Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Hillman

Robert Hillman heeft met zijn boeken al meerdere prijzen gewonnen, waaronder in 2004 de National Biography Award voor zijn memoires The boy in the green suit.

Meer over Robert Hillman

Genre: Roman

Geboorteland: Australië

Website: Robert Hillman


Overzicht

  • De boekwinkel voor gebroken harten - The bookshop of the broken hearted

Non-Fictie

  • Mijn leven als verraadster - My life as a traitor

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekwinkel voor gebroken harten

Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij - melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam.

Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood - en meest kleurrijke persoon - die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: vierentwintig jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen...

Schrijver: Robert Hillman
Oorspronkelijke titel: The bookshop of the broken hearted
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400510814
Ebook: 9789044977769
Uitgever: Bruna

Non-FictieMijn leven als verraadster

Wanneer de blinddoek wordt verwijderd, is het eerste wat ik zie het gezicht van mijn ondervrager. Hij weet dat zijn verschijning een grote impact zal hebben op een jonge vrouw - een kind eigenlijk - die zonder waarschuwing van de straat is gehaald. Hij weet alles over mijn doodsangst.

Zarah Ghahramani is geboren in 1981 en groeit beschermd op in een buitenwijk van Teheran. Als verwende dochter van liberale ouders uit de middenklasse, wordt ze opgevoed in de veronderstelling dat onderwijs minder prioriteit heeft voor meisjes dan voor jongens en wordt ze aangemoedigd literatuur te lezen. Ze stort zich erop met de gretigheid van meisjes overal ter wereld. Maar zoals alle vrouwen van haar generatie moet ze zich kleden in gedekte kleuren, en haar haren bedekken volgens de strikte regels van het Khomeini-regime.

Het is deels jeugdig enthousiasme en deels verliefdheid op een student waardoor Zarah meedoet aan een demonstratie. Maar haar eerste politieke daad leidt tot een hel als ze door de geheime politie een auto wordt ingesleurd en meegenomen naar de beruchtste gevangenis van Teheran...

* Geschreven door Zarah Ghahramani en Robert Hillman.

Schrijver: Robert Hillman
Oorspronkelijke titel: My life as a traitor
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041763495
Uitgever: Muntinga