De adjudant van de duivel - The devil's lieutenant

gedetailleerd overzicht

OverzichtDans van de moordenaars
De koning van Sevie, heeft in de ogen van zijn volk een onherstelbare misstap gedaan. Hij heeft Drage Mashin, beeldschoon, geraffineerd en de minnares van velen, tot zijn koningin gekozen. Militaire leiders zien slechts één mogelijkheid de eer van het land te reden: een staatsgreep.

De nieuwe koning heeft geëist dat er geen bloed vergoten zal worden, anders zal hij de troon niet bestijgen. De nacht voor de staatsgreep wordt er door de soldaten gedanst, een afschuwelijke, wilde bloeddorstige dans....
Schrijver: Maria Fagyas
Oorspronkelijke titel: Dance of the assassins
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789023503859
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
De vijfde vrouw
Oktober 1956. Budapest wordt verscheurd door de opstand, die door de Russische tanks bloedig wordt neergeslagen. Middenin de nachtmerrie die zijn geliefde stad in een wurgende greep gevangen houdt, is Lajos Nemetz - al meer dan 36 jaar politieman in Budapest - een moordenaar op het spoor.

Op weg naar het hoofdbureau heeft inspecteur Nemetz voor een bakkerij vier dode vrouwen zien liggen, blijkbaar slachtoffers van de Russische tanks. Als hij 's avonds voor de tweede maal die dag de bakkerij passeert, ziet hij tot zijn ontzetting dat er nu vijf lijken liggen. De vijfde vrouw is Anna Halmy, die de inspecteur kort daarvoor verteld heeft dat haar echtgenoot van plan is haar te doden...

Tegen de tragische achtergrond van de Hongaarse opstand toont Nemetz zich als iemand die zijn medemens liefheeft, die voelt dat discipline en het streven naar het goede de enige pijlers zijn waarop men zich staande kan houden in een krankzinnig geworden wereld.
Schrijver: Maria Fagyas
Oorspronkelijke titel: The fifth woman
Eerste uitgave: 1963
ISBN/EAN: 9789023502814
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
De adjudant van de duivel
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Maria Fagyas
Oorspronkelijke titel: The devil's lieutenant
Eerste uitgave: 1970
ISBN/EAN: 9789023502234
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.